Widziałem mnóstwo a ten po prostu mi się w dechę podobał:) Są gusta guściki a ja mam nietypowy gust :P Słowa znajomych:D
Swoją drogą co by było jakby wszyscy mieli takie same gusta. To była by porażka:P:)
No to napisz coś o nim skoro się tak podobał, może do kogoś Twoje argumenty przemówią. Mi średnio się podobał. Dla mnie największym plusem był klimat tego filmu ale poza tym to już nieco słabiej.
Tak bez "spojlerowania" na plus to tak jak wspomniałeś klimat, a pozatym to obsada, do tego efekty całkiem całkiem i kilka naprawdę niezłych momentów. Jak dla mnie warto obejrzeć:)
heh nie przekonałeś mnie. Dużo innych filmów ma dobrą obsadę. Efekty specjalne to podstawa w hollywood, no i niestety coraz częściej dobre efekty specjalne nie przekładają się na ogólną ocenę filmu wręcz przeciwnie - często im lepsze efekty tym gorsza fabuła - po prostu zajefajnymi efektami próbują nadrobić kiepską fabułę a tym już nie zadowolą wymagającego widza :)
Zgadzam się, że często fabuła jest nadrabiana efektami ale myślę, że w przypadku tego filmu na fabułę nie ma co narzekać:P Wydaje mi się, że wszystko się elegancko współgrało w tym filmie. Takie mam przynajmniej odczucia:)
Mi również historia przedstawiona w filmie bardzo przypadła do gustu, i myślę, że jest to jeden z solidniejszych filmów fantasy jakie miałem przyjemność oglądać :)
Film jest zupełnie średni. Van Helsing jest dużo lepszy... (jakbym miał porównywać)
A ja jak bym miała porównywać to jakoś ten film mi bardziej przypadł do gustu. Bardzo lubię walki na miecze a tu były ich całkiem przyjemne ujęcia. Klimat też przyciągał uwagę, fabułą może i nie skomplikowana ale przeciez to nie film psychologiczny ;) Takie filmy trzeba po prostu lubić ^^