Potwierdzono budżet Spider - Mana 3...wyniesie on...uwaga, uwaga...ponad 300mln$(!). Tym samym staje się on najdroższym filmem w historii. Tuż za nim 'Superman: Returns' 265mln$, 'Piraci z Karaibów 2' 250 mln$ i 'X - Men: The Last Stand' 210mln$.
Ja pierdziele na co oni to wydaja ?? czy ma ktos dokładny kosztorys jakieś superprodukcji ?? Efekty ?? Scenofrafia ?? Przeciez to jest 3-cia częśc , więc doświadczenie i baze juz mają ...i nie zaprzecze , świetnie im to wychodzi bo druga częśc ma świetne sceny !! Ale czemu takie koszta ...jeszce troche i budżety wzrosna do 500 mln i gdzie tu zysk ?? '
Pewnie za niedługo będą sie chwalic kto zrobi lepszy film najtańszym kosztem :-)
Nie mam nic przeciwko , własciwie to wali mnie ile wydają byle film był dobry :-)
A pomyslec ,że 300 baniek kosztowały 3 części Władcy Pierścionków :-)
Na pewno gaża aktorów poszła w górę i zapewne kampania reklamowa pochłonie dużo kasy, ale skoro podają informację, że w filmie ma być 4 przeciwników spideya, to aż się boję o to, czy będzie jakakolwiek scena bez CGI...skoro będzie ich aż tylu to film chyba będzie musiał trwać 150-180 minut(szczerze, to mi to akurat pasi :P)
ohh na 3 godzinki w kinie to i ja nie bede narzekał ,i oby tak było wtedy powstałaby prosta kalkulacja - godzina filmu za 100 mln. ;-)
Ale czterech wrogów ..ufff mam nadzieje ,że pajak trenował i zastaniemy go w dobrej formie :-) A co do CGI to licze na cuda ...jak by nie było scena walki z doktorem i udziełem cioci na ścianie budynku w drugiej części to mistrzostwo ;-)
O tak...scena na wieży była zarąbista...W sumie zasłuzony Oscar za efekty specjalne. A co do SM3 to wydaje mi się, że kolejny Oscar się szykuje...
Przecież, kampania reklamowa nie jest wliczana w budżet. Wdziwia sie co do wielkości budżetów, N.p. w latach 80 za 20mln$ robiono wilkie filmy akcji i wielkie hity a teraz..., rozumiem ze budżet wynosi 10 czy 200 mln$ ale 300mln$. W spider-manie 3 nie ma co się dziwić bo film będzie miał dużo efdektów specjalnych. Ale w niektórych filmach to nie wiem na co oni to wydają.
Ja i tak tego nigdy nie pojme. Łatwo sie mówi 300 mln ale nie jest byle sumka.... oby w filmie nie pojawił sie jakis zły efekt bo zwątpie :-)
hehe doba pracy na kompach silicon graphic to pare dobrych tysięcy dolców. A efekty pewnie z rok będą rzezać na tych monitorach. Widać jak animacja ewoluję... w cześć pierwsza w zasadzie była niskobudżetowa więc animacja tania=słaba. Zarobili więc więcej do wydania na next episode... itd.
Nisko budżetowy? Chba ci się coś pomyliło. W rok 2002 tylko 2 filmy były droższe i to o 3 mln$. Śierć nadejdzie jutro- 142 mln$, Faceci w czerni- 140 mln$ i Spider-man - 139 mln$. Nawet teraz film który powstaje za 140 mln jest bordzo drobi więc jaki nisko budżetowy. W takich wielkich produkcjach dużo i dzie na wyżywienie kilku tyśęcznej ekipy ( w spider- manie raczej nie przekracza 500 osób) ale w przypadku spider-mana wilel idzie na wykupienie ulic ( przecież film jest kręcony w centrum Nowego Jorku i jeszcze kilku miastach, a jak każdy wie wszstko wokoło jest obsawione ochroną żeby nkt nic nie widział. Wykupienie na kilka dni kilku ulic w centrum tak wielkiego i liczebnego miasta, troche kosztuje.