PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659676}
7,2 175 tys. ocen
7,2 10 1 174818
7,0 74 krytyków
Spider-Man: Homecoming
powrót do forum filmu Spider-Man: Homecoming

Wiem ,że w 2 trylogii o Spider-man'nie tego nie było ale zawsze zastanawiałam się jakie relacje łączyły Normana i Petera?
Według komiksów były one intrygujące.
Czy ktoś was mógłby mi to przybliżyć?
Dlaczego Harry Osborn zabił Gwen Stacy, a nie jego ojciec tak jak komiksach?
Dlaczego Harry'emu była potrzebna krew Parkera skoro i tak mógłby umrzeć?
Jak do tego doszło,że Peter został uwięziony w rezydencji Osborn'a i był torturowany? :). Z góry dzięki!

Bellatrikx

W komiksach ich relacje były ciekawe ,oparte na jakimś dziwnym kontraście.Osborn swoje mroczne ja ( nie chodzi o Goblina) przygarnął gdy był dzieckiem ,bał sie potwora który wyglądał jak Goblin - gdy ciemność zapadała Normie nie czuł się tak zagrożony - i wtedy uznał że Mrok jest lepszy niż jasność . Ale w wersji Webba był tylko ojcem najlepszego kumpla Petera i na tym jego rola aię skończyła
W komiksach to Norman i Peter zabili Gwen (Normie zrzucił ją z mostu, ale to sposób w jaki złapał Peter ją zabił)

W filmie Harry chciał ją zabić za to że Peter odmówił mu pomocy- umierał a krew mogła być ratunkiem dla niego. Więc mógł czekać na śmierć albo zaryzykować i wziąć krew - mogło mu to pomóc albo go zabić.Więc chciał szansy którą w jego rozumieniu Pete mu odebra£
A o tym że umrze wiedział od ojca który w ostatnich chwilach życia opowiedział mu o dziedzicznej chorobie

dawid10809

Bo tak się zastanawiałam czy w ogóle powstanie film six sinister? Jak wiemy że Sony i Marvel dogadały się.
Chciałałbym żeby ASM 3 był zrealizowany na komiksach jest przecież ich scen bardzo dużo i naprawdę są interesujące.
Żeby w ogóle powstał( mam taką nadzieję).
Zawsze chciałam aby nakręcili jakąś alternatywę co by było gdyby...
Ale to moje takie gdybanie. Jeśli nie mają pomysłów niech posłuchają fanów.

Bellatrikx

Podobno Sinister Six powstanie. Wszystko wskazuje na to, że ten film będzie częścią uniwersum Marvela, tak samo jak nowy Spider Man.

barry4500

Jestem ciekawa w którym roku odbędzie się premiera sinister six?

Bellatrikx

Podejrzewam, że po dwuczęściowym Avengers 3, albo jakoś w tym samym czasie. 2018-2019? Jeszcze Venoma muszą kręcić, nie wiadomo w jakiej kolejności to zrobią. Ale podejrzewam, że Sony z pomocą Marvela zacznie kręcić te filmy rok po roku, bo scenarzyści z Marvela za pieniądze Sony to wszystko płynnie przeprowadzą. Więc pewnie rok po Spider Manie już będzie drugi film z nim powiązany.

barry4500

2019 rok jak już bo Marvel chyba założył sobie, że 3 filmy na rok to maksimum. A tak jeszcze jedno wolne miejsce. Zresztą Sinister six by dobrze nie wróżyło, bo do reebotu by wrzucili z 2-3 przeciwników jak w TASM2. Najlepiej jak Marvel by wykupił całkowite prawa to spider-mana, no ale trzeba się cieszyć tym co jest.
A ja uważam, że nie ma co iść tą drogą jak Sony już poniosło małą klęskę nim zrealizowali ten plan. Sinister Six można przełożyć spokojnie na później.

kamilx98

"MARVEL założył sobie" jak sam powiedziałeś. Producentem Spider Mana i jego Spin Offów będzie Sony, więc będą się pojawiać niezależnie od 3 filmów rocznie od Marvela. Sony będzie to kręcić, produkować i wprowadzać do kin za własne pieniądze. Marvel odpowiada tylko za wizje artystyczną no i scenariusz, bo Sony będzie płaciło pracownikom, których wskaże im Marvel, za produkcję tego filmu. Potem tylko Sony ustala z Marvelem kalendaż premier w danym roku, tak by w jednym miesiącu nie wchodził do kin film z Sony i z Marvela, bo bez sensu robić sobie w takiej sytuacji konkurencje, no i musi być zachowana względna chronologia wydarzeń. Tak więc w tej sytuacji ja bym się spodziewał 4 filmów rocznie z MCU.

"bo do reebotu by wrzucili z 2-3 przeciwników jak w TASM2. "

Nie musieliby. W obecnej sytuacji mogą zrobić Origin złoczyńców takich jak Doctor Octopus w dowolnym filmie, nawet w Black Pantherze, albo wprowadzić ich w kolejnym sezonie Agentów S.H.I.E.L.D. Potem mogą sformować Sinister Six z postaci wprowadzonych w rozmaity sposób i nie koniecznie w kinie. Mamy seriale o Luku Cage, Daredevilu, Jessice Jones, Iron Fiście. Oni wszyscy będą działać na terenie Nowego Jorku, nikt teraz nie broni Marvelowi by np Iron Fist walczył w serialu z Mysterio, albo Vulturem, a potem by tego złoczyńce wrzucić do kinowego filmu o Spider Manie.

Ps. Swoją drogą fajnie byłoby zobaczyć Spider Mana w serialu Defenders.

barry4500

No fakt jak spider-man jest w MCU to możliwości jest o wiele więcej.
Szczególnie spotkanie Daredevila z Spider-mana byłoby ciekawe. Czy to spider-man w serialu, czy Defenders u spider mana.

kamilx98

Mogliby zrobić kinową wersję Maximum Carnage. Wtedy Defendersi mogliby pomóc Spider Manowi, Black Cat i Venomowi walczyć z bandą psychopatów Carnage'a, którzy mordowaliby na ulicach kogo popadnie :D

ocenił(a) film na 9
barry4500

Niekoniecznie będą się pojawiać niezależnie... sama premiera w 2017 roku to wcześniejsza data Thor: Ragnorok, Marvel przesunął premierę 4 filmów, więc nie jest tak, że Sony sobie, a Marvel sobie... Nie znamy szczegółów umowy między studiami... ale to pokazuje, że raczej Sony nie będzie tak sobie wydawać jak chce. Poza tym nie tylko Sony jest producentem, ale również Feige, czyli właściwie Marvel Studios...
Co do spin-offów to są odłożone w czasie, czyli nie wiadomo czy w ogóle powstaną.
Zakładam, że ten film jest eksperymentem i w zależności ile zarobi i jaka będzie reakcja publiki, wtedy będą kontynuować współpracę...
Co do 4 filmów rocznie, myślę, że to możliwe, choć wątpliwe... 3 filmy od Marvela, 2-3 od Foxa i 2 od DC to daje 7-8 filmów rocznie na podstawie komiksów... czas pokaże, 4 fazę pewnie ogłoszą w 2017 lub 2018 roku, 2-3 lata czekania...

Bellatrikx

Wiesz co by mi odpowiadało ? Gdyby po połączeniu universów troche przerobili motyw z Normanem - tzn że on nie umiera lecz żyje i zakłada zbroję Iron Patriota
Fanowska sugestia : Nievh dadzą mi zagrać Brocka / Venoma . Naprawde chce go zagrać

dawid10809

Super pomysł. Green goblin jako starszy Williem Dafoe. On zagrał go genialnie.

Bellatrikx

Nie musi to koniecznie być Dafoe - zagrał śeietnie ale Chris Cooper to też znakomity aktor,Ja bym sugerował : Gary'ego Sinise'a ,Jasona Isaacsa,Jona Hamma i Adriana Pasdara jako Osborna
a na Venoma ja ,Liam Mcintyre,Kellan Lutz,Garrett Hedlund i Cam Gihandet

dawid10809

Na Osborna znakomita obsada. A na Venoma oczywiście ty.

Bellatrikx

Czytałeś wszystkie komiksy o pajączku?

Bellatrikx

Nie wszystkie ale większość - nie przytocze ci konkretnych tytułów bo nie pamiętam ich ,ale znam okoliczności powstania Rhino,Shockera i w sumie więksxości postaci . Dodatkowo znam historie i dzieje kluczowych postac ( Gwen,jej ojciec,MJ.
Sorry że wylatuje z tym że chce być Venomem ale to moje marzenie zagrać go - zagrałbym też chętnie Punishera,Aquamana ,Deathstroke'a..może kiedyś się uda

dawid10809

Mnie zawsze ciekawił komiks o tym słynnym żarcie.
O co tam chodziło?
Wiem Że Peter i Norman walczyli.
Jak powstał Jackal?

Bellatrikx

No ja tu się dawid10809 z tobą zgodzę z tym Normanem. Jestem pewien, że w obecnej sytuacji Marvel pożyczy od Sony postać Osborna i zekranizuje komiks Dark Avengers. Pewnie tam zobaczymy Bullseya, albo starcie Bullseya z Daredevilem itd. Po tym jak Sony zrobi film o Venomie, do Dark Avengers też mógłby dołączyć Venom. Może w Dark Avengers zadebiutowałby Sentry, albo Ares. Albo obaj i potem po rozpadzie grupy dołączyliby do dobrych Avengers.

barry4500

Wiesz co by jeszcze bylo dobrym posunieciem ? Gdyby czesciowo zekranizowano Thunderbolts - wiesz, Elektra,Punisher,Venom (Flash Thompson) ,Deadpool. Wlasnie,do teamu avengers mozna by wprowadzic Punishera jako bylego partnera wdowy i Bartona

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Ale wiesz, że to Gargan (Scorpion) jako Venom jest Thunderboltem?

ThePinkFin

Być może.komiksy o thunderbolt czytalem dawno..ale daje reke za to ze Thompson nim jest

ocenił(a) film na 10
dawid10809

A więc nie masz już ręki. Sam niedawno czytałem "Thuderbolts: Wiara w potwory" i wiem, kto jest tam Venomem.

ThePinkFin

Ale to chyba w nowszych jest venomem ?
sorry za czas odp ale z jedną ręką trudno pisać

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Aktualnie Venomem, a raczej Agentem Venomem jest Flash Thompson, ale Eddie był nim jako pierwszy.

ocenił(a) film na 10
ThePinkFin

A w tzw. międzyczasie - Gargan, o którym wspomniałem, że to on zasilał drużynę Thunderboltów.

ThePinkFin

Wiesz,ja czytałem te z thompsonem i brockiwm.nie wiwdziałem o gargim

ocenił(a) film na 10
dawid10809

A mówiłeś, że czytałeś "Thuderbolts".

ThePinkFin

Bo czytalem,w sumie czytalem w tym samym czasie x roznych komiksow i moze informacje nachodza mi na siebie. Ale skoro spidey jest z avengers to jest szansa na walke spideya ,avengers i black catc z sinister twelve . Pamiętam że wtedy poraz pierwszy Gargan wystąpił z venom suitem

Bellatrikx

Nie wiem o jaki żart chodzi ale co do Jackala.: podstawowe info
Miles Warren
wykladowca Gwen i Petera,zakochany w Stacy .Po jej smieeci stworzyl sobie kostium i wytrenowal sie . Prowadzil wielw eksperymwntow i badan dotyczacych klonowania i genetyki. Z czasem stal sie w tej dziedzinie mistrzem
Tworzyl swoje klony ,ginąl wiele razy ale zawsze wracal dzieki klonowaniu.Stworzyl klony Petera i Gwen ( doprowadzil do walki obu spideyow o to ktory jest oryginalem,z kolei klon Gwen mial tylko pognebic Parkera,ostatecznie klon Gwen uciekl w poszukiwaniu swojegp miejsca na ziemii) Napuscil Punishera na Spideya

dawid10809

On był przypadkiem nie manipulował Harrym Osbornem?

Bellatrikx

Z osbornem nie mial zadnych powiazan z tego co pamietam

dawid10809

Punisher by się nie nadawał do Avengers, jest mordercą i psułby im dobrą opinię. Ale do Thunderbolts jak najbardziej. Mógłby się pojawić w serialowym Daredevilu gościnnie :)

barry4500

W serialowym Daredevilu mógłby dać pokaz :) Ale w avengers byłby użyteczny i nikt nie mówi że miałby zabijać.Mógłby być najpierw agentem tarczy który po stracie rodziny odchodxi z tarczy znika :-) i powraca jako punisher :)

dawid10809

Nie mieszałbym w jego historii. Lepszy byłby eks komandos jak w oryginale. Były komiksach w filmie z Travoltą się nie sprawdzał. Z Agentem Tarczy byłoby tak samo.

barry4500

Wiesz..gdyby Nolan się wziął za punishera to nawet ze 100% zmianami w pochodzeniu to film wyszedłby świetny
Ale jeśli zrobią thunderbolts to nie powinni pomijać Franka

dawid10809

Trylogia Batmana była dobra, ale dajcie spokój z tym Nolanem.
MoS chcieli zrobić po "nolanowemu" i wyszedł straszny crap.

kamilx98

Jest różnica troche między facetem w kostiumie a nadczłowiekiem. Wrzucanie realizmu tam gdzie multum elementów jest nie do wytłumaczenia