Sobowtór diabła

The Devil's Double
2011
7,2 15 tys. ocen
7,2 10 1 15281
5,7 3 krytyków
Sobowtór diabła
powrót do forum filmu Sobowtór diabła

oj oj oj...

ocenił(a) film na 4

słabiutko.....tematyka świetna, liczyłam, że temat w filmie mnie oszołomi, że zabraknie mi
wręcz tchu i będę to długo pamętać....zawód, zawód na całej linii. aktorstwo drętwe, bez
wyrazu, montaż mnie nie powalił, ciągły brak akcji i napięcia....tylko zasnąć, na prawdę nie
polecam...tylko i wyłacznie za tematykę i muzykę daję 4
pozdrawiam

sanydej

oj oj oj a ja polecam tobie bez obrazy abys oceniala tylko filmy gangstereskie i roamntyczne bo reszty chyba nie rozumiesz lub nie pottrafisz dostrzec sedna filmu no bo jak mozna ocenic WIELKKI BŁĘKIT na 6????i jeszcze sie wymadrzac wybacz ale jesli dajes 6 W.Błękitowi znaczy ze nie masz pojecia o kinie lub zamykasz glowe na gangsterke i romantyki...

ocenił(a) film na 4
boles29

Proszę Cię w sposób najbardziej kulturalny jak się da...nie osłabiaj mnie...
Rozumiem,że Twoja racja to racja jedyna.......
Wolałabym usłyszeć/przeczytać Twoje zdanie na temat tego filmu, a nie tylko wywody odnoszące się do mojego gustu filmowego. Bronię swojego zdania, nadal twierdzę, że film był słaby, nadal nie zmieniam zdania co do gry aktorskiej, ani montażu...Jeśli chcesz zaczynać ze mną dyskusję to proszę o podanie jakichkolwiek argumentów, ja nie sprawdzam Twojego profilu, tylko po to , by czepiać się, że kilka lat temu oglądałeś jakiś gniot i dałeś mu zawyżoną ocenę( to przykład-tu przyznaję się do swojego błędu, jeśli chodzi o wielki błękit)
Przez godzinę namawiałam przyjaciół do obejrzenia tego właśnie filmu, bo tematyka zainteresowała mnie, tym bardziej, że kilka książek na podobne tematy o rodzinie Saddama przeczytała...ale dobry temat nie robi świetnego filmu, na omawianym przykładzie pomysł to wszystko, no może jeszcze muzyka, ale nic poza tym..
Jak przykro mi było gdy się okazało, że to tak słabe dziełko, więc proszę nie określaj mnie przez pryzmat Ojca Chrzestnego, czy Miasta Aniołów, bo uwierz dawał mu szanse, jako jedyna obejrzałam go do końca, stąd taka niska ocen....rozgoryczenia i niedosyt, słabizna- to niestety jedyne co mi się z tym filmem kojarzy...

ocenił(a) film na 5
sanydej

Zgadzam się z Tobąw ocenie filmu (także Wielkiego Błękitu ;) - o zgrozo, chyba nawet słabiej go oceniłem!)
Czas się nam chyba przyzwyczaić ze ten portal wypełnia ławica płotek które muszą się dowartościować przez wypisywanie obelg. Jest tu cała masa takich estetycznych przedszkolaków, które musza się chwalić ze wiedzą lepiej. ***** ich :)

sanydej

Ztrudnilas kolege do pomocy?piku79:) heheh:) spoko

po 1sze w moim profilu nie znajdziez gniotow z porstego powodu ogladam filmy na tyle dlugo zeby sie ustrzec gniotow

po 2gie ciesze sie ze czytasz ksiazki --zanikajaca cecha -ale nie doczytalas ze film nie jest biograficzny tylko jest interpretacja rezyseria a wiec to fikcja rezyserska

po3cie jak ocena twoja moze byc miarodajna i jakie sa jej kryteria jesli arcydzielo typu Willow dajesz nizej od sredniego romantyku biorac pod uwage inne dziela Allena o Polnocy w Paryzu lub Ptaki oceniajac na 7?:)

po 4 mowisz razem z kolega ze jestem typowym przedstawicilem ludzi ktorzy maja zawsze racje po czym przyznajesz mi racje ze zle ocenilas Wielki Blekit hmm wiec jaka mam pewnosc ze za rok powiesz ze ten film tez zle ocenilas no i wybacz ale nie moze byc w tym momencie twoja ocena miarodajna:)

a do kolegi Piku

jesli chodzo o Wielki Blekit t trzeba dojrzec zeby ten film pojac jak widze ten czas masz jescze przed soba skoro moja klrytyke odczytujesz jako obelgi

ocenił(a) film na 7
boles29

sanydej jak dla mnie paniusia che uchodzic za cietego krytyka, wielkiego znawce ale z wypowiedzi wynika ze niektorych filmow nie rozumiesz a i tak je oceniasz. Nie lubie np. wladcy piercieni czy gwiezdnych wojen dla mnie to nudziarstwo najwyzszej klasy ale nie oceniam bo wiem ze to nie jest kino dla mnie i nie ocenie go obiektywnie.

ocenił(a) film na 9
swirzok

zgadzam sie. Jak dla mnie jeden z najlepszych filmów ostatnich miesięcy

ocenił(a) film na 9
djvanortega

No nie da sie ukryć. Znakomity film

ocenił(a) film na 4
swirzok

Drodzy Panowie, tylko bez "paniuś" mi tutaj, dlaczego coś co jest przez jednego postrzegane jako arcydzieło, drugiemu musi się podobać? Po to jest forum, abym mogła się wypowiedzieć, kolego swirzok, chyba nie czytasz tego co piszę, bo żadne z napisanych przeze mnie zdań, nie zalatywało nawet domorosłym krytycyzmem filmowym....
Nie jestem w stanie pojąc co Was tak irytuje? To, że film, na który liczyłam mi się nie podobał? Że mój gust odbiega od Waszych, choć jak wszyscy wiemy o gustach się nie dyskutuje?
Dlaczego każda negatywna opinia o jakimkolwiek filmie, kończy się grzebaniem w czyimś profilu, wyciąganiu jego ocen o innych filmach, jak to się do czego ma?!
Mam swoje zdanie i tak zostanie, dlaczego nikt nie może zrozumieć, że nie zjechał filmu, bo miałam taką wizję, by napisać "kiepski i do dupy daje 1" .....NIE! Ja tu piszę o tym, że film ten mnie zawiódł, że obejrzałam go do końca, a nie że "był tak nudny,że wyłączyłam po 10 min-nie warto!!" , że nie spełnił moich oczekiwań, o czym tu dyskutować, po jaką cholerę mnie obrażać?....Bo mi się film nie podobał....no proszę.....

sanydej

Dziewczyno ja cie nie zjezdzam ani nie obrazam tylko od poczatku pytam jak mozna ocenic i jakie stosujesz kryteria I jak twoja ocena moze byc miarodajna skoro ---o poloncy w paryzu dajesz 9 a ptakom dajesz 6 czy 7 ??Wiesz mowisz ze o gustach sie nie dyskutuje a sama w tym momencie kpisz z gustow wielu ludzi czy krytykow --Ptaki to arcydzielo i koniec tam moze byc tylko 10 kropka.
zreszta o gustach sie nie dyskutuje ale o jego braku juz mozna:)
Nie obrazam sie pytam o twoje kryteria widzialem Sobowtora Diabla to niezle kino oczywiscie jest oparty na wydarzeniach ale jest sporo fikcji rezyserskiej ale to jak w wiekszosci filmow nawet tych opartych na faktach ale jesli obejrzalas go jak wywnioskowalem z jakims tam nastawieniem bo tak napisalas to niestety twoja ocena nie moze byc juz obiketywna wiec w tym momencie ocen sobie na co chchesz i krytykuj ale z dopiskiem ze to twoja subiketywna ocena tyle..

ocenił(a) film na 7
boles29

failm bardzo dobry, nie ma tu miliona wystrzalow, kilometrow poscigow ale nie o to chodzi, sanydej ogladaj dalej klan i mode na sukces pewnie jestes jedna z osob ktora ocenia film nim jeszcze ukaze sie w kinach...

ocenił(a) film na 8
boles29

Chciałem stanąć w obronie sanydej (bo nie lubię argumentu jak ci się to mogło nie podobać skoro podobało ci się jakiś inny gniot) i znaleźć jakąś zawyżoną ocenę wśród tego co oglądałeś i muszę przyznać ze nie dałem rady. Nawet znalazłem parę filmów których nie oglądałem i z chęcią nadrobię swoje zaległości;)
A co do samego filmu, to niestety mam całkiem inną opinie niż sanydej. Dominic Cooper zagrał nieźle głównych bohaterów, zwłaszcza Husseina. Brak akcji? To nie jest Transporter lub inne cudo gdzie ludzie latają z bronią w ręku i wyżynają wszystkich w koło. Brak napięcia? No może trochę, bo jednak z góry wiadomo że Latif przeżyje, no ale i tak wiele scen podkręcało napięcie. Ogólnie film bardzo dobry.

ocenił(a) film na 6
sanydej

mnie też ten film troche zawiódł - początek zapowiadał się świetnie, ale czym dalej tym gorzej. Gra aktorska też mnie nie powaliła.
resztę dyskusji pozostawiam bez komentarza ;)

ocenił(a) film na 4
lukasz8129

Po ochłonięciu również resztę dyskusji pozostawiam bez komentarza ;)
Pozdrawiam!...wszystkich
dziękuję za dyskusję

ocenił(a) film na 9
sanydej

Według mnie film znakomity i jeśli mam szczerze porównywać oscary z ostatnich lat, to od połowy z nich ten film jest zdecydowanie bardziej wyrazisty i LEPSZY! A co do gry aktorskiej to jestem pozytywnie bardzo zaskoczony!!!