Osobiście mi się sam film podobał, a 2 odcinki drugiego sezonu pokazane na końcu odjęły mi mowę, jednak co mnie osobiście zabolało, to brakujące wątki z sezonu 1. Między innymi zabrakło mi umowy między Jinho a Jinwoo, czy dungeonu z Cerberem, no i przede wszystkim jeżeli ktoś nowy chciał obejrzeć film dla skipnięcia 1 sezonu no to znikąd pojawia się nagle znajomość Sunga z osobą z gildii Białego Tygrysa, no bo w końcu ma tytuł ,,najsłabszego łowcy", do tego można także dodać trochę zmianę kontekstu zmiany profesji na nekromantę. Na początku Jinwoo nie chciał jej przyjąć, negował z każdej strony, wszystko aby odrzucić i faktycznie w całym odcinku on na chwilę kliknął ,,Nie" po czym dostał okienko z podpisem ,,Czy na pewno chcesz odrzucić". Z takich mniejszych rzeczy mniej istotnych to pominięcie świątyni Cartenoon z samego początku i co dokładnie tam się wydarzyło. Osobiście wolałabym aby film trwał te godzinę dłużej, ale żeby był bardziej przyjazny nowemu widzowi. Bo jednak jak wcześniej wspomniała, zupełnie nowa osoba, która chce sobie ''zrushować" pierwszy sezon i tak musi obejrzeć go cały, aby dowiedzieć się wielu rzeczy. Ale ocena 8/10 sprawiedliwa