Możemy wypisać tu listę wszystkich nawiązań do kolejnych filmów lub po prostu różne easter eggi?
Happy wspominał coś o magicznym pasie dla Thora, ktoś wie o co może chodzić. Mówił też o czymś jeszcze, ale zapomniałem.
Chodziło o Megingjörð. Tylko w jaki sposób Thor go wykorzysta.
A drugą rzeczą była nowa tarcza dla Cap'a.
Czytałem trochę o tym pasie i ma zwiększać on dwukrotnie siłę Thora. Czyżby Stark gdzieś znalazł ten pas i przygotowywał się do Infinity War?
Myślę, że Thor mógł ukryć ten pas na ziemi, zostawić u kogoś tak zaufanego jak Stark by Loki nigdy nie miał szans go dostać. Ciekawe, czy poszukując Odyna na Midgardzie przy okazji w jakiś sposób zawinie swój pas i dzięki temu będzie miał jakiekolwiek szanse z Helą.
-Nowa baza Avengers, nie wieżowiec Starka, nie stary magazyn Starka, zupełnie nowa baza :D + Avengers Theme gdy ją pokazali :D
-Kapitan Ameryka w opini publicznej jako zbrodniarz wojenny.
A to nie jest czasami ta baza, która była w Age of Ultron. Więc nie taka nowa baza. Nawet Happy wspominał, że Vision nie uznaje drzwi, ani ścian.
Wydaje mi się, że ta była inna. Zresztą przecież Vision w żadnej bazie nie musi uznawać drzwi xD no nic, trzeba zobaczyć jeszcze raz i poczekać na IW :) Pozdrawiam :D
Aaron Davis, grany przez Donalda Glovera, wspomina, że ma bratanka. Jest to Miles Morales, który będzie prawdopodobnie w przyszłości nowym Spider-Manem.
W scenie po napisach widzimy Maca Gargana. W komiksach był Skorpionem.
Michelle pod koniec filmu mówi, że znajomi mówią na nią MJ, nawiązanie do Mary Jane Watson.
Aktor, który grał dyrektora szkoły, do której chodził Peter, grał wcześniej Jima Moritę, jednego z Howling Commandos Kapitana Ameryki.
- Intro to przerobiona piosenka ze Spidermana 1 (jakaś babka na ulicy grała na gitarze i go śpiewała).
A w sumie to masz rację. Dopiero teraz sprawdziłem. Tyle memów z tym Spidermanem z 67' powstało a ja nawet nie wiedziałem, jakie tam było intro.
Przy okazji to kolejny easter egg to słowa Starka: “Can't You Just Be A Friendly Neighborhood Spider-Man?”
Te słowa właśnie padają w intrze Spidermana z 1967 roku.
Potwierdzono właśnie ,że Hulkbuster pojawi się w Avengers: Infinity War. Czyli jednak wspominanie o nim w filmie nie było przypadkowe ;)
Raczej będzie mu potrzebna do walki z Black Dwarfem, wątpię, by mieli gdzie upchać starcie z Hulkiem w filmie tak przepełnionym akcją.
No lub po prostu wyskoczy w niej na samego Thanosa, bo jak wiadomo On tez nie jest naturalnych rozmiarów.
Niby tak..lecz pamiętaj, że nie wiemy jak Hulk znalazł się na Sakaar i jak powróci na Ziemię, więc wszystko jest możliwe :)