3,8 1,1 tys. ocen
3,8 10 1 1128
3,5 2 krytyków
Solidarni 2010
powrót do forum filmu Solidarni 2010

Kochani Bracia po Prawicy! Palmy pochodnie! Wznieśmy Nasze pięści! Gotujmy się do wojny! Lewactwo się szerzy jak zaraza! Właśnie odkryłem, że na Filmwebie działa Cywilizacja Śmierci, i że zablokowała dodawanie komentarzy na profilu Naszego Najlepszego Aktora:

http://www.filmweb.pl/person/Karol.Wojtyla
Skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A akurat dzisiaj chciałem napisać, że bardzo Go kocham, że jest Najlepszym Aktorem Wszechczasów tako w Niebie jak i na ziemi, lepszym niż Clint Eastwood i Al Pacino wzięci do kupy!

Bracia! Wzywam Was! Napiszmy petycję, żeby prezes Filmwebu osobiście odblokował konto Naszego Papieża, bo jak nie to przeprowadzimy akcję bojkotowską tego portalu. Dajmy im ultimatum! Może Pan Terlikowski nas obejmie patronatem, albo chociaż Wildstein...

Heil Prezes, heil Papież!

zenon_burzawa

Powiem ci że jesteś niepoważny robiąc takie prowokacje. Są zupełnie nieśmieszne.

ocenił(a) film na 1
neo_angin

No tak... Prowokacja z najcudowniejszym papieżem w roli głównej jest zdecydowanie grzechem i zenon_burzawa spłonie za to w piekle. Chyba, że wykażesz się inicjatywą i zorganizujesz mu jakiś stosik...

Zluzuj poślady! :-)

ocenił(a) film na 1
neo_angin

Zapomniałem dodać:

Hańba! Hańba! Hańba! Hańba! Hańba!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
zenon_burzawa

Tu jest Polska!!

zenon_burzawa

Po twoim koncie widać że jesteś prowokatorem. Wkurza mnie żartowanie z takich rzeczy i dobrze że zablokowali bo takich ludzi jak papież nie ocenia się w takich kategoriach. Idź bronić krzyża lub coś w tym stylu.

neo_angin

"takich ludzi jak papież nie ocenia się w takich kategoriach"

Pewnie!
Papieża można oceniać jedynie na klęczkach, po uprzednim ucałowaniu pierścienia biskupiego i tylko i wyłącznie w skali od 1 do 100 kiloDziwiszów, przy czym należy pamiętać, iż 1 kiloDziwisz = 10 megaKremówek...

zenon_burzawa

Mam szczerą nadzieję, że to prowokacja.
To, że JP2 był wielkim człowiekiem nie oznacza że był wybitny we wszystkich dziedzinach. A aktorstwem się akurat nie wsławił (zresztą jego wiersze też były dość kiczowate).
A dodawanie komentarzy mogło być równie dobrze formą ochrony Papieża przed ujadankami co bardziej zaciętych antykościelników, na to nie wpadłeś? o.O

ocenił(a) film na 1
ponder

"To, że JP2 był wielkim człowiekiem nie oznacza że był wybitny we wszystkich dziedzinach."
Oj, polemizowałbym... I to raczej z tą pierwszą częścią zdania...

"A aktorstwem się akurat nie wsławił (zresztą jego wiersze też były dość kiczowate)."
Całkowita racja :-)

"A dodawanie komentarzy mogło być równie dobrze formą ochrony Papieża przed ujadankami co bardziej zaciętych antykościelników, na to nie wpadłeś? o.O"
Obraźliwe komentarze są usuwane po uprzednim zgłoszeniu. Większej ochrony nie potrzeba. O osobie Karola Wojtyły i jego obecności w filmach da się rozmawiać bez obelg, ale nie wiem, czy akurat ty jesteś w stanie w to uwierzyć. Niestety zostało to uniemożliwione, co nosi znamiona cenzury...
No i nie byłbym sobą, gdybym nie zapytał o pochodzenie słów: "ujadanki" i "antykościelnicy". Słowotwórstwo kwitnie...

sober69

Neologizmy dobra rzecz, w każdym razie wiadomo o co chodzi ;)
Proszę cię, przynajmniej o osobie JP2 nie dyskutujmy. Podejrzewam po prostu, że tylu prowokatorów bluzgało na Papieża, że moderatorzy zdecydowali się zablokować tam komenty, żeby oszczędzić sobie fatygi. Czy mieli rację, to inna sprawa, po prostu wysuwam hipotezę, dlaczego to zrobili ;)

ocenił(a) film na 1
ponder

No dobrze, ale zgodnie z teorią lenistwa moderatorów powinno się zablokować możliwość komentowania na stronach Ewy Stankiewicz czy Jana Pospieszalskiego. Nie chcę, żebyś mnie źle zrozumiał. Nie sprawiłoby mi satysfakcji oglądanie wielu stron obelg na temat Karola Wojtyły. Wręcz przeciwnie... Ale kulturalna dyskusja jest możliwa na każdy temat i powinna być umożliwiona. I tu nie chodzi tylko o Karola Wojtyłę. Jest pełno zablokowanych stron... A wystarczyłoby banowanie za postępowanie niezgodne z regulaminem i symboliczna złotówka za rejestrację każdego nowego konta.

sober69

No a czy ja mówię, że to jest mądre? Po prostu snuję przemyślenia, dlaczego tak jest ;)
Przynajmniej po poniższym poście zenona_burzawy wiadomo już na pewno, że to prowokacja...

ponder

EDIT: wygląda na to, że blokowanie komentarzy jest ogólną praktyką przy stronach polityków. To samo jest m.in. na stronie Janusza Korwin-Mikke czy Donalda Tuska.

ocenił(a) film na 1
ponder

No niestety... I jak ma się czuć normalny, kulturalny użytkownik? Został potraktowany jak dziecko...

ocenił(a) film na 1
ponder

"No a czy ja mówię, że to jest mądre? Po prostu snuję przemyślenia, dlaczego tak jest ;)"
No a czy ja mówię, że nie wiem dlaczego tak jest? Po prostu snuję przemyślenia, czy to jest mądre ;)

sober69

No chyba że tak :D

ponder

"To, że JP2 był wielkim człowiekiem nie oznacza że był wybitny we wszystkich dziedzinach."

Kłamiesz! Kłamiesz jak typowy przedstawiciel łże-elity!
Nasz Lolek był najlepszy we wszystkim czego się dotknął! Był najlepszym poetą, poliglotą, aktorem, dramaturgiem, pedagogiem, filozofem, historykiem... Pokaż swoje osiągnięcia tuskowy kłamczuszku!

zenon_burzawa

Kurde odejdź od komputera i otwórz kolorowankę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
zenon_burzawa

Kurde zenek, to naprawdę nie jest śmieszne, pomimo, iż kumam o co Ci chodzi.