6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144691
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Wiecie jak poczułem sie w kinie gdy za pierwszym razem ogladalem film i Peter rzucił w Venoma bombą,a ten kompletnie się rozpłynął-co tu dużo mówic dziwnie.....
Po pierwsze gdy w jedynce Goblin rzucił w ludzi bombeczką i zostały z nich kosteczki, nie było fali uderzeniowej i płomienia,a tu był.
Ktoś moze powiedziać-inny typ bomb....ale...
Po drugie jak Peter rzucił w Harrego,a raczej odrzucił bombę to tez nie było nic widać,ale wiedzielismy,ze Harry wróci z blizną.....
Po trzecie gdy w kawiarni Peter wyszedł i Harrego przeslonił autobus to on nagle zniknął z krzesełka...tak samo szybko jak mógłby zniknąć Venom od tej bombki....Na siłę jakby chcieli mogliby tak zrobić albo chcę wierzyć ,ze tak było,ale po ogólnej niechęci na Raimiego daje na to 1/1000 szans....Ale w końcu ten Venom jest jakoś tak zrobiony ,ze czuć niedosyt taki aby sie pojawił w czwartej części i ja w to chcę wierzyc.Moje marzenie Brock napompuje na siłce.....I wróci silniejszy ....i w to chcę wierzyć.....

ocenił(a) film na 9

Jak może Venom wrócic skoro Brock nie zyje....było widac jego szkielet

użytkownik usunięty
Darth_Carnage

Oglądałem na You Tube i nie widzialem,oglądałem w kinie i nie widzialem,mowie,że jest szansa 1/1000 ,ze wróci i watpie by wrócił....
Ale powiedz mi czy nie poczułeś sie dziwnie w kinie,ze tak zniknął Venom......Moze chodzi o to ,ze nie mieli pomysłu jak go całkowice znszczyć,ale maz moze jeszcze linka do tego filmiku...Bo ja tego szkieletu nie widzę....

użytkownik usunięty

Darth Spider,a moze masz racje,a ja sobie wmawiam,ze:

-Ku.wa tak spiepszyli Venoma,na ost. 10 minut i jakaś bombka go rozwaliła......No po prostu nie chcę w to wierzyć,ale po tym co widzę to nie mozliwe jest by takiego bohatera zmarnowali na tyle minut bo to BOLI...przecież widzisz juz że niektózy słyszą świst pajeczyny,bo nie wierzą w to tak samo jak ja.....

ocenił(a) film na 9

Ja szkielet odrazu w kinie zobaczyłem.....no fakt troche głupio ze Symbiot zginął...ale przecież w spoilerze dawno...czytałem ze venom ginie ale sam symbiot nie.....chociaz było w nim tez ze ciocia may ginie a nie zginęła..

użytkownik usunięty
Darth_Carnage

No zobaczymy.....Tak czy siak chyba masz racje,bo teraz na logike biorę....
Jak sie pojawi Venom to co??????No właśnie....od razu będzie gnębił???Przecież nie będzie juzw Daily Bugle......Plakać mi sie chce....

użytkownik usunięty

W każdym bądź razie dziwna ta akcja z Venomem.........Nie chcieli moim zdaniem pokazać jednoznacznie trupa Brocka ani Synbionta by dac jakaą nutke niepewności dlatego tak dyskutujemy....

użytkownik usunięty

Gdzie widzisz ten szkielet.Powiedz to sobie stop klatke zrobię....Dziwne,ze symbiont sie spalił od razu......

http://www.youtube.com/watch?v=dC27SNZozvo

ocenił(a) film na 1

he he ...dzięki tobie Turbobyku widzę że nie jestem jedynym któremu k******o pseudo śmierć Venoma nie pasuje ...i tak jak pisałem wcześniej ...czy jeżeli twórcy chcieliby naprawdę zaciukać Venoma to czy jego trup od razu by zniknął ??...niewydaje mi się

marobot_2

Znalazłem te linki i skopiowałem Wam z innych tematów tu na forum.

Tu
http://www.youtube.com/watch?v=QkCIVoprDtw
na trzech przedostatnich klatkach widać szkielet i to dość dobrze... producentom pozostaje edycja filmu na DVD, żeby zmienić koniec Venoma.
Coś jak zrobili director's cut z Obcym-Przebudzenie, gdzie dodano scenę Ripley na Ziemi dając do zrozumienia, ze jednak Ziemia nie została jeszcze opanowana przez Obcych.
A tu
http://www.youtube.com/watch?v=PcOXcySaysM&NR=1
drugi link gdze zaznaczono w końcówce klipu szkielet Brocka, na statycznym zdjęciu.

Przykro mi, ale Venom is dead :(

ocenił(a) film na 9
van_Gregorian

Gregorian ja juz sie pogodzilem z tym ze Venom nie zyje jak wyszedłem z kina:P:D:D:(

użytkownik usunięty
Darth_Carnage

Nom,uprzedziłeś mnie,też poszukalem i znalazłem.......Niestety.......
(*)

użytkownik usunięty

Drażni mnie to,że Harry dostał bombą i tylko szrame dostał,,,,,,

ocenił(a) film na 9

A co miał dostac??:P:D.....

użytkownik usunięty
Darth_Carnage

Venom-Spider rzucił bombę obok główki,pyk nie ma go znika.....
Goblin-Spider (od)rzucił bombę obok główki ,pyk ma tylko szramę i wraca....
A to chyba te same bomby......

ocenił(a) film na 9

Rzecz w tym ze to nie te same gdy Spider rzuca w symbiota to taka sama bombka rzucil GG w cz 1 na balkon zabijajc tych swoich wspolpracownkiow(czy kto ta byl) i ta bombka odrazu zamienia w szkielet....a gdy peter rzuca w harrego to taka norlmalna ktora robi.....BUM!!!!!!!!:D:D:D:P

Do "D.S.":

Ja też ;]
Nawet świeczkę zapaliłem... w takich hallowynowych dyniach ;p ;D
...ale ogólnie to lipa :

van_Gregorian

Jedynie co to może te bomby się ciut mocą różniły... ale musiałbym zobaczyć film jeszcze raz...

van_Gregorian

D.S. ale ta bomba na balkonie w SM1 nie miały tego błysku, ognia i w ogóle to jakaś taka eteryczna była... co innego ta bomba co GG rzucił ja pod balkon.

ocenił(a) film na 9
van_Gregorian

Moze i tak..ja dawno Sm1 nie ogladałem i nie pamietam mam na VHS ale video mam rozwalone;/:(...może bedzie cos takiego ze 3 w 1 (1,2,3 część Spidera)a jak nie to osobno kupie na DVD

użytkownik usunięty
van_Gregorian

Porażka,porażka,porażka(ten Venom 4 min. na ekranie).........Ja oceniam ten film nizutko 6/10....a to dlatego,ze jestem fanem tak było jeszcze nizej...........Spider trzy razy w tym filmie płakał......

użytkownik usunięty

Nie wiem co sądzić no.......Niewykorzystany potencjał....
Jak ktos mówił 180 minut to czas w którym Venom mógłby sie pokazac....I miał racje....My fani Spidera byśmy nie narzekali wtedy.....
Te 40 minut wykorzystałbym na:
-pokazanie brutalności Spidera w symbiocie z przestępcami
-więcej pokazania ujeć z lataniem na sieciach pająka
-zapoznanie sie Brocka z tym czym sie stał i gnebienie psychiczne i bicie Spidera przez Venoma
I byłoby GIT(pomijam posturę Venoma).....Wyszedlby taki TItanic meloddramat akcji i dałbym 10/10....

ocenił(a) film na 7
van_Gregorian

,,ze względu na dzieciaki to zmienili żeby ich nie straszyć"
wielkie brawa za ten tekst :)

deamon82

Nie no, bo taka prawda... niestety

użytkownik usunięty
van_Gregorian

A tak naprawdę to którą częsć uznajecie za najlepszą,bo ja drugą....
Nużyła,ale ta walka na pociagu,miód!!!

Wydaje mi sie,ze co do tego filmu mielismy za duże oczekiwania i zwiastuny wszystko zdradziły....

PS.Niestety taka prawda> James Cameron nie ugiąłby się pod naciskem i mielibyśmy film co najmnie PG-15....
U nas jest od 12 lat,a ja i tak dzieciaki 6 lat widziałem....

ocenił(a) film na 7

Zdecydowanie część druga. Dr Oc to najlepiej odwzorowana postać jak narazie, podobał mi się jego pojedynek z SM. Venom to mój ulubiony superłotr z czasów gdy czytałem komiksy Marvela i jestem zawiedziony tymi wszystkimi wiadomościami, bo jeszcze nie oglądałem SM3.

ocenił(a) film na 6

Zepsuli nam całą frajdę z oglądania i przeżywania tymi spotami :(:( teraz żałuje, że w ogóle je oglądałem :/:/
Co do walki Spider-Man'a z Octopusem na pociągu, to chyba nie muszę nic mówić... :D

ocenił(a) film na 1
van_Gregorian

do ch**a z tym !!!....jeżeli zabili Venoma to ja PROTESTUJĘ ..i nie wiem ...rządam REMAKE'u !!!...kurde w pytę jeża :P ...przepraszam za mój język ale ta sprawa naprawdę mnie irytuje :P

marobot_2

Ja ogólnie raczej na równi lubie obie części... w każdej z nich bylo coś co bardziej podobało mi się niż w tej drugiej... ogólnie druga część to bardzo dobra kontynuacja i nie dotyka jej syndrom sequela i choćby dlatego jest lepsza od pierwszej części.
Podobne odczucia mam w stosunku do X-Men, tj. obie części w zasadzie podobają mi się na tym samym poziomie.
Ale trzecie części tych ekranizacji odbiegają od tego co było w poprzednich.

Do "Marobot":

Remake to byłby dobry pomysł i gdzieś już o tym na forum pisłąem, ze mogliby zrobic tak jak z Batman Begins i byłoby git.Nowa wizja nowych producentów, którzy mają więcej pod sufitem niż tylko kasa. O ile Laura Ziskin ma w tej sprawie chyba lepsze podejście, to Avi Arad moim zdaniem nie.

ocenił(a) film na 6
marobot_2

Nie zabili Venom'a!! Nikt, nie bierze pod uwagę tego, że to co się wypalało, to był tylko kawałek symbiotu...Mogło być tak : jak zaobserwowaliśmy symbiot się zajebiście powiększy gdy Spidey zamknął go w "klatce". Parker rzucił w niego bombe... Brock wskoczył w symbiot...symbiot zdołał na tyle opleść ciało Brocka, że znowu stali się jednością, a reszta symbiotu nadal szalała rozwścieczona... nastąpił rozbłysk i prześwietliło trochę ciało Venom'a (stąd szkielet). Venom wystrzelił pajęczynę i zdążył w ostatnim momencie ujść z życiem... nastąpił wybuch, klatkę rozsadziło i przypiekło resztę symbiota, tę która nie zdążyła sie połączyć z Brock'iem, a gdy już płomienie zniknęły widzieliśmy dopalającą się wyżej wspomnianą resztę czarnej glutowatej substancji.
Ja bynajmniej tak sobie tłumaczę, to iż Venom nadal żyje ;]

ocenił(a) film na 10
Dextromethorphan

Ja cos podobnego tez juz wczesniej pisalem

Mam 100 procentowa pewnosc ze on bedzie

pomyslcie VENOM gralby w tym filmie tylko ok 5 min , nie badzmy smieszni...

ocenił(a) film na 6
Black_Spiderman

Więc jest na dwóch ;]

ocenił(a) film na 9
Dextromethorphan

Trzech...:P ciekawa wersja:P:D........

ocenił(a) film na 1
Darth_Carnage

nawet bardzo ciekawa wersja ...zwłaszcza że pisałem już o tym w paru postach ...zresztą widzę że coraz więcej osób widzi że Venom nie mógł od tak zginąć ...zwłaszcza że poświęcili mu tak cholernie mało czasu

użytkownik usunięty
Dextromethorphan

Na siłe mogli by takie coś zrobić....Nawet pamietam chyba cykl komiksów Maximum Carnage gdzie Eddie tak uciekł pod koniec czy coś (chyba sie mylę),ale wiem,ze tak było i Eddie z rozkwaszonym na sobie symbiontem,który go ochronił ocalal na przyczepie,ale powtarzam symbiont był na niego papką i ledwo co okrywał jego ciało...Ja mówi,ze może być kontynuacja jakby chcieli na siłe,a ten szkielet, no cóż trupa nie ma przecież...

użytkownik usunięty

Ale boje się jednak,ze naprawdę byli tacy głupi i dali go na dosłownie $ minuty.....

ocenił(a) film na 7

Mam tą serię, maximum Carnage wymiatało naprawdę, tylu bohaterów po obu stronach.., ale w tym pojedynku na cmentarzu w ostatnim odcinku to już rysownicy przesadzili z mięśniami Venoma :)

ocenił(a) film na 6

Właśnie trupa nie ma i nie było żadnego tekstu w stylu "to koniec Eddiego Brocka itp..." I nie zapominajmy o tym, że symbiot ma swoje moce!
Podejrzewam, że Venom wróci... na pewno wróci fani nie pogodzą sie tak łatwo z tym, że ich ulubiona czarna postać komiksowa od tak po prostu wyparowała po 10 minutach walki :/
Raimi na pewno wziął, to pod uwagę i dlatego zrobił takie zakończenie żeby w razie mocnej fali krytyki od fanów, móc się zrehabilitować i pokazać Venoma w następnych częściach.

ocenił(a) film na 7
Dextromethorphan

Ale trupa nie będzie!!! bo te bomby są jak małe bomby atomowe po prostu rozsypujesz sie w pył:) Tak jak wy żałujecie Venoma ja żałuje Harrego, fajnie by było jakby go wskrzesili;)

ocenił(a) film na 6
Nigtingale

Zapomniałaś moja droga, że był to symbiot, a tego skurczybyka nie tak łatwo zniszczyć...

użytkownik usunięty
Nigtingale

Podsumuje to tak:
-Zrobili kontynuacje Terminatora mimo iż T1 i T2 były idealną calością i poszli na kasę i co wymyślili????
Ot nic orginalnego po prostu przybywa nowy robot...
Jeśli widzą,ze jest zapotrzebowanie na forum to wiedzą,zę zrobią na tym $$$$$ i co wymyślą????Venom przeżył,ale przed wybuchem połączył sie z symbiontem i nie będzie mógł sie rozłączyć ot co.....Widoczny szkielet nie mówi jednoznacznie,ze zginął nie ma przecież trupa,a szkielet pokazuje,ze tam był w momencie wybuchu,a gdy był rozbłysk mógł uciec...Gdyby chcieli go zabic rozpuściłby się jak ten robot w Terminatorze 2...Ponadto - próbka u Connorsa....A moze Connors ja testuje w jakisch warunkach eksperyment i wiekszy Venom............
Ponadto w filmie ani razu nie pojawiło sie slowo Venom.....

ocenił(a) film na 6

Z tym widzeniem na forum, to bym się nie sugerował gdyż ja wszyscy wiemy amerykanie nie uchodzą za naród zbyt inteligentny... a na nasze polskie fora raczej scenarzyści nie zaglądają, a szkoda ;] Jak pozbierali nasze scenariusze do kupy (sorry za wyrażenie), to powstał by taki film, że mucha w łyżwach nie siada ;]

ocenił(a) film na 1
Nigtingale

Harry zDEATHł ...trudno

Venom will come back in Spider-Man 4 - Maximum Carnage :D:D:D rated "M" for Mature :P

ocenił(a) film na 5
Dextromethorphan

tez tak mysle,przeciez jesli venom pojawilby sie w kolejnej czesci to zyski bylyby na pewno wieksze nie gdyby go nie bylo

ocenił(a) film na 5
cinas91

to bylo do alexa jakby co

ocenił(a) film na 5
cinas91

sorry aleexa

użytkownik usunięty
cinas91

Aleex np. na IMDB i u krytyków film zbiera miażdżąco słabe noty......Poczekamy zobaczymy

ocenił(a) film na 6

Wiem, wiem :( powiem szczerze na swoim przykładzie, że po obejrzeniu filmu teraz na spokojnie gdy już emocje opadły przyznam, że zbyt pochopnie wystawiłem note 9/10...SM3 zasługuje najwyżej na 7 :( co zresztą widać... wystarczy spojrzeć na średnią.

ocenił(a) film na 6
cinas91

Hmmm z tymi zyskami za kolejna część, to też może być różnie... niektórzy po zawodzie jaki sprawiła 3 część mogą już nie pójść do kina :( pozostaną tylko wierni fani, a tych z roku na roku ubywa :(

ocenił(a) film na 5
Dextromethorphan

no w sumie tak ,ale moze niektorych zacheci ponowne pojawienie sie venoma

ocenił(a) film na 6
cinas91

Wiesz zachęci albo nie zachęci... jedno jest pewne tym razem muszą zrobić film który będzie przyćmiewał 1 i 2 (o trójce nie wspomnę), muszą przejść samych siebie bo inaczej będzie lipa. Coś mi się wydaje, że to przez Arada taka chu... się zrobiła... bufon się za bardzo szarogęsi :/