6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144682
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

OTO LINK DO STRONKI GDZIE JEST FOTKA SPIDERA W CZARNYM KOSTIUMIE I TO O TYM MYśLICIE PANOWIE I PANIE???POZDRO CZEKAM NA WASZA OPINIE

angelus17

http://www.comicbookmovie.com/news/articles/2695.asp [www.comicbookmovie.com/...]

angelus17

Po pierwsze:
Wypas. Świetnie to wygląda.
Po drugie:
Nie będzie może dziewięciu części Spidera. Ale tylko trzech to też chyba nie, co nie.

van_Gregorian

Tak mi to wygląda skoro już jest carny kostium. Wiadomo miał być. teraz wiemy na pewno. Ale żeby tylko trzy części. Ja tak nie chce. IMHO. Jeszcze parę części chociaż powinno być.

van_Gregorian

no powinno byc i moim zdaniem napewno bedzie jak nie Sam Raimi to ktos inny wyrezyseruje nowe czesc spider-mana ale czarny kostium musicie przyznac wyglada naprawde super !!!!!!!!

angelus17

Super, na wypasie.
Na prawdziwo to nie to co przeróbki photoshopa.

ocenił(a) film na 10
van_Gregorian

A nie przeczytaliście tego?? "Another potential fake, but really, who knows?", to chyba znaczy, że to fake nie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
angelus17

do angelus17: to naprawde wysoce inteligentna wypowiedz. ile Ty masz lat? 12? Takie teksty to se wypisuj na forach mlodziezy weszechpolakow

ocenił(a) film na 7
Hank

a wracajac do fotki, to raczej fake. czarny kostium to przeciez nie kostium tylko smbiot. z zalozenia wiec byloby strasznym pojsciem na latwizne by po prostu zmienic kolor. jesli tak zrobili, no .. to coz... raimi ma u mnie minusa ;) a bardzo go lubie :]

ocenił(a) film na 7
angelus17

Ja mam 20 ;) Nie jestem jelopem i nie chce mi sie walic na ryja :]
Ciesze sie, ze udowodniles wyzszosc swojej inteligencji nad odruchami neandertalczyka do bluzgania i rozwalania wszystkiego co nie dziala i sie nie podoba ;) Faktycznie, pokazales kto tu rzadzi ;) Kto jest de besciak ;) Kto ma elekwencje na poziomie M.Safiana, ;) Kto jest guru dla filozofow ;) Archetypem mysliciela ;) Cezarem wsrod imperatorow ;)

Kurcze, to jest forum o filmach. Czytam i pisze tu od dosc dawna i zastanawiam sie, skad wsrod ludzi tyle zlosci? Takie 'uliczne odruchy' swiadcza przeciez nie tylko o braku wychowania ale i braku wszelkich ludzkich/humanistycznych kryteriow mentalnych. 'Przesciganie sie na bluzgi', kto to w ogole wymyslil i do czego to prowadzi?

Odnosnie kostiumu. NAPRAWDE mam nadzieje, ze to bedzie fan art, bo inaczej (vide: moj poprzedni post) Raimi by troche zawalil ;)

Hank

No jeśli to ostatnie to fake to i tak mi się podoba. A co do tylko zmiany koloru. To tak było w komiksie, pierw black suite, potem symbiont. Tak mi by się podobało.

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

hm.. jestes pewien, ze Spidy mial najpierw czarny kostium? tzn. taki normalny? Ja znam te historie tylko dzieki tm semic ;)

Hank

No myślę że jestem bo jak kiedyś na tym forum pisałem o nim to nikt mnie poprawił, a wtedy poddałem w wątpliwość moją wiedzę co do kostiumu i symbionta.
W kreskówce to było tak:
Spider ma czerwony kostium. Z kosmosu syna Jamesona przywozi jakiś kosmiczny okruch a wraz z nim dziwną, czarną substancję. Spider leci na pomoc. Substancja przykleja się do jego kostiumu i potem jest taka scenka jak Peterowi się śni że go chce pożreć maszkaron (symbiont). W tym momencie budzi się przyklejony do budynku w czarnym kostiumie-symbioncie.
A w komiksie to było tak że chciał być groźniejszy bo się go złoczyńcy przestawali bać. Więc sprawił sobie czarny. W tym kostiumie został przeniesiony na inna planetę. Tam przy pomocy aparatury ulepszył swój kostium robiąc z niego samoregenerujący się kostium. Ale okazało się ż stworzył świadomy byt. Wrócił na Ziemię. Tu mamy całe perypetie z pozbyciem się symbionta po czym wszedł w jego posiadanie Eddie Brock. No i mamy Venoma. Spidey jeszcze nosi zwykły czarny kostium ale wraca do czerwonego bo Mary Jane się jednego razu przestraszyła go bo myślała że to Venom który ją też nękał. Albo może od razu wrócił do czerwonego jak tylko się go pozbyć, a potem na chwilę ubrał czarny i się M.J. wystraszyła i go zdjął na dobre powracając do starego, czerwonego.
I to było w TmSemic. Jak kiedyś dowiem się jaki to był dokładnie numer to Ci podam.

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

Kurcze!, czytalem wszystkie komiksy spideya z tmsemic (fakt, ze dawno) i nie pamietam tego ;) Coz, dzieki Tobie otworze szafe i przegrzebnie wszystkie numery jeszcze raz ;D
Ale wracajac do fotki, mam watpliwosci dlatego, ze jestem w 90% pewien ze taka sama fotke jak tu zamieszczana w pierwszym linku widzialem wsrod picsow z promocji SpiderMana 2. Jak tylko gdzies ja znajde to wkleje linka :]

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

Kurcze!, czytalem wszystkie komiksy spideya z tmsemic (fakt, ze dawno) i nie pamietam tego ;) Coz, dzieki Tobie otworze szafe i przegrzebnie wszystkie numery jeszcze raz ;D
Ale wracajac do fotki, mam watpliwosci dlatego, ze jestem w 90% pewien ze taka sama fotke jak tu zamieszczana w pierwszym linku widzialem wsrod picsow z promocji SpiderMana 2. Jak tylko gdzies ja znajde to wkleje linka :]

ocenił(a) film na 7
angelus17

Ja jestem ciekaw jak zrobią Venoma, mam ktoś może jakiś link do zdjęcia z planu filmowego z jego udziałem ??
No chyba że to jest właśnie Venom bo był on podobny do pająka tylko że czarny i wyglądał jak ze smoły by wyszedł :)

jetli22

Czyli po tych zdjęciach (scroll down the page)

http://www.oh-hilary.com/celebrity/pictures/displayimage.php?album=12&pos=40 [www.oh-hilary.com/celeb...]
http://www.oh-hilary.com/celebrity/pictures/displayimage.php?album=12&pos=46 [www.oh-hilary.com/celeb...]
http://www.oh-hilary.com/celebrity/pictures/displayimage.php?album=12&pos=29 [www.oh-hilary.com/celeb...]

widać że Topher pozostał w obsadzie. Nawet pasuje na rudo-blond. Tyle że sam nie wiem. Ile on ma wzrostu. Powinien być chociaż ciut wyższy od Tobey'ego Maguire'a. A jeśli chodzi oto że on taki chudawy to w sumie Eddie Brock zaczął maniakalnie ćwiczyć na siłowni dopiero jak dostał mu się symbiont. Tyle że przed tym to tak mikrusi to też nie był. Ale szczegól. Jeśli Topher pójdzie na siłownię gdy już będzie Venomem to okej.

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

do angelus17@: Po co zasmiecac forum i denerwowac innych uzytkownikow. Prosze podaj mi swoj email, a porozmawiamy spokojnie, bo szczerze mowiac nie wiem nawet czego ode mnie chcesz, co ja Ci zrobilem i dlaczego przeze mnie musisz zagladac do slownika by uzywac innych slow niz wulgaryzmy. Porozmawiajmy prosze.

do wszystkich:
Faktycznie Topher wydaje sie troche chudawy :) Ale 'twarz' ma okej, pasuje mi ona na Brocka.
Co do czarnego kostiumu, nic nowego na tych zdjeciach nie ma. Wciaz ludze sie nadzieja, ze to fake a czarny suit bedzie ladniejszy ;)
A propos komiksow, to do tej pory zalapalem z 91r jak Pete pali kostium. Problem w tym, ze niezlaleznie od numerow pl/en czarny suit byl gladziutki, bez pregow. :] Chyba, ze tak jak mowisz gregorian. vangelis, w filmie podobnie jak w komiksie Peter sam zrobi sobie czarny kostium a w polaczeniu z jadem bedzie mial taki ladny gladki :)
Ale zeby tak podsumowac, to obecnosc Tophera gwarantuje nam Venoma prawda? Jak nie teraz, to w SM4?
Aha, czy ja komus jeszcze przeszkadzam na tym forum?

van_Gregorian

gregorian. vangelis@ co do komiksu ma 70% racji ;)
w secret war spider szukal tylko pomocy w naprawie swojego kostiumu ale pomylil sale i wszedl do laboratorium gdzie badane byly inne istoty na innych planetach i peter dotykajac czarnej kuli jego kostium pokryl sie symbiontem az stal sie silniejszy i szybszy zostawil tak jak jest az do powortu na ziemie ;)

shade_666

Czyli dużo się nie pomyliłem ;)
Hmm coś w tym stylu mi świtało ale za Chiny nie mogłem sobie przypomnieć dokładnie.
A nie wiem czy dobrze, ale to chyba Puma mu po tym powiedział, że jego pajęczyna jest organiczna. Wtedy Peter poszedł do Mr. Fantastic i on mu powiedział że jego kostium to żywa istota.

ocenił(a) film na 6
van_Gregorian

Witajcie! Jestem Marcin, mam 15 lat. Spider-Manem interesowałem sie od dziecka. Niestety, komiksów nie znam (środek lat 90 to raczej koniec epoki komiksowego SM), ale znam go z bajek (emitowanych przez TVP2 bodajże).
Jak już było napisane wcześniej, mi również wydaje sie, że strój Spidey'a w wersji 'black' był jednolicie czarny. Przypomina mi sie nawet moment z bajki (ach te czasy ;) ), kiedy Peter poszedł z tym do dr Conorsa, a ten pociągnął strój Spidey'a i odciął kawałek nozyczkami. Strój sie zrósł natychmiast.
Był też taki drugi rodzaj Venoma (nie pamiętam jak sie nazywał), czarno-czerwony z przeraźliwym śmiechem. Mam nadzieję, że on również znajdzie miesjce w którymkolwiek z filmów.

ocenił(a) film na 6
angelus17

Ten drugi Symbiot (czarno-czerwony) to Carnage.