Jest już siedmiu kandydatów do roli Spider-Mana; 
7 Actors Who Deserve Consideration for the New SPIDER-MAN 

1. Logan Lerman (Fury) 
2. Dylan O’Brien (The Maze Runner) 
3. Suraj Sharma (21) (Life of Pi). 
4. Thomas Mann (23) (Project X, Fun Size, and Beautiful Creatures) 
5. Nick Robinson (19) (Jurassic World) 
6. Keith Stanfield (23) (Selma) 
7. Luke Pasqualino (24) (Snowpiercer) 
8. Anton Yelchin (25) (Star Trek) 
9. Shameik Moore (19) (Dope). 

'Pojedynek' raczej rozegra się między dwiema pierwszymi pozycjami; ja osobiście jestem za Lermanem.
Zdecydowanie Lerman. Jest całkiem niezły, np. w Muszkieterach lub Fury. O'Brien zasłynął z roli Thomasa i w sumke te ropa powinna mu wystarczyć. Logan na Pajeczaka
Dylan gra również w serialu Teen Wolf (jedna z głównych ról). Parę dni temu ruszyły nagrania do piątego sezonu, zdjęcia do filmu podobno mają zacząć się w kwietniu, czyli w środku nagrać do TW. Właśnie dlatego myślę, że raczej nie wybiorą Dylana.
Moim zdaniem najlepszym spider manem bylby logan lerman ,ktory dobrze wcielil sie w diartaniana w muszkieterach i percego jacksonia w percym jacksonie zlodzieju pioruna i morzu potworow
Może jest on dobrym aktorem, ale nie pasuje mi kompletnie na spiderman'a wygląda jak straszny lamus. Peter Parker powinien mieć choć trochę bardziej, jak by to ująć... Mieć trochę smutniejszą aparycję i inteligentniejszy wzrok, w końcu jest on geniuszem fizycznym. Dlatego po prostu nie wyobrażam sobie tego pucołowatego smarkacza w tej roli.( Podkreślam ponownie, że nie mam nic do jego aktorstwa ani osoby, nie odpowiada mi tylko jego wygląd)