Mój ulubiony super bohater z czasów dzieciństwa ;) Po Avatarze najdroższy film w historii kina i to widać za całość 10/10
Spider-man 3 jest dopiero 3 (po uwzględnieniu inflacji 4) na liście najdroższych filmów. Avatar jest 5 (z inflacją 9).
Faktycznie masz racje .Nie sprawdziłem tego ;) Spadłem z krzesła jak zobaczyłem koszty 02 i 04 . ;) W Piratach na same gaże pewnie z 100mln$ poszło .
01. Piraci z Karaibów: Na krańcu świata 300 000 000
02. Superman: Powrót 270 000 000
03. Spider-Man 3 258 000 000
04. Harry Potter i Książę Półkrwi 250 000 000
05. Avatar 237 000 000
Zdecydowanie lepsza od 2, gorsza od 1. Nuda przeplatana z akcją, po co w takim wieczornym odmużdzaczu wątek miłosny? 6/10
Oglądałem ten film w kinie ,kilka razy na DVD i dla mnie najlepszy film o super bohaterach ;) Super hero bez laski to już taki stereotyp niestety , że musi być wątek miłosny . Żenujące dla mnie jest umieszczanie laski w Transformersach , gdzie no stop biegnie 3mając się za rączkę z tym kolesie ...
Jak dla mnie to część 2 była najlepsza. Zaś 3 jest bardzo słabe. Poprzednie spidery zgrabnie łączyły fabułę z efektami. Tutaj zabrakło mi "duszy" w filmie. Zresztą, jak można tak było olać wątek Venoma ? Największy przeciwnik spidera gra tutaj role trzecioplanową...
Dokładnie, dał bym 8, ale słaby wątek Venoma obniżył ocenę do 6. Jak sam bym pisał scenariusz do tego filmu, to kończył bym go w momencie połączenia symbiontu z Eddim i CDN... I osobna część tylko dla Venoma. I przede wszystkim zmienił bym aktora na Vin Disel lub Dwyne Johnson.