Nie widziałem żadnego z nowych Spiderów, ale koniecznie w ostatniej (trzeciej) części powinien być Venom. Porządnie zrobiony Venom, a nie takie byle co jak w pierwszej trylogii. Najciekawsza postać całego Spidermana musi odegrać dużą rolę. Przede wszystkim odmienić Spidera na badassa, a potem skopać mu tyłek.
zeby byl Carnage to najpierw musi byc Venom ,chyba ze carnage zostanie pokazany w którejsc czesci jako czlowiek który zamordowal 25 osób i spiderman zamyka w 
 wiezieniu a tymczasem jest motyw z kostiumem ,Eddie Brock sie pojawia ,na koncu nie ginie tylko odzielony od kostiumu jest oslabiony i lezy w spiaczce a na koniec filmu jest scenka jak pojawia sie czerwony symbiot ,przedostaje sie kanalami do wiezienia i wpelza na Kletusa . 
oczywiscie Venoma moze zagrac:Dominic Purcell,Vin Diesel,Kevin Durand 
a kandydatami na Carnaga sa:Robert Knepper,Ben Foster ,Myslalem nawet o MIchaelu C Hallu ale on na daredevila sie bardziej kwalifikuje wiec jako ostatniego kandydata daje : Christian Camargo
Trzecia część nie będzie ostatnią. Sony zapowiedziało już 4 na 2018rok, a plotki mówią, że chcą zrobić w sumie 6 filmów.
ja bede spokojny jak zobacze kto zagra Venoma -Topher Grace by sie nadawal gdyby byl wyzszy i troche ciezszy bo fryzurke ma w stylu Eddiego :)
Marzę o Mysterio ale szanse są małe 
na pewno w 3 lub 4 części pojawią się gobliny, szukajcie powiązań które pewnie będą jasne po 2 części 

pozdrawiam :)
Mi też się marzy Venom z prawdziwego zdarzenia a nie taki wypierdek jak u Raimiego. Kiedyś były pogłoski, że Venom miałby swój film - to się chyba spin-off zwie. Fajnie by było jak by tak zrobili, a potem dodali jego dalszą część w jakimś filmie Spider-mana. http://www.filmweb.pl/news/Venom+zn%C3%B3w+z+szans%C4%85+na+w%C5%82asny+film-830 42 
Tylko ten news jest sprzed ponad roku i coś ucichło a szkoda :< 
Co do innych wrogów, to chciałbym zobaczyć również Mystero, Morbiusa oraz Skorpiona ;D
oto na kandydaci na venoma z prawdziwego zdarzenia 
dominic purcelll 
vin diesel 
kevin durand 
alexander skargard 
ostatni kandydat gral malego chino w Dexterze ,rano znajde jak on sie nazywa 
o bym zapomnial o Robercie Burneice oraz Mariuszu Pudzianowskim
A ja bym z chęcią zobaczył zekranizowaną serię Maximum Carnage, wtedy by się na ekranie sporo działo, skoro ma być, aż 6 filmów :P
Być może (nie jest to pewne) pojawi się w drugiej części, są podejrzenia, ze Felicity Jones właśnie zagrała Black Cat.
Ja bym chciał zobaczyć Mysterio oraz Schockera. 

Mysterio ma spory potencjał filmowy - jego złudzenia dają spore pole do popisu dla ludzi od efektów wizualnych, a jego plan z przypisaniem swoich zbrodni Spider-manowi mógłby się dobrze odbić w reakcjach społeczeństwa, które przestałoby pajączkowi ufać (idąc dalej mogłoby się również negatywnie odbić na związku Petera - jak MJ miałaby ufać Peterowi, skoro różne nagrania pokazują jak to on własnoręcznie okrada banki). 

Schockera natomiast lubię, bo jest typem zawodowca, płatnego najemnika który wykonuje swoją robotę. Ciekawie mogłoby wyglądać zestawienie jego bardziej profesjonalnego podejścia z kimś bardziej szalonym kto chciałby zabić Spider-mana bez względu na wszystko, np. z Kravenem albo Skorpionem. Byłoby fajnie gdyby w toku fabuły współpraca tych dwóch przeciwników tak bardzo zaczęła ich irytować, że w finałowym starciu (np. w momencie słabości Spider-mana, gdy ten straciłby przytomność) stanęliby przeciwko sobie (i dali tym samym czas pajączkowi na pozbieranie się).
a co powiecie na hydromana?? tez całkiem ciekawa postac.. ale na 4 czesc.. w trzeciej chce venoma i carnage'a i pomagac spidermanowi ma black cat:P