PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713403}
6,8 914  ocen
6,8 10 1 914
6,4 5 krytyków
Sonda o mężczyznach
powrót do forum filmu Sonda o mężczyznach

Zadziwiła mnie agresja tych kobiet. One by się obraziły na takie stwierdzenie, ale to prawda. Było coś w ich tonie i sposobie mówienia. Nie jestem pewny co do tego czy polecić ten film facetom. Można się trochę zniechęcić.

ocenił(a) film na 6
Improwizacja16

Ja również to zauważyłam. Jakby kobiety chciały się na siłę zaprezentować jako bardziej męskie od mężczyzn. Przykro mi się to oglądało, ale niestety niewiele z wypowiadajacych się w filmie kobiet wzbudziło moją sympatię. Szczególnie widoczne jest to w porównaniu z filmem "Sonda o kobietach", gdzie mężczyźni zdają się mieć więcej wyrozumiałośćci i życzliwości dla kobiet swojego życia.

ocenił(a) film na 7
cirillka

Możliwe, że reżyser świadomie chciał wywołać w Nas takie odczucia. Niektóre postacie w obu filmach były moim zdaniem celowo kreowane były w taki sposób, aby wzbudzić naszą niechęć. Niemniej myślę, że mamy podobne odczucia, co mnie niezmiernie cieszy :)

ocenił(a) film na 7
cirillka

Tak jakby niektóre postacie w obu filmach były kreowane w ten sposób , aby wzbudzić antypatię widza. Myślę, że to celowy zabieg reżysera, ale mogę się tylko domyślać. Myślę, że mamy podobne odczucia po obejrzeniu obu filmów, co niezmiernie mnie cieszy :)

ocenił(a) film na 7
cirillka

Tak jakby niektóre postacie były celowo przez reżysera kreowane w ten sposób, aby wzbudzić antypatię u widza. Myślę, że mamy podobne odczucia po obejrzeniu tych filmów, co niezmiernie mnie cieszy :)

ocenił(a) film na 7
cirillka

sory, nie bylem pewien czy zatwierdzilo, a chcialem koneicznie dodac odp >> bylo cos z strona nie tak i pisałem ją 3 razy ...

użytkownik usunięty
Improwizacja16

moim zdaniem to była gorycz i rozczarowanie, nie- agresja.

ocenił(a) film na 7

To mógł być powód, natomiast objaw to moim zdaniem agresja. Zgadzam się, że mogło ją wywołać rozczarowanie i gorycz.

ocenił(a) film na 7
Improwizacja16

3/4 kobiet z tego filmiku to feminazistki, dziwki, hedonistki i osoby, które same nie wiedzą czego chcą. Paplanina w stylu "facet ma być taki taki i taki, ma mi usługiwać, sprzątać, domyślać się czego chcę" ok, a co w zamian będzie miał ten facet? Czy kobiety też pomogą w pracach typowo męskich? Czy będą rodzić dzieci i zajmować się domem - bo połowa tych kobiet powiedziała, że dzieci nie chce mieć.
Może zabrakło w tym filmie o to jak te kobiety widzą same siebie w związku, jak widza swoje obowiązki. Było co prawda o tym, że chcą się zawodowo realizować niektóre i ok, tylko co z tego? To facet ma też pracować a poza tym we wszystkim wspierać kobietę, a kto jego wesprze w takim razie - równouprawnienie?
No i gadanie o tych chłopach cipach. Wyprowadźcie się z tych miast zniewieściałych na wieś to poznacie normalnych facetów albo zmieńcie towarzystwo w miastach bo tam też są normalne chłopy.
Wiadomo, że każdy z nas jest najważniejszy dla samego siebie ale jeśli decydujemy się na rodzinę to trzeba przestać tylko patrzeć na siebie i swoje dobro i zacząć myśleć co "ja" mogę dać drugiej osobie a nie tylko postawić siebie w centrum i wymagać, a samemu robić to co mi odpowiada. Mniej hedonizmu, pychy a więcej pokory i życie będzie łatwiejsze i lepsze. A u 3/4 tych pań nie widzę żadnych z tych cech, które wymieniłem.