PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138713}
6,6 144 tys. ocen
6,6 10 1 144076
5,0 50 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Osobiscie uwazam, ze 3 czesc jest najlepsza z całej serii. Nie jestem wielkim fanem spidermana itp. Drugą czesc ogladalem tylko raz w kinie i jest dosc cienka (5/10 - przecietna).
Pierwsza czesc jak to zwykle bywa z pierwszymi czesciami jest nowatorska i "odkrywcza". Dobrze przedstawiona przemiana Petera w Pająka.
Jednak jesli mam wybrac najlepszą cześć, będzie to część trzecia i wymienie swoje powody:
1- Rozterki, z którymi spotyka sie bohater są znacznie większe i bardziej dojrzale (w pierwszej czesci bylo to cos w stylu jak by tutaj uwieść MJ). Tutaj spotykamy całą masę problemów. Np. wybaczenie zabójcy wójka, brak dobrych kontaktów z MJ i rozpadek związku, wew. konflikt Harrego etc.
2- Swietnie oddana charakterystyka i rola aktorska po załozeniu czarnego kostiumu. Widzimy wyraźnie zmiane bohatera i jego zachowania.
3- Sceny akcji napewno lepsze niż w drugiej części i do tego dobre efekty specjalne.
4- Brak pełnego "happyendu" (smierc jednego z bohaterów).

To takie podsumowanie na szybko, czemu ta, a nie inna część serii podobała mi sie najbardziej.
9/10

ocenił(a) film na 8
adunwad

Pomylilem sie, 8/10. Poprzednia poprawka widac nie doszla.

ocenił(a) film na 8
adunwad

Zgadzam się z tobą w zupełności. Świetnie oddany wewnętrzny konflikt bohatera po zetknięciu z symbiotem. Ale dla mnie film ma dwa główne minusy:
1. Scena ze Spider-Manem, który przybija piątki tłumom zebranym w parku - to było niepotrzebne, totalna żenada wizerunku bohatera.
2. Beznadziejnie wykreowana postać Venoma, w filmie przedstawiono go jako wychudzonego kurdupla pozbawionego wielu zdolności jakie dawał mu symbiot, znanych wszystkim fanom komiksu. Tam rysował się jako osobnik dużo potężniejszej postawy niż Spider. Tak więc tu duuuuuuuuuuży minus. I duże niedopracowanie ze strony grafików. Mam nadzieję, że nie zepsują w ten sposób w przyszłości postaci Carnage'a.

ocenił(a) film na 6
Mellomaniac

1 część 8/10 2 część 6/10 a trójka 10/10 dobra akcja;d dobry film

adunwad

Zgadzam się trzecia najlepsza. Od początku filmu można było obserwować jak wrogowie Spider-man'a rosną w siłę aby pod koniec filmu stoczyć z nim walkę. To mi się podobało. No i wenętrzna walka bohatera z samym sobą - chociaż tu było trochę słabiej...

ocenił(a) film na 6
paula15

Jak dla nie 3 część to największa kaszanka jaka mogła powstać, po pierwszych 2 częściach...

ocenił(a) film na 3
Numer_44

i dla mnie też.. a szkoda 4/10 z sentymentu do 2 poprzednich

ocenił(a) film na 4
DLoN92

To jest chyba jakaś prowokacja - 10 dla tego czegoś? Przecież to profanacja kina "superbohaterskiego". Plusy to rola Simmonsa i przyzwoite efekty. Reszta leży. Kiedy zobaczyłem scenę z flagą to chciałem iść po zwrot pieniędzy za bilet.

3/10

Numer_44

Jako fan Spider-mana zgadzam się w pełni.

matmich

Zgadzam się oczywiście z opinią, że to beznadziejny film. Zdecydowanie najgorszy z całej serii.

ocenił(a) film na 10
adunwad

Spider-Man 3 to najlepsza część serii. Świetnie dobrani aktorzy i dobra akcja ;)

Filmy z serii Spiderman, podobały mi się w takiej kolejności :

1 miejsce: Spider-Man 3(2007)
2 miejsce: Spider-Man(2002)
3 miejsce: Spider Man 2(2004)

Byłem rozczarowany drugą częścią Spider-Mana, bo druga część była smętna, smutna i za mało akcji. A w trójce i jedynce, akcji było najwięcej :D

ocenił(a) film na 8
szpszakal123

w drugiej części mało akcji???, dla mie jej było w sam raz, idealnie rozpośrodkowana akcja między spokojniejszymi scenami,oraz zajebista postać actopusa,druga część najlepsza,bo najlepiej przedstawia negatywnego bochatera(najbliższa komiksowemu odpowiednikowi). W pierwszej części goblin im nie wyszedł(szkoda bo potencjał był;/),wkurzała mnie ta zielona maska,zero mimiki z której Defoe jest przecież znany, a w trójce venom to porażka i większość fanów gdyby tylko miała możliwość zaprojektowania tej postaci na potrzeby filmu, zrobiła by to o niebo lepiej.Dla mnie to skandal bo venom jest jednym z największych wrogów spideya a to wyglądało jak jego karykatura;/, mimo to wszystkie trzy części oceniłem wysoko, ale tak jak już napisałem wcześniej, 2 najlepsza, ale to moje zdanie ;p