Sony'emu nie spodobało się jaką ilość kasy zarobiła 2 i mieli od razu robić Spidermana 3 już w 2016 ale po tym słabym wyniku przesunięto premierę o 2 lata i mogą przesunąć jeszcze dalej i bawią się w jakieś spin-offy typu Sinister Six.... cała praca idzie słabo i bardzo mnie to martwi bo 2 części bardzo mi się spodobały.... 
wiesz czemu 2 miała takie słabe wyniki ? po prostu..zbyt wiele wątków upchali w dwócg godzinach. amazing spidey mi sie podoba( ale wole wersje Raimiego). spin off sinister six to kijowy pomysł ,w końcu oni są kim są tylkp jesli walczą ze spidermanem . No chyba że zrobiliby film o tym kim byli nim stali sie złoczyńcami. 
Co innego film o venomie - jemu zależy na śmierci pająka,a jest bardsiej anty hero niż złoczyńcą .
podobno w 3 spideyu miał być wątek Edwarda Brocka i Cletusa Kasady'ego ( artykuł Eddiego o aresztowaniu Cletusa..) dlatego powinni zrobić film..
ja po prostu mam nadzieje że w końcu doczekam się 3 i to będzie kawał konkretnego kina ale patrząc na to co się dzieje to się staje coraz bardziej nierealne... 
Złóżmy petycje by w kolejnej części Webb wyciął zbędne wątki ( jak te o ss na końcu asmii,motyw z smythir iytd)
Niech reżyser pokroju Bryana Singera ,Sama Raimiego.itd zostanie zaproszony,niech przedstawi swoją wizje i niech razem stworzą idealny scenariusz
No powinni przeprowadić konsultacje z Nolanem, Wachowskimi, Singerem, Snyderem albo Cameronem i wtedy im się uda nie zniszczyć spidermana ;)
i powinni apotkac sie ze scenarzystami breaking bad-to mistrzowie ograniczania niepotrzebnych watkos
ale to niestety tylko marzenia szkoda że są tak słabi że trzeba się zastanawiać czy to będzie widowisko czy gniot bo np przy kontynuacji Avengers to można się spodziewać super filmu a spiderman jest niepewny
Szczerze ? wg mnie teraz to bedzie widowisko ,2 zarobiła mało wiec przeanalizuja bledy i sie bardziej przyloza :-)
no mam nadzieje xd ale w właśnie niech analizują, odmrożą projekt niech ruszą prace a nie odkładają na później. Sony się wkurzył że 2 mało zarobiła i dlatego odłożył ASM3 na później i bawi się w spin-offy i czego się spodziewa że to będą hity? Zgarną prawa do spidermana nie pozwolił wystąpić mu w Avengers i robi błędy błędami. Ten powrót legendy słabo im idzie.... ;(
Ja bym kolejny film zrobił tak ( uprzedzam że nie będzie tu wszystko jak w komiksie) : zacząłby sie sekwencją walki Rhino i Spider mana. Peter powoli wraca do normy po wydarzeniach ostatnich miesięcy. Idzie na studia , a chcąc pomóc nieco cioci May szuka pracy. Okazuje się że Daily Bugle szuka fotografa,więc zgłasza sie tam - spotyka tam konkurenta o stanowisko . Jest nim Edward Brock z którym w pewien sposób sie zaprzyjaźnia i z którym od razu zaczyna rywalizować ,mają proste zadanie : ten kto zrobi lepsze zdjęcie,podrzuci lepszy temat otrzymuje pełny etat .Przewage uzyskuje Eddie pisząc artykuł o morderstwach dokonywanych przez nieznanego sprawce,a fakt że spideyj est zajęty pogonią za prawdą o rodzicach , sprawą z oscorpem i przestępcami tylko ułatwia sprawe Brockowi. Peter poznaje astronaute Johna Jamesona który z podróży kosmicznej przywiózł czarną substancje . Plan Harry'ego dotyczący zemsty na spider-manie idzie naprzód- ktoś otrzymuje do walki ze spider -manem skrzydła umożliwiające latanie,'pióra' ostre jak brzytwa którymi może strzelać wi€c Peter nie narzeka na brak zajęć. Eddie pewny wygranej świętuje na siłowni i praktycznie z niej nie wychodzi. Idąc do domu wdaje sie w bójke z ulicznymi chuliganami i omało nie wysyła ich do kostnicy .W mieszkaniu okazuje sie że ma on foty,artykuły dotyczące spideya oraz przeróbki zdjęć które ma zamiar sprzedać. Dochodzi do złapania mordercy - jest nim Cletus Kasady który trafia do aresztu a stamtąd do więzienie na dożywocie. Peter udaje sie do oscorp gdzie przechowywana jestcsubstancja która została zabrana z kosmosu. Fiolka z substancją wpada Parkerowi do torby a ten nieswiadomy tego wraca do domu ,zostawia torbe i rusza w miasto gdzie natyka się na latającą postać . Rozpoczyna sie walka w której ostatecznie górą jest przeciwnik spideya. wraca ranny do domu i od razu zasypia- we śnie przypadkiem niszczy fiolke z substancją i budząc siw stwierdza że nie pamięta by sie przebrał przed snem . Szuka swojego stroju i stwierdza po chwili żecjego ubranie właśnie przybrał barwe czarnego kostiumu
Em, nie? Strój z TASM 2 był genialny i chyba najlepszy ze wszystkich filmów o Spidey'm.
Co do Sinister Six to pomysł dobry, jednak wykonanie może być gorsze. Ta grupa to było połączenie różnych złoczyńców, którzy wymyślili swoje stroje, styl działania itp., a w tym filmie byliby to pewnie ludzie wynajęci przez Oscorp, ze zbrojami tej firmy. A przecież członkowie Sinister Six to byli wrogowie Spidera, którzy już mieli z nim do czynienia i chcieli się wspólnie zemścić - mieli jakiś tam powód, aby do tej grupy dołączyć. 
Tak czy inaczej film mógłby wyjść przyzwoicie i być "rewolucją" dla kina superhero (w końcu tutaj główne skrzypce graliby antagoniści).
Wiesz ,wg mnie taki antagonista bez herosa jest nikim. Tzn tylko w przypadku sinister six jako pierwszo skrzypcowego villaina można użyć Kravena ( pokazanie histori oczami łowcy który chce pokonać kogoś kogo nikt nie pokonał. Można pokazać też to od strony Mysterio - mistrza uluzji który wciąż zaskakuje. Ale w przypadku Rhino,Octopusa,Goblina to by sie nie sprawdziło
Tylko, że tu ta motywacja Kravena nie miałaby sensu, bo na razie nie walczył ze Spidey'em w filmowym Amazing. 
Oczywiście najlepiej by było, żeby heros się pojawił w takim filmie, ale jako postać drugoplanowa. Coś jak Batman: Atak na Arkham.
Szczerze to ja nic nie mam do Sinister Six, fajnie by było zobaczyć ich na jednym ekranie a nie jednego po kolei w serii filmach o SM ale martwi mnie to że zamiast wyciągnąć wnioski po słabym dla sonego ASM2 I zrobic dobrą 3 odkładają projekt I robią spin-off. No I mam obawy ze ten film im nie wyjdzie albo sam film zrobią dobry albo fani od razu założą że to gniot I sobie go odpuszczą I wyniki znowu nie zadowolą Sonego I ASM3 na prawdę stanie pod znakiem zapytania....
Mój pomysł jak powinni zrobić 3: gruba analiza błędów 2 po prostu burza mózgów, powrót stroju z ASM1 albo jakiś inny byle nie z 2, jeśli mają scenariusz gotowy albo pomysł niech też go przeanalizują i stworzą fabułę która zaciekawi widza od 1 minuty filmu do ostatniej i czytałem że mogą nie skończyć na trylogii ale że części może być nawet 5 i to błąd podsumowując niech odwalą część która będzie widowiskowym zakończeniem trylogii o ASM coś jak Mroczny Rycerz Powstaje....
ja bym zrobił to tak( bez opisów scen) 
Nie brać kostiumu z TASM i TASM II - może coś takiego po.drobnych przeróbkach geekcity.ru/wp-content/uploads/Amazing-Spider-Man-Concept-Costume-04.jpg 
ograniczenie postaci : teraz akcja skupiłaby sie ns Harry'm ,i jego zemście. Pojawiaja sie postać Rodericka Kingsleya ( jeszcze jako Kingsley ,nie Hobgoblin) 
i Jeśli SS miałaby się pojawić to zalecam. robić to tak by pokazać 2 nowych wrogów na film. W finalnej części dać całą SS która zaatakuje spider mana a on umrze w walce z nimi
No pomysłów na fabułę jest ogrom więc muejmy nadzieje że coś wymyślą xd w sumie to niech zrobią SS ale z serii o ASM a nie żeby to był spinn-off więc niech akcja nie dzieje się w Nowym Jorku tylko np w Europie gdzie SM sie nie pojawi I niech SM zmierzy się z SS w ASM 3
Tak też można. I nie trzeba pokazywać ich genez . Ja bym pokazał to tak : w wielu miejscach na świecie są eksperymenty naukowe które prowadzą min Otto Octavius.Potem wiadomo , co się dzieje - nieudany eksperyment ,wszystkim wariuje aż w końcu trafiają do paki a stamtąd uwalnia ich Kingpin.I tak trafiają do NYC