3,8 1,1 tys. ocen
3,8 10 1 1128
3,5 2 krytyków
Solidarni 2010
powrót do forum filmu Solidarni 2010

:) :)

ocenił(a) film na 7

Ten film to taka sama "propaganda" jak "Towarzysz Generał", "Nocna zmiana" oraz "Plusy dodatnie i plusy ujemne" hahaha. POlszewia już niedługo wpadnie w taką samą paranoję na którą cierpiał towarzysz Stalin. Cenzurować i eliminować wszystko co popadnie hehehe. O charakterze ludzi z PO świadczy nie tylko śledztwo smoleńskie ale to, że kochają się razem ze starym, czerwonym reżimem.

ocenił(a) film na 7
Lisowczyk

ludzie z PO są jacy są, ja załamuje ręce gdy czytam i słucham zwyczajnych ludzi. kompletna ciemnota się robi. tu nie chodzi już o brak kultury, ale o kompletny brak myślenia, prostactwo itp.

ocenił(a) film na 7
LeaMao

80% społeczeństwa to bydło i debile, którymi się rządzi. Już cesarze rzymscy to wiedzieli i dlatego realizowali potrzebę plebsu pod tytułem: "chleba i igrzysk".

ocenił(a) film na 1
Lisowczyk

Tak masz rację to debile jakżesz by inaczej, ale taka ciemnota jest czasami potrzebna byle nie za dużo.

ocenił(a) film na 8
Lisowczyk

No nie zapominaj że POlszewia wraz ze swoim wydającym rozkazy z Kremla Władimirem już dostałai choroby Stalina i eliminują masowo wrogów. Bez tej ich paranoi w eliminowaniu wrogów ten dokument nigdy nie musiałby powstawać:(. To już jest katastrofa tego państwa, a nie to co wydawało się problemem przed zamachem - a to że wywalili za "Towarzysza generała", a to że ukradli dokumenty z BBN-u. To jest już niestety wajdalistyczna "wojna domowa".

Jakby nie było dobrze że jednak takie dokumenty powstają nawet jeżeli są dość skutecznie zwalczane przez wrogów. Ten kraj jest jednak wart walki o wyzwolenie spod władzy ubekistanu:).

tc1987

"Ciemny lud wszystko kupi" powiedział jeden z waszych idoli i to chyba wszystko tłumaczy, nawet mi was nie zal.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Lisowczyk

Debesciak ja bym powiedziała na odwrót.

Lisowczyk

No widzisz, ale przynajmniej w glowie mam poukladane w przeciwienstwie do niektorych wielbicieli spiskowej teorii dziejów...

ocenił(a) film na 7
Debesciak

Gdybyś czytał niezależne gazety to byś wiedział, że śledztwo smoleńskie to jedna wielka farsa. A ta to sobie możesz gdakać pierdoły.

Lisowczyk

Nie ma czegoś takiego jak niezależna gazeta, wbij to sobie do głowy!!!! Najwazniejsza jest umiejetnosc pozyskiwania wiedzy z roznych zrodel i wyciagania z tego wnioskow.

Czy Rosjanie kazali nam wszystkich wepchnąć do jednego samolotu?
Czy kazali nam lądować na lotnisku o bardzo kiepskiej widoczności (kto podjął decyzje o lądowaniu)?
Czy to może oni kazali lecieć nam samolotem o wątpliwym stanie technicznym ?

Pomyśl nad tym.

ocenił(a) film na 7
Debesciak

Wbij to sobie do głowy, że istnieje Fundacja Niezależnie media! Wbij sobie! Jak chcesz dopychaj kijem!
http://www.niezalezna.pl/artykul/fundacja_niezalezne_media/16621/1
Czy kazali nam lądować na lotnisku o bardzo kiepskiej widoczności (kto podjął decyzje o lądowaniu)? - Kontrolerzy mieli poważne wątpliwości. Chcieli oni odradzić polskiej delegacji lądowanie, lecz....potem uzyskali rozkaz z Moskwy odgórnie, żeby zachęcić polską delegację do lądowania przy czym zmylili ich w perfidny sposób podając złe współrzędne.
Czy to może oni kazali lecieć nam samolotem o wątpliwym stanie technicznym ? - Samolot był reperowany na Sumatrze w firmie, która należy do człowieka Putina. Bronisław Komorowski lobbował za tą firmą w Sejmie. Ojej, co za przypadek.
Jakiś czas przed lotem wykryto wytrącanie się wody w zbiorniku paliwa lecz nie zaalarmowano o tym. Kurczę, kolejny zbieg okoliczności!
Czy Rosjanie kazali nam wszystkich wepchnąć do jednego samolotu? - Cala organizacja wizyty była w grudniu tamtego roku omawiana w Rosji między rządem polskim a rosyjskim.
Jakby nie było polski rząd ma krew na rękach bo to on wszystko organizował. To rząd dopuścił do tego wszystkiego. O dziwo teraz Edmund Klich ni z gruszki ni z pietruszki powiedział, że do tego lotu nie powinno dojść. To jest po prostu skandal.
W KAŻDYM NORMALNYM KRAJU RZĄD BY SIĘ PODAŁ DO DYMISJI.

Lisowczyk

To ze ma w nazwie niezależna wcale nie znaczy, ze taka jest. Ja na swojego psa mogę mówić krokodyl, ale to nie uczyni go gadem:)

Wepchniecie wszystkich do samolotu było niezgodne z przepisami i w takim składzie ten samolot nie powinien nigdy wystartować. Klich powiedział słusznie, chociaż nie będę opisywał co myślę na temat jego pracy jako ministra, szkoda slow po prostu i nie chodzi mi bynajmniej o Smoleńsk, ale i o wiele innych rzeczy.
Prawda jest tak, ze wina leży w lwiej części po naszej stronie, nowsze samoloty dawno już powinny zostać zakupione, a mógł tego dokonać jeszcze premier Kaczyński także. Poniżej cytat do kontemplacji:

(Mat. 7:3–5): A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? Albo jak powiesz bratu swemu: Pozwól, że wyjmę źdźbło z oka twego, a oto belka jest w oku twoim? Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego.

ocenił(a) film na 8
Debesciak

Za wepchniecie wszystkich POSŁÓW do samolotu odpowiedzialny był Komorowski - ówczesny marszałek sejmu

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/na_prosbe_komorowskiego_wszyscy_lecieli_jedny m_samolotem_163198.html

Marianoitaliano_2

Widzisz problem jest taki, ze lot który się odbył był niezgodny z przepisami, natomiast lot wieloma samolotami natychmiast uznany zostałby za marnotrawstwo publicznych pieniędzy. Czyli i tak źle i tak niedobrze.

Na marginesie nie słyszałem, żeby ktokolwiek z dosiadających się posłów protestował przeciwko temu stanowi rzeczy; na sile tez nikogo nie wpychano.

Lisowczyk

"W KAŻDYM NORMALNYM KRAJU RZĄD BY SIĘ PODAŁ DO DYMISJI".

Żeby Pis mógł dojść do władzy? Na marginesie Klich powinien zrezygnować, on tak.

użytkownik usunięty
Debesciak

A dymisja rządu wg. ciebie znaczy automatyczne dojście do władzy Pisu? Gratuluję wiedzy o polskim ustroju!

A napisałem gdzieś, ze coś takiego może mieć miejsce??

ocenił(a) film na 7
Debesciak

Nie jestem zwolennikiem PiS-u ale podaj mi lepszą partię od PiS-u na chwilę obecną.
Może SLD? Aferzyści-złodzieje, postkomuniści i antypatrioci.
Wobec tego PSL? Samo umieszczenie chłopów w Sejmie jest pomysłem debilnym jak sam zauważył Cejrowski. Ich tylko i wyłącznie obchodzi swoja ziemia. Reszta może się wypchać. A poza tym PSL jest bezideową dziwką, która jak wspomniał jeden z jej członków jest w stanie nawiązać koalicję z każdym byleby dojść do koryta. Obrzydliwe typy.
A Poncyliusz Jest Najważniejszy? ha ha. Tu chyba komentarz niepotrzebny. Żałośni renegaci próbójący kopać dołki pod żelaznym Jarem. Nikt na takie podejrzane odpady nie będzie głosować. Już sam fakt, że kumali się z Palikotem daje do myślenia. A już w ogóle "bawi" wystąpienie Kluzikowej w tusk wiżyn network i krytykowanie na wizji Kaczora.

Wcielając się w adwokata:
- za rządów Kaczora nie było takiej cenzury jak teraz
- za rządów Kaczora nie byli tak tępieni dziennikarze
- za rządów Kaczora majątek narodowy nie był rozsprzedawany w haniebny sposób
- za rządów Kaczora nie lizaliśmy rowa Putinowi

Jakieś pytania?

Lisowczyk

1. za rządów Kaczora nie było takiej cenzury jak teraz

cenzura? Co konkretnie jest cenzurowane? Na rynku wydawniczym masz gazety skierowane do ludzi o skrajnie odmiennych poglądach, od Faktów i Mitów zacząwszy na Szczerbcu i Gościu Niedzielnym skończywszy. W Tv tylko lewica nie ma swojego kanału

2. za rządów Kaczora nie byli tak tępieni dziennikarze

Którzy dziennikarze? Jak są tępieni?

3. za rządów Kaczora majątek narodowy nie był rozsprzedawany w haniebny sposób

cały czas jest haniebnie rozsprzedawany

4. za rządów Kaczora nie lizaliśmy rowa Putinowi

Nie lizaliśmy i teraz tez mu nie liżemy, jeśli twierdzisz inaczej proszę o poparcie swoich slow.

Partii w Polsce jest od groma, nie musisz glosować na żadną z wielkiej trojki.

Pytania? j.w.

ocenił(a) film na 8
Debesciak

witamy wyborcę, a może członka Partii Oszustów.

Z niecierpliwością oczekujemy na:

-katarskiego inwestora (katarski inwestor miał być, ale tusku spartaczył sprawę)
-POdatek liniowy (kolejna niespełniona tuskowa obietnica)
-obniżkę Vatu (podatki miały byc niskie, ale Donald POdwyższył)
-obniżkę składki zdrowotnej (tak onbiecywał Donald, ale POdwyższył)
-ograniczenia biurokracji ( w latach rządów PO biurokracja wzrosła o 20%. A miała być ograniczona)
-likwidację NFZ (kolejna niespełniona obietnica Tuska)
-wysokie emerytury (przed wyborami Donald nic nie mówił o kradzieży oszczędnosci Polaków z OFE)
-tanie państwo (cukier po 5 zł m.in dlatego bo donald rok temu zlikwidował cukrownie w Lublinie)
-obniżkę akcyzy na benzynę (Donald jednak akcyzę POdwyższył, by jeździło się drozej, wszystkim)
-walkę z korupcją (afera hazardowa zamieciona pod dywan, afera prywatyzacji szpitali też...)

"W TV lewica nie ma swojego kanału" - TO ŚMIESZNE. A KTO RZĄDZI W TVP 2???

Co do odPOlitycznienia mediów publicznych - za czasów rządów PiS w TVP było miejsce zarówno dla Lisa, Ordyńskiego i Żakowskiego jak i dla Pospieszalskiego czy Wildsteina. A obecnie wszyscy prawicowi czy konserwatywni dziennikarze zostali usnięci z TVP a z programów publicystycznych pozostało tylko stękanie Lisa i skrajnie lewicowy program Ordyńskiego

Wpadek Komorowskiego poprostu NIE DA SIĘ SKOMENTOWAĆ. Ostatnio twierdził, że

"całkiem zwyczajnie przygotowywana jest strategia wyjścia z NATO"

Marianoitaliano_2

Hehe, strzał kulą w płot:) Platformę lubię tak samo jak PiS, czyli wcale :P Tez czekam na powyższe ( za wyjątkiem podatku liniowego o którym zresztą Po i tak już nie mówi)

"Gorącego tematu" nie miałem okazji obejrzeć, ale nadrobię (wyjątek nie czyni reguły). Nie zmienia to faktu, ze lewicy praktycznie w tv nie ma, zaś Pis i Po maja "swoje" stacje tzn. odpowiednio trwam i tvn.

Komorowski jest jaki jest, ale gaf Lecha to i tak nie przebije...

ocenił(a) film na 10
Debesciak

odpowiedź- byłbyś bardziej debeściarski gdybyś zainteresował się szerzej. może Inaczej- sprawiasz wrażenie ignoranta.
a ty lisowczyku za bardzo się emocjonujesz, zamiast cierpliwie tłumaczyć, merytorycznymi argumentami...

(www.michalkiewicz.pl )

bumbleble

może wyręcz Lisowczyka i przekonaj mnie, ze nie mam racji :P

ocenił(a) film na 10
Debesciak

eeee... nie będę się wtrącać. Zresztą każdy ma trochę racji ;)