PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7052}

Smerfy

The Smurfs
2011
6,1 61 tys. ocen
6,1 10 1 61438
5,2 31 krytyków
Smerfy
powrót do forum filmu Smerfy

Ten film to nie będzie bajka, ale komedia o bardzo niskim poziomie humoru. Widok Harrisa
bijącego się parasolką po głowie ujdzie, wszak to film dla dzieci i je to rozbawi, ale innych
rzeczy nie da się przełknąć. Zrobienie ze Smerfetki bajkowej Monroe uwodzicielsko
przytrzymującej rozfalowaną sukienkę to błąd. Podobnie jak zrobienie ze Śmiałka prostaka
cieszącego się jak dziecko gdy powietrze z wentylatora suszy mu włosy łonowe albo te
wyrastające z dupy ('zalesiony teren'). Bekanie, lądowanie w sedesie. Ze zrzuceniem
Ważniaka z balkonu przegięli - mam nadzieję, że twórcy nastawili się na szereg pozwów od
rodziców, których dzieci postanowiły małpować spychanie kogoś z balkonu.

Filmowcy nie rozpieszczają nas intelektualnymi dziełami ostatnio. Gdzie podziały się bajki
na poziomie "Króla lwa" pytam? Bajki które nie tylko bawiły, ale też uczyły.

Zapowiada się kolejna produkcyjka z rynsztokowym poczuciem humoru...

Ps. O zmałpowaniu pomysłu "przeniesienia się postaci ze świata bajek do Nowego Jorku" z
"Zaczarowanej" wolałem nie wspominać, szkoda mi już czasu na to smerfne kaku.

użytkownik usunięty

Moje przypuszczenia się sprawdziły, jak zawsze :)

użytkownik usunięty

Na poziomie "króla lwa", gdzie grafik w zemście za niską gażę uformował napis "sex" z płatków kwiatów?
poszperaj na You Tube - jakie oburzenie o "sygnały podprogowe" to nadal wywołuje u nadinterpretujących rodziców. :/
A jakoś Ci za młodu mózgu nie zlasowało, prawda?
Wiesz, do wszystkiego się można przyczepić.

użytkownik usunięty

Mój tato ze śmiechem opowiada jako anegdotkę, jak skakał z szafy wraz z bratem z otwartą parasolką w formie spadochronu, bo się naoglądali "Bolka i Lolka"...
Jak komuś zależy, to w każdej bajce może się doszukać niebezpieczeństw zagrażających życiu, zły teletubiś nosi czerwoną torebkę...
Lepiej trzymać dziecko pod kloszem, nic nie puszczać bo wszystko jest niebezpieczne?
A gdzie zdarza się najwięcej wypadków śmiertelnych? W domu.
Nie wpadajmy w paranoję.

ocenił(a) film na 7

"Zaczarowana" nie była prekursorem jeśli chodzi o film opowiadający o postaciach przeniesionych z innego świata do Nowego Jorku. ;)

milkaway

i to jest podobizna do madagaskaru i nawet naoglądanie przyjaciół z podwórka