Jak w temacie szukam filmów, w których akcja rozgrywa sie w czasach miecza i topora. Odrazu powiem, że takie filmy jak LOTR, Gladiator, Braveheart, Van Helsing, Willow, Legenda oglądałem, było ich jeszcze kilka ale teraz nie pamiętam.
Prosze wpisywać swoje propozycje z góry dziekuje.
Radzę rozejrzeć się w anime, tam jest tego o wiele więcej: Vampire Hunter D, Claymore, Berserk. Typowe Dark Fantasy.
Osobiście polecam animacje Piekło Dantego. Może przypadnie Ci do gustu. I tak jak Abukashi mówi patrz na anime. Szczególnie Vampire Hunter D. Jak dla mnie najlepsze anime jakie oglądałem :) Pozdrawiam
Jeśli lubisz takie tematy to polecam filmy z lat 80tych. Był wtedy wielki boom na filmy fantasy. Wiem że pod względem technicznym nie mogą równać się ze współczesnymi ale w kwestii filmów z kategorii Miecza i Magii pozycje takie jak Hawk the Slayer, czy DeathStalker są obowiązkowe.
Kull z Kevinem Sorbo fantasy bardzo swobodna interpretacja prozy Howarda,jak chcesz to Conan Barbarzyńca i Conan Niszczyciel,Excalibur,Zielony rycerz,ale fakt dobrej anime fantasy znajdziesz zdecydowanie więcej niż filmów z aktorami.