6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144688
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Wiadomośc pochodzi ze strony Spider-mana-www.spider-man.pl

Newsa podesłał spider-fan. W poniższym tekście znajduje się wiele spoilerów i są to ponoć potwierdzone informacje od człowieka, który znajduje się blisko produkcji trzeciego filmu.

Jaka jest rola Doktora Curta Connorsa w tym filmie?
Prowadzi wykłady w klasie, do której chodzą wspólnie Peter Parker i Gwen Stacy. Nieco potem, bada czarny kostium Petera i wówczas widzimy w jego laboratorium wiele materiałów pochodzących z badań nad gadami

Kto otrzyma pracę w Daily Bugle, o którą rywalizują ze sobą Parker i Brock?
Peter udowodni, że Eddie Brock fabrykuje zdjęcia Spider-Mana i w rezultacie Eddie zostanie wyrzucony z pracy. Nastąpi to w czasie, gdy Peter będzie nadal pod wpływem symbionta.

Czy Peter pokona Sandmana w finałowej bitwie, zalewając go wodą?
Nie. Sandman zostanie "zmyty" we wcześniejszej walce, krótko po tym, jak czarny kostium przyłączy się do ciała Petera. Sandman pojawi się więc w ostatniej bitwie.

Kto przeżyje, kto zginie?
Sandman, ciocia May, Mary Jane i Gwen przeżyją, ale Eddie Brock i Harry Osborn zginą. Jednakże symbiont przeżyje i jako pozaziemska forma życia będzie szukał kolejnego nosiciela. Być może zwiastuje to pojawienie się Carnage'a w czwartym filmie. Kto wie?

Kiedy Venom pokaże swoją wstrętną gębę?
Sam symbiont włóczy się po Central Parku, ale rozumiem, że chodzi ci o Venoma z jego przerażającą twarzą z wydłużonymi zębami? Uwierz lub nie, Venom pokaże po raz pierwszy gębę, gdy Peter wda się w kłótnię odnośnie czynszu z rosyjskim właścicielem kamienicy , w której mieszka. Biedny Rusek.

Kiedy Harry przestaje być bad-guy'em?
Na początku filmu Harry jest "złym kolesiem" i atakuje Petera. Ta walka będzie długa i ciężka dla Parkera, ale zakończy się jego zwycięstwem. Gdy Osborn pojawi się ponownie, nie będzie niczego pamiętał co dotyczy Green Goblina i Spider-Mana. Dopiero przypomni sobie, gdy Mary Jane uda się do niego po pocieszenie - kobieta ma problemy z Peterem, który znajduje się pod wpływem symbionta. Tożsamość Goblina wróci i Harry postanowi wykorzystajać ją, aby śledzić Mary Jane i manipulować jej osobą. Harry zmieni się w końcowej bitwie, gdy poświęci własne życie, aby uratować Spider-Mana przed zabójczym atakiem Venoma.

A co z Sandmanem?
Ma on kryminalną przeszłość i tak, to prawda, jest on zabójcą wujka Bena. Ma żonę i córkę i ta mała dziewczynka jest bardzo chora. Motywacją Sandmana jest więc zdobycie pieniędzy na jej leczenie i wszystko co robi od początku filmu (w tym próba napadu na furgonetkę bankową) służy temu celowi.

ocenił(a) film na 5
Black_Spiderman

nie zadne rozmowy w toku tylko jak sie okazuje ciekawe tematy do rozmow na tym forum.Wiesz to takie chwilowe zawieszenie na czas kiedy wreszcie pokaza cos nowego.Mysle ze po tym wszystko wroci do normy:D

ocenił(a) film na 5
Stefan_Mirecki

No coz nic dziwnego ze nie pisza bo tak maprawde malo sie dzieje teraz na formum spidermana 3 dlatego wystepuja teraz takie komplikacje na tym forum:D czyli to zjawisko naturalnie wiec nie ma sie co martwic;]
a wracajac... denerwuje mnie to ze ze spidermana 3 robia wielka tajemnice chdozi mi tu o venoma no i wogole o caly film.Inne filmy maja premiery za pol roku tak jak np transformers a materialow ze zdjeciami z filmu jest od cholery!!Nasciagalem kilkanascie ciekawcyh zdjec i kazde jest inne od drugiego i naprawde ciekawe.A spiderman 3 trafia do kkon za 3 miesciace a materialow tyle co nic.A galeria filmu jest bardzo uboga i nie pokazuje nic ciekawego jak narazie.Mam nadzieje ze jesli z Venoma robia taka tajemnice (mimo ze jest juz kilka fotek z gry i jeden prawdziwy ze zwiastunu na you tube i nie wiadomo jeszcze jak dokladnie bedzie wygaldal)to ze bedzie naprawde tego wart i sie nie zawiode:)
Co do wkladow na tle formu to przyznam ze jestes ze tak powiem bardzo zaganiany i zawsze dostaraczasz cos nowego jakeis zdjecia jak ostatnio z gry czy informacje o nowym zwiastunie - jak zauwazylem.Wiesz nie wiem ile tak naprawde tego jest bo jstem na stronce od wrzesnia a od niedawna zaczolem sie udzielac wicej na filmwebie ale przyznam ze TAK masz racje ze dostarczasz najwiecej:)a co do wjazdu to wiesz na poczatku ludzie sie denerwuja kiedy na forum jest taki jeden co wszystko wie najlepiej itp. ale z czasem kiedy sie poczyta wiecj i widzi sie ze naprawde jest garstka takich bardzo srednich amatorow to naprawde zaczyna dzialac na nerwy:D np ten temat ze JA CHCE JASCZURA W 4 CZESCI czlowieku mozesz sobie chciec:D kazdy by chcial kogos kogo najbardziej lubi.Ja zawsze chcialem venoma no i jest w 3 czesci i mi to pasi ciekawe tylko jak wypadnie:D
POZDRAWIAM:D

Peterson_B

Do J.D.:

To nie rozmowy w toku tylko w tłoku, tu wszystko jest niekonwencjonalne :)
Należy się przyzwyczaić i iść z nurtem :]

I tak jak pisał Black Spider to chwilowe zawieszenie do czasu gdy pokaże się coś nowego.

Black Spider pisałeś że: "Mysle ze po tym wszystko wroci do normy:D"
A ja tak się zastanawiam, że chyba nie... ale to się zobaczy ;] ;)

D.V.:

Ale zauważ, że jechanie po (fake)odawcach powodowało, że zamieniali się (fack)odawców.
To że dawałeś najwięcej materiałów to nie jest do zaprzeczenia.
Ale zauważ że nawet z Black Spider się nieraz poprztykaliście.
Ale ni ma co wspominać tamtych czasów bo nie były miłe. Ciągłe walki... po co to.
Poza tym to nie wiadomo czy oni (ogólnie trolle) nie robili tego specjalnie i się śmiali w domu jakie to reakcje oburzenia wywołuje. Szkoda na to było czasu.

Do Black Spidera:

Oby to, że wokół filmu jest taka tajemnica nie oznaczało, że film bedzie do bani.

van_Gregorian

Poza tym to rzeczywiście forum się uspokoiło. Mozna pogadać o czymś całkiem ciekawym lub po prostu normalnie wymienić się zdanie na jakiś temat.
Tylko żebym nie wykrakał. Bo do premiery krótki czas :]

van_Gregorian

Aha prócz normalnej rozmowy to można się tez powygłupiać :-> ;)

ocenił(a) film na 10
van_Gregorian

to skoro gadacie o wszystkim to kto wygra dwumecz Barca czy Liverpool????!! ja stawiam na Barce!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

szkoda mi Hajto potracil smiertelnie kobiete i juz wszedzie 1 strona wszystkich portali na temat sportu echhhhhh szkoda Tomka , ale podobno to ona wybiegla

ocenił(a) film na 6
Black_Spiderman

Nie chce być nie miły, ale to dobrze dla mojego zespołu, czyli WIDZEWA, a on gra w ŁKSie, a to "zły" klub, poprostu się nie lubimy, WidzeW z Łksem, to troche tak jak w krakowie, tylko w Łodzi sie nie mordują. Zresztą Łks sprzedał ostatnio czołowych zawodników, a kasy i tak niema bo trenują na swoim zamokłym stadionie a widzew poleciał na trening do turcji. Jak by go teraz zamkneli to łks będzie miał duże problemy.

ocenił(a) film na 6
Stefan_Mirecki

I jeszcze jedno, zmieniam nick..........

?ar?? V?n?? , zmiana nie duża ale fajna. Na 10 liter zmieniłem 6.

ocenił(a) film na 4
Stefan_Mirecki

Panowie, nic nie wskazuje, na to że to była wina Hajty. Podobno babka wyskoczyła mu pod koło, co jednakowoż nie zmienia faktu, że Hajto będzie sądzony... nawet za nie umyślne spowodowanie śmierci. Miał być trailer i dupa ;p xD

ocenił(a) film na 5
Longusiowe_Szalenstwo

Jak zwykle panowie scisle zwiazani z tematem;]tak to jest z tymi babkami starymi!sam wiem jak one wychodza na przejscie.One zamiat wychodzic im samochod dalej to wychodza im samochod blizej.Nie wiem czy starsi ludzie maja jakas dziwna przypadlosc czy jak.Mysle ze to tak wlasni bylo.A nawet jelsi bylo ograniczenie do 40 km/h to taka predkosc starszego czlowieka moze zabic.Wiec uwazam ze to bylo nieumyslne spowodowanie smierci z winy staruszki i hajto jest niewinny..Z reszta pewnie uniewinnia go tak czy siak przeciez to sportowiec..A otylia jedrzejczak??180km/h zapierdzielala i co??Zabila brata.
Nie odbiegajac od tematu co sadzicie o żydach??:Dtak sie zastanawiam ostatnio dlaczego tak wszyscy nienawidza żydow??Ja nie mam do tego powody ale chyba musi w tym byc ze tak jest a nie inazcej.Ze żydzie to jednak byli hamy i kretacze i co jeszcze.Prawie co drugi polak tak uwaza.Taki dowcip przeczytalem ostatnio: Dlaczego żydzi maja takie duże nosy??Bo powietrze jest za darmo..Jak to przeczytalem to sie posikalem ze smiechu:D
Cholera ne znosze takich sytuacji kiedy jest niby wszystko zaplanowane a tu zonk..Nastawilem sie na ten zwiastun bo myslalem ze moze cos nowego pokaza.Aha Darth Venom u mnie te nowe kila znakow w twoim nicku to jakies znaki zapytania itp.Nie wiem czemu.
A co do klutni itp. do zgadzam sie ze jak tylko obejrzymy film to kazdy przedstawi swoje zdanie i opinie i wtedy dojdzie znow do spiec:D
POzdrawiam szanownych panow z PZUF:D

ocenił(a) film na 4
Peterson_B

Bo te babcie całe życie na sterydach jadą!! xD a potem się piłkarzom pod samochody rzucają :)

ocenił(a) film na 6
Longusiowe_Szalenstwo

Żydzi to szerszy temat, od razu porusze temat "parapetów" bo moimi argumentami są między innymi kontarasty między żydami a parapetami.

Jeśli ktoś mówi że większość polaków nie lubi żydów, to niech się zastanowi którzy polacy to mówią. Ja mam wrażenie że otaczam się parapetami, ludźmi którzy uważają się za lepszych od innych, chociaż nic nie wiedzą (nawet, gdzie jest statua wolności). Na moje oko 80% ludzi to "parapety", jak słucham takich ludzi (to codzienność), to coraz bardziej trace wiare w człowieka, ludze nie mają żadnych zainteresowań, żadnych tematów, żadnych refleksji, żadnej wiedzy, właśnego gustu, ogółem totalne dno. Najpopularniejsze tematy:
-wczorajszy mecz
-ale się najebałem- ostatnia libacja alkocholowa
-problemy miłosne
-opowieści co się wczoraj robiło
-przeżycia z wczorajszego odcinku "M jak Miłość" lub "jesteś moim życiem"
ale najpopularniejsze jest milczenie, spowodowane ograniczeniem umysłowym i kulturowym.

Parapety można podzielić na dwie grupy, na parapety groźne i niegroźne.
- parapet niegroźny (liczniejsza grupa), to przeciętny człowiek, który nie ma żadnych zainteresowań, radzi sobie jakoś w szkole, troche ogląda telewizje, ogólnie jest poprostu nudny.
- parapet groźny, to ludzie którzy uważają się za lepszych od innych, chociaż nic nie wiedzą, niczym się nie interesują, ale i tak się wymądrzają i poniżają innych. Ich głównym zajęciem jest picie alkocholu i wykonywanie swoich obowiązków. Czyli chodzi mi tu o wszystkich huliganów, pseudo-kibiców i wielu innych ludzi tego pokroju.

Czy ludzie kulturalni i inteligentni mówią żle o żydach? Raczej nie, wszystkie wyzwiska ( bo to nawet nie jest niepochlebna wypowiedź) padają z ust "groźnych parapetów", żaden z nich nie zna żadnego żyda, nic o nich nie wie, nie ma żadnego powodu żeby tak na nich bluźnić. Jeśli by zapytac taką osobe, dlaczego nie lubi żydów? Odpowiedziała by: "nie wiem, poprostu". Polacy nie mają żadnego powodu dla którego mieli by nie lubić żydów, to jest wstyd dle naszego narodu, że polacy mają nazistowskie poglądy, mają się z lepszych od innych, a tak naprawde są o wiele gorsi. Niemcy nie lubią polaków choć nic im nigdy złego nie zrobiliśmy, nie lubią żydów choć też im nic złego nie zrobili, mają się za lepszych od innych i w sumie mają racje ( chodzi mi tu o poziom gospodarczy ich kraju, do takiego poziomu nie dochądzą ludzie nie inteligentni, poza tym jakie robią samochody : Audi, mercedes, BMW, porsche, ford, opel, seat, volkswagen), tylko że sama inteligencja nie wystarczy, brakuje im tolerancji. To już chyba lepsi są niemcy jeśli sa tak samo nie tolerancyjni jak większość polaków, tylko że polacy są jeszcze parapetami. Nie chce nikogo urazić, na pewno nie wszyscy są tacy sami ale jeśli większość polaków jest parapetami, to jakim prawem bez żadnego powodu głoszą nazistowskie poglądy. Bo na pewno osoby które źle się wypowiadają o żydach nie są od nich lepsi, bo sami są najgorszą grupą społeczną, grupą w której szerzy się chamstwo, nietolerancja i głupota.

Ja osobiście nie lubie ogół ludzi, masy, społeczeństwa, czy jak by to nazwać. Dzięki takim ludzią mamy taki kraj jaki mamy, większość mądrych i zdolnych, młodych ludzi wyjechało za garanice, a te wszystkie parapety kiszą sie w polsce, mają beznadziejną prace, nudne życie, ich jedyną rozrywką jest alkochol, więc kogo obchodzi to że tacy ludzie (czyli większość polaków) nie lubi żydów.

Troche się rozpisałem, ale to i tak tylko garstka tego co bym chciał powiedzieć na ten temat, a raczej na tematy poboczne. Poza tym my kinomani powinniśmy lubić żydów, bo gdyby nie oni nie mieli byśmy tylu wspaniałych filmów, a na pewno było by mniej wytwórni. Podobno 60% Hollywoodu to żydzi, nie chodzi tu o aktorów, bo żydzi nie są znani z dobrego aktorstwa tylko żyłki do interesów. Na większość wyskokich stanowiskach w wielkich wytwórniach filmowych siedzą żydzi. Wielu z sławnych żydów w Hollywood była powiązana z polską, ale to nie polacy odnieśli sukces w Hollywood, choć mieli takie same bariery i możliwości, to o czymś świadczy.
Więc czy polacy maja jakie kolwiek prawo szydzić z żydów? Prędzej on z nas...

ocenił(a) film na 4
Stefan_Mirecki

Powiem krótko ... Czytając twojego posta przejawiasz to o czym piszesz... Bo być te tak zwane GROŹNE parapety ( cóż za nazwa^^) widzą w Tobie takiego Parapeta. Ludzie są różni, ich reakcje i upodobania, każdy patrzy inaczej na sprawy dla jednych to błache, dla innych wymagające skupienia bądź większej uwagi. Rozumiem, że tym postem chciałeś pokazać wszystkim swoją opinie, poglądy... Ale wiedz jedno, że dla kogoś kto to czyta równie dobrze io ty jesteś tym tak zwanym Groźnym parapetem ....

ocenił(a) film na 5
Longusiowe_Szalenstwo

darth venom groznym parapetem nie jest napewno:Dmozna poznac po tym jak to wszystko napisal.Ale nie zgadzam sie z nim.Ja osobiscie tez nie mam nic do zydwo bo zadnego nie spotkalem ani nie znam ani nawet na oczy na zywo nie widzialem.I nie mozna powiedziec ze to parapety nie lubia zydow bo sobie cos ubzdurali czy cos w tym stylu.Zauwazmy ze zydziu od setek lat sa potepiani i w wiekszosci nienawidzeni.Z opowiesci dziadkow mimo ze nie sa ludzmi nienawidzacym zydow, wiem ze zydzi nie byli dobrymi ludzmi.Dla wlasnych korzysci posprzedawali \by sami siebie.Nie wiem jak wy ale w PIANISCIE widzialem wyraznie obraz zyda jakim byl min.Wladyslaw Szpilman.Zyd w tym filmei byl pokazany jako tchodz uciekajacy wiecznie i chowajacym sie za plecami innymi.Czyli tak bylo bo i opowiesci ludzi zyjacych za czasow wojny to potwierdzaja.Jeszcze inny przyklad z filmu:w getcie zydowskim byla pokazana scena jak kobieta niesie miske z jedzeniem i nagle upuszcza te miske.A tu zglodnialy zyd przybiega i wyjada z ziemii te owsianke czy cos.To jest przejaw chciwosci i pazernosci dopiero.Wlasnie kiedy obejrzalem ten film zrozumialem dlaczego ludzie tak bardzo ich nie nawidza mimo ze sam tego nie czuje bo jak wspomnialem ja nie mam powodu jak narazie.Wiec nie mow ze tak naprawde nei ma powodow bo jak sie okazuje sa.Na wojnie podobno zydzi wydawali swoje rodziny aby przezyc.ale wieci jaki byl hitler..zabil rodzine ale i takei go nie oszczedzil.duzo by tu pisac jeszcze ale mysle ze jasno sie wyrazilem.no coz przyznam ze glupi temat wybralem;P ale jakos tak mi do glowy przyszedl mam nadzieje ze nei macie mi za zle:D
pozdro:)

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

ale zescie rozwineli temat od spideya do zydow hehe dobre :) Ej wiecie moze na jakich zagranicznych kanalach bedzie jutro LM transmitowana ????????? korzen zawiodl na calej linii !!!!!!!!!!!! :(

Black_Spiderman

Wow ale żeście "zboczyli" z tematu... nawet mnie to zaskakuje... ale to miło widzieć że macie ciekawe rzeczy do powiedzenia.

Ale że póżno już to odniosę się tylko do tego o czym pisał Black Spider.

Również nie mam nic do Żydów.
Ja ogólnie nie rozpatruję ludzi pod względem narodowości, czy czegokolwiek tam innego lub podobnego.
A to dlatego, że wśród Żydów mozna znależć profesorów, którzy skłaniają się nawet do takiej tezy że Żydzi mają w sobie auto-anty-semityzm, czyli wywołują antysemityzm sami wobec siebie. To trochę w stylu, gdy afroamerykanin próbuje wmówić białemu rasizm i pobudza go do gniewu, a gdy ten reaguje gniewem to automatycznie jest określany rasistą.
To można by też chyba nawet odnieść do "parapetyzmu".
Ogólnie nic nie jest czarno-białe.

Ogólnie jest też tak jak piszesz, że od pokoleń Żydzi są znienawidzenie... a taki naród reaguje też tym samym. Tak to już jest, że agresja rodzi agresję.

Co do filmu "Pianista".
Piszesz, że jest tam pokazany obraz ukrywajacego się i uciekającego Żyda.
Zauważ, że W.Szpilman był na przymusowych robotach. Tam wraz z innymi przerzucał jedzenie za mur. Chował też w ziarnie broń. Coś tam robił... może aż tak wiele to nie... ale z drugiej stronie w filmie nie jest powiedziane jak długo to trwało, a książki (chyba jest też o tym książka) nie czytałem, więc patrzę tylko przez pryzmat filmu.
Prawda pomogli mu uciec, ukrywał się ale co mógł zrobić... każdy był w innej sytuacji. Zresztą co mógł zdziałać gdy jego rodzinę zamykano w pociągu... nie wiem to nie jest łatwe do ocenienia.
Trzeba też wspomnieć, że nie zaciągnął się do tej milicji czy co to tam było gdy Itzak był u Szpilmanów w domu z taką propozycją... nie chciał bić (i nie tylko, to za pewne) swoich o ile słowo "swoich" tu pasuje. Bo w końcu nie był Polakiem z pochodzenia.

"Jeszcze inny przyklad z filmu:w getcie zydowskim byla pokazana scena jak kobieta niesie miske z jedzeniem i nagle upuszcza te miske.A tu zglodnialy zyd przybiega i wyjada z ziemii te owsianke czy cos. To jest przejaw chciwosci i pazernosci dopiero."

Z tym zgadzam się w stu procentach... wojna potrafi zabrać godność człowiekowi :(
Chociaż... czy jest to przejaw chciwości i pazerności.... pewnie nie do końca... choć tego nie usprawiedliwiam :-|

A jeszcze smutniejsze jest to, że ludzie dziś w normalnej sytuacji, pochodzący z dobrych rodzin, potrafią robić może nawet gorsze rzeczy.

Co do wydawania rodziny. To jest właśnie dla nas do uczenia się na cudzych błędach. Nawet mimo tego ze wydał to i tak go zabili... więc nie ma żadnego powodu aby wydawać. Oczywiście to dla tych którzy w takiej sytuacji nie widzieliby powodu aby nie wydawać najblizszych.
A pewnie są dziś tacy ludzie, bo skoro takie rzeczy się dzieją w naszym kraju to co by tacy ludzie zrobili w czasie wojny albo czegoś podobnego.

Co do tego, że uważasz, że wybrałeś głupi temat to wcale nie i co niby tu mieć za złe. Nie tylko Ty zbaczasz z tematu ^^ :D

Pozdrawiam :)

van_Gregorian

Zabawne ale temat/strona/posty zbaczają coraz bardziej na prawo. Temat robi się coraz chudszy :]

ocenił(a) film na 6
van_Gregorian

"Jeszcze inny przyklad z filmu:w getcie zydowskim byla pokazana scena jak kobieta niesie miske z jedzeniem i nagle upuszcza te miske.A tu zglodnialy zyd przybiega i wyjada z ziemii te owsianke czy cos. To jest przejaw chciwosci i pazernosci dopiero."

No żeczywiście, jak on mógł, to samo zrobił by katolik, jak byś nie jadł dłuższy czas, i od kilku lat ciągle sie ukrywał i prawie nic nie jadł to nie żucił byś sie na taką owsianke?
Zapewniam cię że to samo zrobił by katolik który był by w takiej sytuajcji jak żydzi w II wojnie światowej, nawet katolicy robią okropne rzecz żyby przeżyć, ale my na to nie zwracamy uwagi, nazywamy taką osobe złym człowiekiem, ale jak coś okropnego zrobi żyd to to normalne bo żydzi mają to we krwi? To taka sama sytuacja, tylko jesteśmy uprzedzeni do żydów.

Do longera:
Osoby które by mnie skrytykowały za taką wypowiedź nie wchodzą na Filmweb, mało ich to interesuje, i nie bałem sie krytyki, bo wiedziałem że na tym forum pisze kilka naprawde inteligentnych osób i żadna nie jest parapetem. Zapewniam cię że parapety nie interesuja sie filmami, właściwie niczym się nie interesują.