Dokładnie tak! Ok, film stworzony we wpsółpracy z czechami i słowakami ale jednak w wieskzosci produkcja polska. Oparta o polski komiks, poslkiego autora i co najwazniejsze - autora, który tworzył oryginalne historie a nie kopie tych zachodnich. Seria przygód smoka Diplodoka tylko czekała na ekranizację a jedyne co pozostało, to modlić sie, by nie zrobili tego spece od tworów pokroju "Kajko i Kokosz" itp....I sie udało. Film stoi na tak samo wysokim poziomie jak powieści obrazkowe baranowskiego. Chcę kontynuacji...A mam prawie 50 na karku :D Dziękuję twórcom. jestem tez swiadom, że humor i historie baranowskiego nie trafią we wszystkie gusta, bo tu trzeba nieco wiecej rozwiniętej inteligencji juz zam łodu by je połapać. Ale sadze, że film przysporzy mimo wszystko sporej rzeczy nowych fanów. Może nawet seria odżyje na nowo i Diplodok wyruszy w kolejne przygody. Tu mielismy nową Podróż Smokiem Diplodokiem. A ja chetnie zobaczę kolejne, jeżeli tylko będa zrobione jak ta. i co najistotniejsze a nie tak oczywiste w polskim kinie. jaki to trzyma poziom dźwiękowy to szok....A na koniec wisienka w postaci coveru "Stan pogody" A. jurksztowicz w wykoanniu sióstr