Mam taką małą zagwozdkę. Disney poprzesuwał niektóre daty premier i to trochę zaburzyło moje wyobrażenie Phase 3. Black Panther dostanie solowy film już po Avengers: Infinity War Part 1, a nie przed jak było planowane pierwotnie. Ciekaw jestem czy to jakoś wpłynie na skład Mścicieli w Part 1. Druga sprawa to Inhumans, który zadebiutują swoim solowym filmem już po Avengers: Infinity War Part 2. Ja sobie cały czas to układałem w głowie tak, że pojawiają się Inhumans pomiędzy Part 1 i Part 2 i w Part 2 razem z Captain Marvel odgrywają jakąś ważną rolę. A w sytuacji gdy dostaną film już po Part 2, to mi się to jakoś nie klei. To w sumie trochę jak z Ant-Manem, który debiutuje po Age of Ultron. Niby jest bardzo ważny, ale podświadomie myślę sobie, że to lekka zapchaj dziura, która służy tylko wprowadzeniu postaci na przyszłość. Co o tym sądzicie?
Wiesz jakby nie wpletli Spidermana do tej fazy to film ukazalby sie dopiero po 2020r wiec przez ten czas Sony utracilo by prawa do niego, a tego nie chca. A jakby sie nie dogadali to Sony sam by znowu wprowadzil film TASM 3 ktory okazal by sie albo sukcesem, albo porazka, jesli to 2 to zabiloby te serie, a tak to chociaz Marvel bedzie wiedzialo co zrobic. 
Dla mnie szkoda Inhumans, bo po Strangu to drugi film na ktory czekam.
Fakt skomplikowali sobie trochę tym pajączkiem. 
"Black Panther" najwyżej będzie się dziać przed wydarzeniami z Avengers 3.1(tak chyba zakładali przed zmianami i mogą się tego trzymać). 
Przed zmianami wszyscy zakładali, że Inhumans i Captain Marvel muszą dołączyć dopiero w Avengers 3.2, ale nic nie jest pewne mogą nie pojawić się wcale albo już w Avengers 3.1. Fakt z Ant-Manem jest podobnie, ciekawe jak go umieszczą na linii czasu, czy po wydarzeniach z Age of Ultron czy po. 
Nic nie jest oczywiste, zresztą Black Panther ma pojawić się już w Civil War, w solowym filmie o nim mogą nawet się cofnąć do genezy Pantery i jego losów sprzed Civil War. Tak samo zapowiada się, że Pajączek będzie w Civil War a solowy film rok później.