PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138713}
6,6 144 tys. ocen
6,6 10 1 144017
5,0 50 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

że ten Spider-Man jest lepszy od The Amazing Spider-Man to po prostu...nie zna Spider-Mana.
Ten odgrywany przez Garfielda jest postacią wprost wyciągniętą z komiksu,zabawną i pewną siebie, szczerze nie przypominam sobie komiksu w którym Spider-Man był zapłakaną c**ą...

TheDreDay96

zgadzam się, w 100% masz rację, też tak uważam! :)

TheDreDay96

Wreszcie ktoś mówi z sensem, Polać mu :D

TheDreDay96

Gdzie indziej się rozpisałam, więc pozwolę sobie siebie zacytować :)
" Ogólnie uważam, że ta seria jest lepsza od poprzedniej, mówię to pomimo tego, że mam sentyment do starej trylogii, bo przy niej dorastałam :) a Parker Tobey'ego (którego bardzo lubię) nawet nie wyglądał na nastolatka, tylko beczał i był taki laluś, nie wspomnąć o fryzurze, a ten Spidey jest wyluzowany, żartowniś i przystojny :P Maguire też, ale nie jako Peter, ale takiego Petera Parkera sobie wyobrażałam :) a tak się uparłam, że nie obejrzę, bo czekałam na czwartą część, zamin to zrobiłam to minęły dwa lata i teraz żałuję, że nie obejrzałam szybciej :P"

Alexa1694

Poza tym Amazing jest wzorowany na komiksie, aż to czuć, za co wielki plus :) mały minus, to, że UWAGA SPOILER! Gwen zginie... Ciekawi mnie czemu w TASM 2 to Harry jest Goblinem, a nie jego ojciec, Norman, tak jak w komiksie?

ocenił(a) film na 8
Alexa1694

wybrali te opcje bo wiadomo że stary Osborn byl umierający ,a goblin jr wiedząc co go czeka był rozchwiany emocjonalnie . Więc to w połączeniu ze wzmacniaczami dało taką mieszanke. poza tym lepiej sie sprzedaje mptyw ze pozorne szczęscie że wraca stary kumpel oznacza niebezpieczenstwo. Poza tym może chcieli nie kalkować raimiego który goblinowi i Osbornowi poświęcił trylogie

użytkownik usunięty
TheDreDay96

zgadzam się ;)

ocenił(a) film na 7
TheDreDay96

Em,aha?Ja znam Spider-Mana doskonale i uważam,że trylogia Raimiego jest lepsza od tego niesamowitego syfu.To,że film jest bliższy komiksowi nie oznacza od razu,że jest filmem dobrym.''Niesamowity''spider man to dno totalnie według mnie.

patryk250

Ja osobiście uważam starą trylogię o przygodach Spider-Mana z Tobym w roli głównej za lepszą od tych nowych odsłon. Po prostu bardziej mi się podoba taka wizja przygód człowieka pająka. Poza tym dużo w nim emocji, jest przesłanie, poza tym ciekawe przygoda i ponadto urocza pod każdym względem Kirsten Dunst jako Mary Jane Watson. Szkoda tylko, że trylogia nie kończy się na ich ślubie :)

ocenił(a) film na 8
patryk250

Zgadzam sie w kwesti że bardziej komiksowo nie oznacza że lepiej. ale dnem.nie jest . wg mnie jest gorsza,aczkolwiek to ciekawa odslona komoksow o spidermanie. obie wersje maja swoje plusy i minusy

ocenił(a) film na 7
TheDreDay96

Nie oszukujmy się żaden z tych filmów nie jest jakiś niesamowity ale ta stara trylogia miała swój urok , a The Amazing Spider-man to ścierwo jakich mało . A tak w ogóle to nie przypominam sobie żeby Peter Parker był lubianym w szkole hipsterem i bronił dzieciaków przed szkolnymi osiłkami .

ocenił(a) film na 10
TheDreDay96

Nie prawda, czytałem komiksy o Spider manie i Peter był właśnie takim lamusem klasowym z którego wszyscy sobie robili polewki. To właśnie całe sedno postaci Spider-mana który zmienił się z absolutnego zera w gościa który gromi przestępców. Garfield był zbyt nadęty, Jego postać do mnie nie przemawia ani nie kojarzy się z Peterem Parkerem. Dodatkowo w starszych filmach pomimo odstępstw od komiksów co wyszło nawet na dobre mamy złoczyńców wierniej odzwierciedlających tych z komiksów. Goblin z pierwszej części przynajmniej jest zielony i złośliwy a jego lotnia wygląda jak wycięta z komiksu. Doc z części drugiej jest równie znakomitą postacią choć i tragiczną. Venom z trójki również odpowiada komiksowemu wzorcowi. Natomiast w nowych filmach, szczególnie w dwójce wrogowie pojawiają się co pięć minut i człowiek nie może nadążyć co z czym i o czym. Goblin to Hary a nie jego ojciec jak w komiksie, poza tym lata na jakiejś desce zerżniętej z oryginalnego Spider man 3.

użytkownik usunięty
TheDreDay96

Wolę zapłakaną cio** niż tego Andrewa, który nie wygląda jak kujon.
Jak kujon wyglądał wtedy Tobey.
Zdecydowanie Tobey jest lepszym spidermanem.