7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 177133
7,1 58 krytyków
Spider-Man: Homecoming
powrót do forum filmu Spider-Man: Homecoming

Kiepski film.

użytkownik usunięty

Byłem wczoraj w kinie aby obejrzeć ten film i w sumie nie "rozczarowałem się". Spodziewałem się, że będzie kiepski i taki faktycznie był. Ogólnie klimat wydawał się być bardzo podobny do tego z Deadpool'a. Wystąpiło bardzo dużo niezbyt śmiesznych odzywek i żarcików z udziałem grubego przyjaciela głównego bohatera. Najbardziej raziło mnie w oczy przesycenie efektów: lasery, futurystyczne bronie. Przyćmiły one akcję filmu. Tak jak w przypadku serii z Maguire'em akcja filmu toczyła się wokół normalnego świata i superbohatera, tak tutaj reżyser wprowadził warstwę pośrednią, rozpraszającą widza. Przykładowo zbiry z kosmicznymi broniami powodują, że postać spiderman'a nie jest już tak wyjątkowa. W krótkich słowach, gdzieś zatarła się granica między normalnym światem a głównym bohaterem. Kolejna kwestia, która mi nie odpowiadała to właściwie kompletny brak scen walki wręcz. Nie pamiętam, żeby Parker wyprowadził chociaż jeden cios. Oprócz tego, moim zdaniem aktor był zbyt młody. Tak wiem, że w komiksie Parker był nastolatkiem, jednak jego zachowanie w filmie przypominało żałosną próbę pokazania jaki to jest biedny i niezdarny. Taki spiderman-dziecko, które potrzebuje opieki bo inaczej sobie nie poradzi ze swoimi ambicjami. Kończąc już, uważam że ten film jest najsłabszą produkcją Marvel'a. Do Dr Strange'a to w ogóle nie ma co porównywać. Faktem jest jednak, że film na pewno zarobi dużo. Marvel choćby nagrał film o g***nie to i tak ludzie będą wpadać w zachwyt. Ja żałuję, że dałem się namówić żonie (fance Marvel'a z resztą) na ten film.

ocenił(a) film na 8

Najsłabsze filmy Marvela to "Niesamowity Hulk" i obie części "Thora".
Jak dla mnie, to aktor jest nawet ciut "za stary" bo jednak widać, że tych 15-stu lat już dawno nie ma ;)
Futurystyczna broń to konsekwencja, min. pierwszej części Captaina Ameryki czy Avengers, gdzie ta broń się pojawiła i jej obecność jest tu naturalna.
Nie pamiętam, żeby w poprzednich filmach Spidey walczył wręcz, on najczęściej używa pajęczyny, a nie siły fizycznej.
Nie porównywał bym tego filmu do "Deadpoola", gdyż tam mamy kategorię 'R" i żarty nie dla kategorii wiekowej PG 13, a tutaj mamy żarty dostosowane do tej kategorii wiekowej i nie zauważyłem jakiś złych żartów.

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

Aktor za stary? 2 lata temu skończyłem gimnazjum i ludzie tam wyglądają starzej niż on.

ocenił(a) film na 9
redokoks

*wyglądali

ocenił(a) film na 8
redokoks

Odrobinkę, po prostu widać, że nie ma już tych czternastu lat ;)