Sobowtór diabła

The Devil's Double
2011
7,2 15 tys. ocen
7,2 10 1 15281
5,7 3 krytyków
Sobowtór diabła
powrót do forum filmu Sobowtór diabła

Tragedia 2/10

ocenił(a) film na 2

Nie bede sie rozpisywal bo wywiaze sie klotnia. Poprostu wedlug mnie ten film to tragedia, nie polecam.

ocenił(a) film na 7
p1et

moze jakies argumenty kolego. twoja opinia jest guzik warta w tym momencie. mogles po prostu oddac glos a nie zakladac tak bzdurny temat

ocenił(a) film na 2
Flav

Oddalem glos i napisalem ten w komentarz w celu odstraszenia ludzi od tego filmu bo jest nic nie wart. Takie moje zdanie. Nie podalem zadnych argumentow z prostego pwoodu jaki wymienilem w pierwszym poscie. Moim celem nie jest dyskusja, tylko wyrazenie opinii, zeby inni rowniez wiedzieli, ze film moze sie nie podobac. Bo ja bylem nastawiony na cos esktra, bo wszedzie sporo bardzo pozytywnych komentarzy, a rozczarowalem sie oj bardzo.

ocenił(a) film na 9
p1et

Mnie swoim wpisem zachęciles do obejrzenia tego filmu. Zobaczylem jakie filmy oceniasz jako arcydzieła { np "Kevin Sam w domu"} i juz wiedziałem , że kazdy film, który Ci sie nie spodoba, mnie spodoba się bardzo.
I nie myliłem się. Znakomity film. Polecam wszystkim lubiącym dobre kino.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
obscene007

Wlasnie tak wysoki jest poziom wypowiedzi tutaj, no comment.

ocenił(a) film na 7
p1et

To ja też wyrażę swoją opinię o filmie i o twojej opinii.Twoja mierna próba odstraszenia nie udała się i film obejrzałem czego z resztą nie żałuję.

ocenił(a) film na 6
obscene007

Nie, no zajebisty to jest Leon Zawodowiec albo np Książę w Nowym Jorku. A ten jest taki "w miarę". Do obejrzenia na raz. Niczym nie zaskakuje.

ocenił(a) film na 5
venez

film ujdzie. zasluguje góra na 5
do pochwalenia tylko podwójna głowna rola świetnie zagrana.

ocenił(a) film na 8
obscene007

Zgadzam sie - swietny film, pokazujacy przy okazji Irak z drugiej strony (stosunek do Kuwejtu ktory podpieprza rope z Irackich zloz). Swietna podwojna rola, doskonale oddany klimat rezimu (totalna samowolka bez konsekwnecji).. No po prostu bardzo dobry film :)

Axi0maT

Popieram !!! Filmik jak dla mnie bardzo dobry.

p1et

jesteś beznadziejny, lepiej unieważnij konto na filmweb.pl bo wtedy przynajmniej nie będziesz innych wprowadzał w błąd, dobry film, nawet bardzo dobry, a ty jesteś taki jak napisałem na początku, kretyn

ocenił(a) film na 2
holek002

Kretynem to jesteś ty, bo osoba o przecietnym ilorazie inteligencji nie pisze w taki sposob. Tobie sie podobal - OK, tyle. Nie wprowadzam nikogo w blad, tylko wyrazam swoja opinie. Wedlug mnie film nie jest wart obejrzenia. Zachowujesz sie tak jakby racja zawsze byla po twojej stronie. FIlm jest dobry dla ciebie to wyraz grzecznie opinie, a nie "wjezdzaj" na tych, ktorym sie nie podobalo. Ogolnie to w filmie jest dobra gra aktorska, ale co z tego skoro caly film tak naprawde nie opiera sie na niczym. Takie moje zdanie. Mozna obejrzec aby zobaczyc talent aktorow i tyle.

ocenił(a) film na 7
p1et

No to chyba masz znacznie niższy ten iloraz inteligencji niz przeciętny, skoro nawet nie potrafisz sklecić jakich kol-wiek argumentów przeciwko temu filmowi, tylko jakaś wypowiedz z dupy, która się kupy nie 3ma i zalatuje śmiechem. Jak już masz coś do powiedzenia to chociaż podaj fakty , które są na nie, bo jak na razie to udowadniasz tylko, ze nie potrafisz się wysłowić. Także wyluzuj dzieciak bo ci nie idzie to negowanie filmu.

ocenił(a) film na 2
black_bastard

Ja mam wyluzowac tak? To chyba wy sie tutaj spinacie. Koniec dyskusji bo nie bede sie sprowadzal do waszego poziomu. Nawet opinii nie mozna wyrazic bo zaraz od kretynow i malolatow wyzwia ;D. Poprostu Polska <3

ocenił(a) film na 7
p1et

Mówi się NIE BĘDĘ SIĘ ZNIŻAŁ DO czyjegoś poziomu, a nie sprowadzał ! Hehe no po tym to już wątpię żebyś osiągalny jaki kolwiek poziom, chyba raczej nie wybiłeś sie z zerowego

ocenił(a) film na 2
black_bastard

Ok, juz dobrze moj panie. Rowniez moge ci przypomniec, ze piszemy "jakichkolwiek", a nie "jakich kolwiek". Wytykaj wiecej kazdemu wszystko, a na pewno daleko zajdziesz i pomoze ci to w zyciu.

Ludzie, czy naprawde nie mozna podyskutowac na poziomie? Gdy ktos by napisal mocno krytykujaca opinie na temat filmu, ktoremu dalbym 10/10 to potafie z taka osobna normalnie, w ludzki sposob podyskutowac i porozmawiac dlaczego tak sadzi itp. Ale jak widac jestem jednym z nielicznych osob, ktorzy potrafia prowadzic dyskusje i odbierac krytyke w normalny sposob :). Pozdrawiam serdecznie tych, ktorzy zawsze maja racje i narzucaja wlasne zdanie. Trzymajcie tak dalej ! :))

ocenił(a) film na 7
p1et

hehenie no koleś nie mogę z ciebie, to fajnie ze się uważasz za takiego elokwenta, prowadzącego doskonale i merytorycznie dyskusje, ale chyba sam ze sobą, bo twoje pisanie o filmie nie 3ma żadnego poziomu, nie przedstawiasz argumentów, nie dyskutujesz, nie prowadzisz otwartego dialogu bo po prostu nie podajesz niczego co by udowodniło twoje racje. Więc gdzie ten poziom i prowadzenie dyskusji w twoim przypadku? W ogóle go nie ma, nie potrafisz przedstawić sensownych argumentów które by potwierdzały twoje negujące zdanie.
Pewnie, to fajnie, ze uważasz sie za takiego świetnego filozofa i dyskutanta, szkoda ze to tylko iluzja, z 2giej strony to jakieś mamroty i tyle.
Dziekuje :)

ocenił(a) film na 2
black_bastard

Koles, ty jestes jakis porabany! Piszesz "nie podajesz niczego co by udowodnilo twoja racje". Ale ja nikomu nie chce udowadniac jakies racji! Poprostu wyrazilem moja opinie i nikomu nie wciskam, ze ten film jest beznadziejny. Poprostu dla mnie jest beznadziejny i to napisalem. A zalozylem temat bo danie samej oceny o niczym nie swiadczy, srednia dalej by byla mega wysoka. Zobacz sobie czlowieku na kazdy powszechnie uznawany za dobry film - zawsze i wszedzie znajdziesz jakies slabe noty i niepochlebne komentarze. Tak jest i tutaj. Wiekszosc sie zachwyca, a dla mnie ten film jest poprostu slaby. Dobre aktorstwo i to wszystko, ale po co mi dobre aktorstwo skoro film poprostu (mnie) niczym nie porywal, fabula wedlug mnie jest dobra, ale poprostu wykonanie no wg mnie pozostawia wiele do zyczenia. Caly czas ogladamy jak sie kloca i do niczego to prowadzi. Strasznie irytujacy jest poprostu dla mnie ten film. No i nie uwazam sie za zadnego elokwenta i jak tam jeszcze mnie nazwales. Poprostu staram sie pisac w kulturalny sposob, a nie naskakiwac na kogos, czy wmawiac komus swoja racje. Takze wez sie zastanow troche nad soba, bo sprawiasz wrazenie osoby, ktora zawsze stara sie narzucic komus swoje zdanie i nie liczy sie z innymi.

ocenił(a) film na 8
p1et

dzieciom "neo" mowimy STOP

p1et

faktycznie z tym "kretynem" przesadziłem, przyznaję, sorry

p1et

Film dobry za to rola Dominica Coopera kurde Oskar! Warto obejrzeć chociażby dla niego tylko chociaż film jest dobry. Cały film w świetnej jakości z polskim lektorem kino.myfile. pl/movie/view/sobowtor-diabla-the-devils-double-2011-lektor-pl/979
Usuncie sobie spacje przed pl :P

p1et

ty kretynie dajesz 6 takiemu ścierwu jak - SZALET GIRL ( co samo wskazuje że miejsce tego filmu jest tylko w SZALECIE) a ten twój szalet to nic innego jak TOTALNA PIERDOŁAFILMOWA ZABARWIONA MEGA-KICZEM Z BZDURNĄ HISTORYJKĄ W TLE !!! kino dla małolatów,boże co za gniot 2,0/10 brak słów dla tego chłamu kadrowego. JAK WIDAĆ JESTTEŚ TOTALNYM GIMBUZEM-BEZMYŚLNYM MAŁOLATEM./

Mothyff

ps - widać że jetseś typowym TROLLEM.

ocenił(a) film na 2
Mothyff

No i widzisz. Ty uwazasz "SZALET GERL" za gowno, a ja uwazam ten film za gowno. No i nie przeszkadza mi to.

p1et

ksiądz=pedofil może też się czuje dobrze że gwałci dzieci ale pytanike czy TO NORMALNE??

ocenił(a) film na 2
Mothyff

Ty z pewnoscia nie jestes normalny

ocenił(a) film na 1
p1et

hehe jak parę miesięcy założyłem temat że to szmira, to mnie ten sam człowiek zwyzywał od idiotów. Nie ma się czym przejmować, jest tu jakaś grupka fanatycznych półmózgów, która gdy tylko padnie hasło szmira stają do boju i walczą jak lwy w obronie tego filmu. Wydaje mi się że w realu gdyby mieli pod ręką broń, nie zawahali by się jej użyć ;) A prawda jest taka że film jest beznadziejny i tyle w tym temacie.

ocenił(a) film na 8
maciej4321

Dla jednych beznadziejny dal innych dobry każdy ma prawo do swego zdania. Tak samo jedni wolą brunetki, drudzy blondynki. Nie da się zadowolić wszystkich jednym produktem. Tylko po co te nerwy - z całego przebiegu tej rozmowy wyszła komedia. Ta dyskusja pokazuje tylko jak mało tolerancyjne jest nasze społeczeństwo i nie potrafi uszanować czyjeś opinii tylko dlatego że nie jest zgodna z jego zdaniem. Tego typu dyskusje można porównać np. do ideologi nazistów, każdy kto myślał inaczej dostawał kulkę lub był wysyłany do obozu. Siłą trzeba przebić swoje zdanie, bardziej skupiając się na uszczerbkach słownych niż na tym co tu najważniejsze, czyli ocenie filmu. Dobrze że jest to wypowiadanie się zdalne, przez co nie doszło zapewne do rękoczynów ;) p1et po prostu się nie podoba i tyle doceńmy to, a każdy kto ma inne zdanie niech utworzy własny temat i tam się wypowie a nie krytykuje poprzednika. Każdy kto będzie zainteresowany tym filmem to sobie przeczyta recenzję filmu, także tako opinia go nie zniechęci do obejrzenia. Przy wypowiadaniu się społecznie trzeba być asertywnym, przy wyrażaniu własnego zdania bez zachowań agresywnych. Ten temat pokazuje jak bardzo wielu osobą tego brak. Niestety jest to umiejętność nabyta, nie wrodzona ;)

ocenił(a) film na 9
p1et

I przez takiego pacana zaniżana jest średnia. Tego filmu nie można oceniać na 2.