7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 177133
7,1 58 krytyków
Spider-Man: Homecoming
powrót do forum filmu Spider-Man: Homecoming

1. Początek filmu - vulture ma ustawiony kontrakt na zbieranie gruzu, a nagle przychodzi babka i ogłasza "przejmujemy ten deal". Wg mnie taka scena nigdy nie mogłaby mieć miejsca - sęp prędzej dostałby jakieś pisemne wezwania na adres firmy, wyjaśnieniem jest tylko to - że na potrzeby filmów ta sytuacja wygląda bardziej dramatycznie.

Wg mnie równie dramatycznie można byłoby przedstawić tę scenę że "Vulture ma długi i wiszą mu setki kredytów, dorwał niezła fuchę, wziął kolejne kredyty żeby ogarnać temat który miały na celu zwrócenie mu całej inwestycji i pokrycie obecnych długów. Następnie siedząc w domu tylko z żoną - aby nie spojlerować o córce - popijają winko i sęp przegląda korespondencję w której kontrakt zostaje anulowany."

2. Ned przychodzi do Petera, ciotka go wpuszcza i chyba nie ogarnia że petera nie ma w domu. Następnie Peter wpada przez okno i rozbiera się - ciotka widząc go przy koledze w majtach reaguje bardzo spokojnie zamiast włączyć "gay alert". Ciotka chyba ma wyjebongo na to czy Peter jest w domu czy nie, wpuszczając kolegę do domu, nie wiedząc czy Peter jest w domu. A jeśli wiedziała, to raczej powinna zdziwić się, jak Peter dostał się do domu.

3. Scena na wieży z windą - Peter dostaje info od Karen że upadek z takiej wysokości będzie śmiertelny - no chyba nie:)
Nie kojarzę żadnego komiksu czy filmu, w którym spider byłby podatny na tego typu upadki.

4. Postać shockera potraktowana po macoszemu - bez niego film dałby radę równie dobrze, na szczęście miał większy epizod niż Rhino z TASM2

ocenił(a) film na 7
axelbest

1- to tak na siłę, tu bym się nie czepiał
2- tylko czekałem na jakiś tekst o gejach :D byłem 100% pewien że Ciotka coś takiego powie. No i racja z tym że nie była zdziowiona też jak wszedł czy coś.
3- to już na prawde było głupotą. Super spiderman skakający po wieżowcach nagle boi się wysokości i że spadnie i się zabije. No jaja jakieś...

axelbest

Ten film sam się z siebie nabija, kilkukrotnie ktoś wspomina że Peter często znika, że zna SpiderMana i prawie nikt nie potrafi dodać dwa plus dwa, więc wyszukiwanie błędów mija się z celem :) Można się też zastanowić, czemu graty z wieży Tonego są transportowane bez żadnej obstawy. No są, żeby Spidey mógł 1vs1 pójść na Vultura.

ocenił(a) film na 9
majinus

1. Nie jestem pewien ale w USA, jak pojawiają się kosmici i ktoś się nimi zajmuje to rząd raczej nie wysyła liściku tylko facetów w czarnych garniturach.
2. Ned jest przyjacielem Petera i ciotka o tym wie, więc pewnie powiedziała "Nie ma go jeszcze, jak chcesz to możesz poczekać w jego pokoju"
3.Karen mogła to policzyć dla zwykłego człowieka, a po za tym spadł z mniejszej wysokości.
4.Shocker tam jest nie dlatego, że shocker jest ważną postacią, potrzeba go tylko do jednej sceny, a po za tym i tak jest tylko mrugnięciem dla fanów.