7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 177133
7,1 58 krytyków
Spider-Man: Homecoming
powrót do forum filmu Spider-Man: Homecoming

1. Konwencja - chce żeby była równie kiczowata i pastiszowa co w drugiej części.

2. Więcej ujęć Spider Mana szybującego między wieżowcami Nowego Jorku.

3. Przeciwnicy - oprócz powrotu Rhino i Goblina chciałbym zobaczyć także Octopusa w nowym wydaniu, Sępa oraz Carnage'a - nigdy się nie pojawił i chcę też żeby większość z nich była przerysowana jak diabli :D

4. Brak dłużyzn i przestojów, niestety przeszkadzało mi to w drugiej części :/

5. Spider Man równie żartobliwy ale jednocześnie pamiętający o Gwen

6. Oby nowa Mary Jane okazała się być naprawdę Dziewczyną na poziomie Gwen a nie na poziomie tej od Raimiego.

6. I ostatnie życzenie - nie chcę więcej słyszeć tego beczenia fanów Raimiego że "Spider man 4 nie powstanie, Webb jest do dupy, Won z tą nową serią, Reebot Zmierzchu a nie Spider man" odkąd pojawiły się informacje o Reebocie, fani Raimiego bez przerwy zaśmiecają forum nowych filmów o pająku i tylko prowokują tylko do kłótni - czyli mówiąc krótko - FANI RAIMIEGO - OGARNĄĆ DUPSKA !!!

A jakie są wasze oczekiwania ?
Czekam na waszą opinię :)

DR16

Zapomniałeś o Felicji która uwaga spoiler może stać się black cat

wort801

Faktycznie xD

DR16

Ja bardziej opisze jak ja bym chciał by potoczyło się całe uniwersum:
1. Antagonista :Fajnie by było jak by nim został Vulture lub Doc Oct. Myślę że pojawienie się jednego z nich było by dobrym wstępem do filmu "Sinster Six " .Ale jak już to ja raczej stawiam na Vultura .
2.Aktor grający Rhino potwierdził że będzie w 3 części .
3.Ja chciałbym żeby dodali wątek Kinpiga i fajnie by było zobaczyć Shockera -można by z tego zrobić dobry wątek poboczny.
4.Postacie które chciał bym zobaczyć: Jameson,Jane,Vulture,Rhino,Kinpig,Shocker,Edie Brock,-To te najważniejsze.
Chciał bym żeby końcową sceną było pokazanie sceny w której Edie Brock zmienia się w Venoma co by dało nam wstęp do filmu Venom.
Następnym filmem po 3 moim zdaniem powinien być film "The Sinster Six" ,potem Venom a na koniec Amazing Spider Man 4 w którym dojdzie do finałowej walki Petera z Sinster Six .Jeżeli to Uniwersum będzie rozszerzane to chciał bym zobaczyć Amazing Spider man 5 w którym pojawił by się Hobgoblin a 6 chciał bym zobaczyć Carnage

ocenił(a) film na 10
Knorek_2

Prawie przez cały film Spidey (wg cb) ma latać w czarnym stroju? Ciekawe mów dalej...

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

Nawet nie byłoby z tym wielkich problemów.
Teraz SS, w trzeciej części dostaje od SS trochę po dupie, potem odkrywa symbiont i korzysta. Roznosi ich, a na koniec pozbywa się go. Jest zgodnie z komiksem, jest sensownie i super.
Do tego czarny pasuje do żałoby po gwen ;)

ocenił(a) film na 10
Dealric

Masz całkowitą rację ale w "trójce" będą (prawdopodobnie) tylko 2 postacie z SS

ocenił(a) film na 10
ThePinkFin

Tzn. 3 bo Rhino ma wrócić

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

Nie wyrokowałbym jeszcze. Warto pamiętać, że przesunięto datę premiery przez co SS może trafić przed TASM3 dzięki czemu dostalibyśmy komplet.
Poza tym nie wiadomo tak naprawdę ilu członków SS miałoby się pojawić (jeśli w ogóle) w trójce.

ocenił(a) film na 10
Dealric

SS musi być po TASM 3
Podstępna szóstka to z definicji 6 osób
Były już 4 osoby z SS więc zostały 2 (Electro powróci - aktor o tym mówił) + powrót Rhino
Jeśli rzeczywiście Venoma zostawiliby na "Venoma" to 3 wrogów zdecydowanie pasuje a odwlekać nie ma po co (seria TASM ma podobno być spójna nawet bez "czwórki")

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

SS nie musi być po TASm3.
I tak to z definicji 6 osób. Mamy Rhino, Mamy Goblina. Do tego mają dołączyć m.in Octopus i Vulture.
Electro nie ma powrócić i nie wiem skąd to wytrzasnąłeś.
Poza tym nie ma mowy o odwlekaniu bo premiera została już przesunięta i pod znakiem zapytania stoi wyłącznie data premiery SS.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Gościu pradu nie można zabić i tak też odpowiedział Foxx na pytanie o pojawieniu się w SS a mówiąc odwlekać mam na myśli względem filmów i zapomniałeś że mamy jeszcze Lizarda

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

Gościu, prąd nie żyje.
Nie zastanawiałeś się nad głupotą przyrównywania elektryczności, której nie można zabić bo nie ma w niej życia, do faceta który jednak żyje? Wszystko co jest żywe może zostać zabite, a wszystko co istnieje może zostać zniszczone.

Innymi słowy bredzisz. Poza tym nie, w SS Lizarda na 99% (tak jak i Electra) nie będzie. Zresztą nie bez powodu dostajemy w napisach końcowych zajawkę składu SS...

ocenił(a) film na 10
Dealric

Czy Jaszczura niby ma nie być?
To była wypowiedź Foxxa i ja ją rozumiem
To tylko zajawka tworcy proszą by tym się nie sugerować
Być może w "czwórce" będą jeszcze 2 osoby i może powstanie SS2 z małą zmianą w składzie ale napewno w SS będzie Electro i Lizard

ocenił(a) film na 10
ThePinkFin

*czemu

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

Może jakiekolwiek źródła do którejkolwiek z twoich bzdur?;)
Czy jednak brak cię za kompletnego trolla który gada by gadać?

Także po proszę wprost link gdzie jasno twórcy (reżyser tudzież scenarzysta) mówią, że electro i lizard będą.

Bo na tą chwilę na pewno to ich nie będzie.

ocenił(a) film na 10
Dealric

A ty masz jakieś źródła swoich wypocin bo pierwsze słyszę by Curt miałby nie wrócić i pytanie dlaczego?
A pamiętasz może że w komiksie Green Goblin umarł od swojego "deskolotu" XD a jednak powrocił

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

Po pierwsze:
Czy ja twierdzę, że Connors się nie pojawi? Czytaj ze zrozumieniem. Bo to, że Lizard nie będzie w Sinister Six to zupełnie co innego.
A w komiksie GG nie umarł od swojej zabawki. Spider-man tak tylko myślał.

+ ciekawe, że jak rząda się źródeł to nagle cisza. Także pokażesz jakieś źródła na swoje wypociny? Czy jednak nie jesteś w stanie?

ocenił(a) film na 10
Dealric

Słuchaj od premiery minęły już prawie 3 miechy i nie pamiętam skąd to wziąłem, a ty też mógłbyś dać swoje linki. No więc dlaczego twierdzisz że LIZARD się nie pojawi?
W komiksie GG umarł ale serum miało moc regeneracji i tak wrócił do żywych a jeżeli nawet nie umarł to Electro też mógł nie umrzeć i został tylko osłabiony i rozproszył swoje cząsteczki bo jak pewnie pamiętasz umiał tak robić

ocenił(a) film na 10
Dealric

Oooo tu masz aktualną informację http://marvelcomics.pl/news/index/id/22551/Kilka-informacji-o-Amazing-Spider-Man -3

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

Widziałem, widziałem. Ale należy pamiętać, że nie oznacza to Electra jako członka SS + jego brak w TASM sugeruje wręcz, że nim nie będzie.

Swoją drogą dalej sądzisz, że SS MUSI być po TASM3?;p

ocenił(a) film na 10
Dealric

Tak, tzn powinno, a teraz to straci na tym seria
czyli ty sadzisz, że jak jakiejś postaci (tak jak Connorsa) nie ma w następnej części, to już się nie pojawi później? Kaput? To jakiś absurd!

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

Absurdem to jest to jak przeinaczasz to co mówię

ocenił(a) film na 10
Dealric

To wyjaśnij bo nie rozumiem

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

News mówi, że Electro pewnie pojawi się w filmie Sinister Six. Za to jednocześnie Electra nie ma być w TASM3 w którym spider-man będzie mierzył się z rzeczonym SS. Logiczny wniosek to taki, że Electro nie będzie członkiem SS, a jedynie pojawi się w filmie (o ile tak rzeczywiście będzie).

ocenił(a) film na 10
Dealric

Dobra rozumiem to co piszesz ale nie rozumiem (jeśli to prawda) jaki w tym sens ze strony Sony bo właśnie w SS Spidey ma walczyć z SS

ocenił(a) film na 6
ThePinkFin

W tym, że w SS Spidey nie ma walczyć z SS. O to właśnie chodzi. Sinister Six ma być miejscem na originsy postaci, składanie ich w team itp z maksymalnie drugoplanową rolą pająka (albo i mniejszą). :)

ocenił(a) film na 10
Dealric

Dobraaaaaa poczekajmy na ploty odnośnie filmu zobaczymy co dalej

wort801

przecierz to zaden spoiler to jest oczywiste ze felicja zostanie czarnym kotem

marvelstudios

Nie każdy co oglądał film zna się na komiksach

wort801

no w sumie racja

DR16

moje oczekiwania podobne a no i więcej akcji przede wszystkim

ocenił(a) film na 8
DR16

Jeżeli miałaby być finałowa walka w ostatniej części chętnie zobaczyłbym walkę Spider vs Carnage ;)

ocenił(a) film na 10
DR16

Ja bym chciał M.J. taką jak w Spectacular Spider-Manie - prawie jej nie ma

DR16

Zgadzam się! Szczególnie z ostatnim podpunktem. XD

cloe4

A szczególnie nie chce czytać beczenia tego Gnoja Action_Hero który "Mści się na nowej serii bo stara nie będzie kontynuowana" łe łe łe xD

DR16

Niech sobie napisze bloga z fanfickiem pt. "Spider-man 4 Raimiego" i da ludziom żyć. To ukoi jego cierpienie. ;)
Ja zamierzam zrobić podobnie z serią Webba jeśli Sony się rozmyśli i nie nakręci kolejnych części.

cloe4

Mam nadzieję że się nie rozmyślą, seria The Amazing ma przyszłość i nie chce żeby poszła się chrzanić :)

ocenił(a) film na 7
DR16

Jedyna pozytywna rzecz trylogii raimiego : James on ☺

ocenił(a) film na 6
DR16

1.A co było kiczowatego i pastiszowego (kuriozum!) w II części?
2.To akurat jest w każdej części i zapewne w 5 kolejnych też będzie
3.Rhino i Goblin to zły pomysł. Już sam Rusek powrócił z więzienia w zbroi i nazwał się Rhino, więc kolejne powroty byłyby nie tyle co nużące, ale głupie. Dużo lepiej gdyby poszli w materiał nieeksploatowany w Spidermanie - Morbius, Mysterio, Prowler

DR16

Szukałem cię ty mała pokrako, i wreszcie cię znalazłem!
Ja mam tylko jedną sprawę: gdzieś przywaliłeś się do grafy na PS2, z tego co doskonale pamiętam -
w takim razie byś chyba na zawał zszedł jakbyś wiedział, na czym ludzie grali w latach 90. ... Kretyn!

DR16

widać Peter Parker znajdzie nową dziewczynę "Mary Jane" ale sprzymierzeniec może być Kobieta Kot i Flash
a jeśli chodzi o to to Kobieta Kot może będzie zarywać do Peterka :D

ocenił(a) film na 8
DR16

Zacznijmy od tego czy kolejna część w ogóle powstanie po nieudanej dwójce (tak sony nie jest zadowolone z TAS2) mówiło się o restarcie całego pająka o kobiecej wersji i innych bredniach. Moim zdaniem porażka TAS2 była oczywista bo twórcy budowali sobie drogę do Sinster Six a nie skupili się na tym filmie i to go ukatrupiło. Moje oczekiwania wobec trójki chciałbym żeby w ogóle powstała i żeby sony olało Sinster Six i skupiło się na tym co zrobili nie tak w dwójce by nie popełnić kolejnego błędu. Ja zrobił bym najpierw wszystkie części pająka i wtedy z tego co by zostało po tych filmach zrobiłbym Sinster Six wszystkie postaci były by już wykreowane i znane i może by się to jakoś kupy trzymało ciekawe co zrobi Sony z pająkiem oto jest pytanie.

Itachi696

Takie przeplatanie kolejnych części jednej serii z filmami z nią powiązanymi ma sens, co pokazuje przykład Marvela. Ale trzeba się trzymać planu, być pewnym siebie i włożyć ogromne pieniądze w promocję. Sony chciało zrobić swój własny "cinematic universe", ale widać nie było do tego do końca przekonane (może chodzi o jakieś umowy z Marvelem, ch.. ich wie).
A sam film - jeden z najlepszych o superbohaterach.