6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144682
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Jak donosi serwis Cinema Blend wrogiem Spider-Mana w kolejnej, czwartej części filmu prawdopodobnie będzie Morlun! Mimo, iż do premiery Spider-Mana 3 zostało jeszcze trochę czasu wydaje się, że Sony Pictures już postanowiło o powstaniu kolejnej części. No cóż, pozostaje tylko czekać na potwierdzenie tej informacji.
informacja ze strony www.spider-man.pl

ocenił(a) film na 10
korona1989

wiem ze to daleka przyszlosc do 4 cz
Ale jesli on mialbyc wrogiem Spidermana to dla mnie lipa!!!
Powtarzam ja chce ujrzec Lizarda!! , a nie faceta , ktory pochlania energie :/

ocenił(a) film na 9
Black_Spiderman

a moze jednak dasz mu szanse??Myśle ze może byc ciekawe, ale jesli juz to wolalbym zobaczyc drugie spotkanie z Morlunem niz pierwsze.Ale raczej przedstawia pierwsza walke.

ocenił(a) film na 9
brodzikm

A ja podobnie jak Black Spider czekam na Lizarda .Liczyłem, że wystąpi już w części trzeciej. Ale i tak jestem zadowolony z tego co nam zgotowali filmowcy :). Myślę, że Spidey ma tylu "klasycznych" wrogów których wielokrotnie wymieniano na forum, i to im powinni dać szansę. Pozwole sobie wymienić moich ulubieńców : wymieniony wcześniej Lizard, tajemniczy Mysterio, i zabójczy Scorpion. Szczególnie dwóch pierwszych ma potencjał na ciekawą historię.

ocenił(a) film na 7
Bartlett

TAK! TAK! TAK! Gdy tylko przeczytałem komiks z Morlunem, chciałem go zobaczyć na dużym ekranie.

ocenił(a) film na 6
Bartlett

a ja najbardziej bym chciał Cletus Kasady AKA CARNAGE:D według mnie najgorszy wróg jakiego PP mógł sobie wymarzyć, a co do klasyków to Scorpion, no i może jakiś pomocnik by się przydał do walki z Carnage tj. Venom (klasycznie:P).

ocenił(a) film na 8
Numer_44

Właśnie. Ja bym chciał zobaczyć Carnage i Lizarda.

ocenił(a) film na 5
Captain_Zbig

szczerze mowiac morlun to malo znany przeciwnik i niektorych moze niezadowalac.Mi sie np nie podoba i nie chcial bym go zobaczyc w filmie.Jak juz to dziwolagi ktore z przyczyn naukowych zostaly zostaly dziwolagami jak kazdy to tej pory: \green goblin,dr Ock,sandman, gg2,no i venom a nie czary mary facet energie pochlania.Dla mnie to cos tak glupiego jak film Ghost Rider.A jak wiadomo spider man to wszystko s-f i nie ma zabawy w diably itp.POzostaje przy s-f i lepiej nie mieszac magii to tego bo bedzie lipa.W komiksie to mozliwe ale niestety nie w filmie..

ocenił(a) film na 6
Peterson_B

A co powiecie na "Ostatnie łowy Kravena"?

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

ja najchętniej zobaczyłbym w czwartej części mysterio, scorpiona i lizarda. za morlunem nie przepadam, a carnage odpada, bo jeden symbiot już był. ucieszyliby mnie także rhino i shocker. co do mieszania magii do spider-mana całkowicie się zgadzam. tak samo było z elektrą. daredevil całkowicie s-f, a elektra pełna czarnej magii. i co?? lipa, jeszcze gorsza niż daredevil

ocenił(a) film na 6
michal2603_91

Mam nadzieje że to się nie potwierdzi bo nie chciał bym go zobaczyć w filmie, no ale pewnie bedą jeszcze inni wrogowie np. Lizard.

ocenił(a) film na 7
korona1989

Koniecznie Carnage, no a magii i innym Harry Pojeb fanom oczywiście mówię NIE!!! tak jak ktoś się burzył, że w X3 nie było magii Phoenixa i klejnotu Juggernauta, to by była porażka...

ocenił(a) film na 5
deamon82

dokladnie zgadzam sie z Toba.Jak mozna mieszac magie do filmu s-f??Nie wiem czy ktos z was ogladal nowego Iron Mana z 2007r.Ogladalem bo myslalem ze niezly a tu lipa.Tam tak samo naukowcy super pancerz mechanizm podtrzymujacy prace serca no i oczywscie chinski czarnoksieznik Mandaryn i jego 4 wojownikow zywiolow...co ma piernik do wiatraka??No ni w pizde ni w oko.Mam nadzieje ze w filmie Iron Man tak nie zrobia no i oczywiscie w Spider Manie 4!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 5
Peterson_B

a i ja mysle tak rozumujac na spokojnie ze to tylko taka plotka.Bo zobaczcie Connors juz byl w 2 czesciach a w trzeciej dopatrzono sie jego notatek o jaszczurach to uz naprowadza na to ze w 4 czesci musi byc Lizard!!A skoro bedzie lizard to napewno nie dadza morluna bo to nie mialo by sensu.Lizard i jeden albo max jezcze 2 przeciwnikow.A black cat nie bedzie bo znow trzeba by bylo wprowdzac watek Felicii Hardy wiec tez nie ma sensu.Z reszta wtedz wogole pomieszanie by wyszlo.

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

co do lizarda to mógłby z tego być fajny wątek, że spider-man nie wie, czy ma z nim walczyć czy nie bo to jego przyjaciel ale też bestia. ze scorpiona też byłby fajny przeciwnik: oszalał bo stał się potworem i to nie z własnej woli. a mysterio - spider-man miałby problem: całe miasto się od niego odwróciło, bo mysterio się za niego podał. możliwości jest wiele. dobrych i złych. pozostaje mieć nadzieję, że twórcy wybiorą tę dobrą.

ocenił(a) film na 10
michal2603_91

aha jeszcze zapomniałem: spider-man musi umrzeć!!! niech skończą to na czwartej części póki te filmy uchodzą za jedne z najlepszych. co za dużo to niezdrowo. niech się skończy, póki jeszcze nikt nie zdążył całkiem tego spieprzyć.

ocenił(a) film na 9
michal2603_91

tak dla wyjaśnienia Mysterio potrafił wytwarzać iluzje widziane przez Spidermana oraz mistrz hipnozy a zmieniać wygląd i się podawć za inne osoby potrafił Chameleon.

ocenił(a) film na 10
brodzikm

ale poprzez wytwarzanie iluzji mysterio mógł się zmienić w spider-mana. tak samo było w bajce.

ocenił(a) film na 6
deamon82

Zgadzam sie z demonem, ale co do tego harrego pottera przesadziłś, filmy są beznadziejne, ale chyba nie czytałeś książek, wszstkie są bardzo dobre.

użytkownik usunięty
Stefan_Mirecki

Oj było by chu**wo.Jakiegoś Morluna by dali to by ludzie do kina nie przyszli.No chyba,że w Stanach to chwytliwa postać.Bo takiego Sandmana sie nie spodziewałem.Moim zdaniem linie fabularną powinni obszec na najpopularniejszych złych tzn.:
Byli/będa już Green Goblin,Doctor Octopus,Venom,Sandman,Green Goblin 2 ja bym dalej dał w nast. częściach:
-Lizardman
-Kraven
-Jeszcze raz Venom i Carnage(nie wiem jak ,bo kto zna komiksy ten wie,ze sporo sie musi wydarzyć,ale przecież zmieniaja)
-Scorpion
-Mysterio
-Rhino
-Tombstone
-Vulture

To starczyłoby na te 8 części jakie maja zrobić....

użytkownik usunięty

Noi jeszcze Hobgoblin(ktoś po Harrym znajduje technologie Goblina....)

użytkownik usunięty

......a jak by dalej chcieli to mogli by zachaczyć o klonowanie(Ben Reilly aka Spider Scarlet) no,ale raczej nie bo klonowanie było jednym z najgorzej sie sprzedajacych cyklów Stanach(za długie),a i w Polsce od tego cyklu rozpoczął sie zjazd Spider-Mana w Polsce.

ocenił(a) film na 7
Stefan_Mirecki

No nie czytałem, ale film to jakaś porażka. Jakbym miał 10 lat to może bym obejrzał. Leciało na tvn, wyłączyłem po 5 minutach. Żenada w porównaniu z Władcą Pierścieni jeśli chodzi o filmy w tym stylu.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Ehh mnie natomiast marzy się choć trochę Jackal ale wątpię żeby Sony przeszło w bardziej psychologiczną naturę pająka choć gdyby rozbudować motyw z klonem Benem to ciekawie by to wyszło. Nie wspomnę już nawet o Demogoblinie co byłoby już bardziej realnym pomysłem - tak samo jak Carnage:)

Scarface

jak dla mnie niech zrobią jeszcze jeden film
z Lizardem i Carnage'm i mogą zakończyć tą serię na amen.

A jakiś Morlun? w ogóle go nie pamiętam, choć czytałem sporo komisków i widziałem chyba z wszystkie odcinki normalnej kreskowki(nie tej badziwnej, futurystycznej).
A jak mówicie że to jakiś gość pochłaniający energię to podziękuje.
Mam nadzieje, że nie tylko dla mnie to postać niepopularna, a największą jej wadą jest, że taki gość mógłby występować zarówno w Fantastic 4 jak i X-menach i byłoby ok, bo pasowałby tam. A spider-man? - on ma swoich charakterystycznych, kultowych wrogów i większość chciałaby napewno ich wpierw zobaczyć w ekranizacji, więć niech lepiej dadzą jakąś szeroko znanego villan'a a nie coś takiego.

no ale powiem, że Sandmana też się nie spodziewałem ujrzeć w filmie, więc mają nas w niepewności;]

Z wrogów Kraven mógłby się jeszcze nadawać do ekranizacji, ale reszta wrogów to już mało pociągające, raczej przeciętne zbiry, które nie raczej słabo wypadłyby na ekranie(no może oprócz hobgoblina i doppelangera).

ocenił(a) film na 7
korona1989

Moze byc srasznie duzo wrogow moje propozycje:
-Lizardman
-Venom
-Carnage
-Scorpion
-Mysterio
-Rhino
-Tombstone
-Vulture
-Kingpin
-Alister (ten koles ,ktory prauje dla Kingpin'a)
-Electro
-Kameleon
-Hydroman
-Morbius

a ten Morlun pedal jak go nawet nie bylo w bajkach.

ocenił(a) film na 7
Mathias_13cool

Ech... Morlun jest niesamowity. :D To że go nie znacie, nie oznacza że jest pedałem... :| Macie tu filmik z jednej jego komiksowych walk ze Spideyem... http://pl.youtube.com/watch?v=KGJtZUmhbT8

ocenił(a) film na 5
Mathias_13cool

ja tam wole Morluna niż innych,mógłby narobic ładnego gnoju w filmie,nareszcie byłby to porządny przeciwnik,ale twórcy mogliby go zjebac...

cinas91

A ja chcę wroga który po prostu byłby "zły". Żadnego przejmowania kontroli przez macki ani zwalania winy na serum. I żadnych "I have a daughter!" I niech będzie chociaż jeden wróg który nie pozna tożsamości Petera.

Lubię Morluna, ale myślę że nie nadaje się na film.

ocenił(a) film na 8
MargueriteBlakeney

w każdej części wróg Spidermana jest na końcu uśmiercany więc niewypadaby niepoznałby tożsamości pająka.wyjątkiem jest Sandman.

ocenił(a) film na 7
Walker_

Jako wroga Spideya chciałbym zobaczyc Lizarda.To świetny materiał na czarny charakter.

Krzysiu011089

Hmm...Lizard dobry. A może Molten Men? ;)

ocenił(a) film na 7
BladeMaster

Moltena też fajnie by było zobaczyc naprzeciw Spideya.

Mathias_13cool

Tylko żeby Kingpina zagrał aktor który już grał go w filmie Daredevil czyli Michael Clarke Duncan, to by była wyśmienite powiązanie jak by mieli oni razem zagrać w jednym filmie połączyć swe siły najlepiej przeciw samemu królowi przestępców :) Choć tu tego nie popieram w tej roli czarnoskórego aktora choć jest świetny, ale jak rozpoczynać to i kończyć.

ocenił(a) film na 7
korona1989

Ja bym popierał: - Venoma (za szybko został pokonany i dlaczego w duecie?);
- Mysterio (nawet gdyby schranili scenariusz, to będą mogli się wyżyc wizualnie, a jego pomysł na zdyskredytowanie Pająka to świetna historia)
- Jaszczur (jest dylemat - jest dobra podstawa scenariusza);
- Skorpion (mój znak zodiaku, stanowi niezłe przeciwieństwo Petera, tylko nie widzę jego kwasu w filmie - mogłoby to byc trochę zbyt drastyczne)
- Schocker (dobry przeciwnik)

Ryzykownym byłoby umieszczenie w filmie sześcioręcznego Petera, bo i nie wiadomo czy udałoby się go dobrze wizualnie zaprezentowac, oraz z tego powodu, że wymagałby jakiegoś pogromcy dla zrównoważenia. Tutaj bym widział fabułę w stylu Spidey musi się zmierzyc z jakimś przeciwnikiem i w toku filmu zaczyna również mutowac. W finale zmutowany Peter walczy z głównym przeciwnikiem. Walka zakończona remisem ze wskazaniem na Petera, którego ratuje dr Connor. Lizard w piątce lub szóstce. Jeśli chodzi o zrównoważenie Petera innym herosem z uniwersum Marvela, to po prostu jestem temu przeciwny - crossovery na ogół źle wypadają, bo muszą iśc na kompromis między klimatem świata jednego bohatera i drugiego. Mimo wszystko chciałbym to zobaczyc.
Natomiast niekoniecznie chciałbym zobaczyc Carnage'a, bo on zawsze przez swoje szaleństwo i większe wykorzystywanie swej zmiennokształtności jawił mi się jako parodia Venoma. Ale to tylko moje zdanie.

ocenił(a) film na 6
korona1989

Zdecydowanie King Pin jako inteligentny, przewidujący ruchy Spidermana złoczyńca plus Jaszczur i Skorpion wspólnie walczących przeciwko alter ego Parkera.

ocenił(a) film na 4
korona1989

LIZARD, LIZARD, LIZARD!
To on powinien się pojawić w czwartej części.

Morlun niech ewentualnie będzie na deser - tak na pożegnanie z postacią. Pojedynek z nim mógłby się zakończyć śmiercią Petera, i mielibyśmy ładne zamknięcie cyklu.

ocenił(a) film na 7
Der_SpeeDer

Zdecydowanie Lizard. Wątek Connorsa przewija się już od dwójki i nadal nic. Myślałem, że jakoś w trzeciej odsłonie rozwiną tą postać lecz twórcy najwidoczniej mają inne podejście.

ocenił(a) film na 6
Groening

http://komiksomaniak.bloog.pl/m,6,page,2,r,2007,index.html?ticaid=676df

ocenił(a) film na 7
Domish

dodam ,że to jest jakaś plotka fana ,bo autor tego artykuły nie wie nawet jak piszę się "prubki".