Film był bardzo dobry. Poziomem animacji bez problemu dorównał pierwszej części. Fabularnie mieliśmy tutaj jeszcze większy mętlik. Jeśli dla kogoś pierwsza odsłona była poplątana to tutaj już dostajemy labirynt wydarzeń związanych z przenikaniem do innych wymiarów, multiwersum, innych spidermanów oraz różnych konsekwencji z tym związanych. Nie jestem fanem tego typu zakończeń. Czym innym jest zostawienie sobie furtki, niedopowiedzenie czegoś lub pozostawienie otwartego wątku a czym innym jest perfidne przerwanie filmu i napis, że ciąg dalszy nastąpi. Dokładnie to samo zrobili w Szybcy i Wściekli X. Już chyba wolał bym poczekać dłużej i oglądać całość a nie takie manewry. Wypuszczenie niedokończonego filmu i zapowiedź kolejnego. Pomimo tego produkcję oceniam 8/10.
Chociaż mi się bardzo film podobał, to co do zakończenia niestety muszę się zgodzić. Mogli w sumie tutaj jeszcze dokończyć ten wątek, gdy Miles utknął w tym złym świecie i na luzie pokazać, od czego zacznie się kolejna część, tak jak w "Imperium Kontratakuje", że pomimo, że też ma cliffhanger, to tam jednak jest domknięty wątek i taki początek nowego. Ale jednak wyszło, że akcja nabierała sporego tępa i nagle "CIĄG DALSZY NASTĄPI". I jeszcze fakt, że nie wiadomo, kiedy następna część, ale mam nadzieję, że wyjdzie w tym 2026, bo sam bym już chciał sprawdzić, jak ta sprawa z zakończenia się rozwiąże. Chociaż z innej strony też wolałbym, aby wydali porządny finał, a nie jakiś crap w stylu Madame Web.