Wrogami Spider-Mana w części trzeciej będzie Valture albo Morbius albo Mysterio albo Scorpion albo kombinacja dwóch z powyższych. Morbius ma najmniejszą szansę, bo powstał w sposób zbyt podobny do Lisarda. Stawiałbym jeszcze na Juggernauta, no ale tym razem posturą zbyt podobny do Rhino, a Rhino będzie w dwójce. Misterio i Valture za to pasują mi najbardziej, bo pasują do konwencji wybierania wrogów dużo mniej popularnych niż to się działo u Raimiego. Dlatego nie będzie ani Green Goblina ani Dr. Octopusa ani Venoma. Oczywiście mogą poruszyć też wątki występujące w starych komiksach np. mutację Petera Parkera i jego sześć rąk. Wtedy Morbius wpadłby na pewno. Morbius pasowałby też do konwencji Spider-Man bardziej jako naukowiec niż fotoreporter. To by dawało też większe szanse na pojawienie się Valtura. No chyba, że zasugerują się nowszymi pozycjami i Valturem będzie Jimmy Natale. Wciąż jednak moim faworytem jest Mysterio, bo jego pojawienie się daje ogromne pole do popisów dla scenarzystów, a po 5 filmach o Pająku w ciągu dekady coraz trudniej będzie o coś oryginalnego. Ja bym się tam najbardziej ucieszył gdyby wrogiem Spider-Mana był Punisher, ale chyba nie zrobią mi takiej niespodzianki.