6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144691
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Wiecie jak poczułem sie w kinie gdy za pierwszym razem ogladalem film i Peter rzucił w Venoma bombą,a ten kompletnie się rozpłynął-co tu dużo mówic dziwnie.....
Po pierwsze gdy w jedynce Goblin rzucił w ludzi bombeczką i zostały z nich kosteczki, nie było fali uderzeniowej i płomienia,a tu był.
Ktoś moze powiedziać-inny typ bomb....ale...
Po drugie jak Peter rzucił w Harrego,a raczej odrzucił bombę to tez nie było nic widać,ale wiedzielismy,ze Harry wróci z blizną.....
Po trzecie gdy w kawiarni Peter wyszedł i Harrego przeslonił autobus to on nagle zniknął z krzesełka...tak samo szybko jak mógłby zniknąć Venom od tej bombki....Na siłę jakby chcieli mogliby tak zrobić albo chcę wierzyć ,ze tak było,ale po ogólnej niechęci na Raimiego daje na to 1/1000 szans....Ale w końcu ten Venom jest jakoś tak zrobiony ,ze czuć niedosyt taki aby sie pojawił w czwartej części i ja w to chcę wierzyc.Moje marzenie Brock napompuje na siłce.....I wróci silniejszy ....i w to chcę wierzyć.....

ocenił(a) film na 5
Dextromethorphan

Przeciez kurwa ja juz mowilem o tym ze Venom moze przezyc.....Parenascie postów wczesniej...Ale wy nie widzicie co sie pisze. Ja wierze ze przezyl Venom. i Zamiast Lizarda w SM4 dałbym Venoma i Carnagea. Pomyslcie Spider-man i Venom w walce z Carnagem. To by był film:)) Taki o jakim sobie kazdy z nas marzy. Albo jeszcze Spider-Man i Black Cat vs. Venom i Carnage:D:D

użytkownik usunięty
cinas91

Venom....
Jakbyś nie wiedział to SM 800,SM2 700,SM3 już 380 mln (w tydzień niecały!!!)
SM 3 bedzie chyba najlepsza częścia kasowo
Zobaczymy mi sie wydaje,ze poczekamy zobaczymi i sie nieźle zdziwimy....
Spider-Man 2 nie był filmem akcji na miarę komiksów,ale jakos uszedł....
Spider to marka a teraz jesteśmy świeżo i sieużalamy,a jak mina 2 lata znowu wróci chetka na czwórkei Venoma...

ocenił(a) film na 7

Wiecie co chłopaki? To my powinniśmy pojechać do Hollywood i napisać scenariusz do SM3 to byłoby genialne, mówię wam... Strona psychologiczna w filmie byłaby tak zrobiona jak jeszcze nigdy, duuuzo emocji (a nie ciągle łzy ----> złość, nienawiść, przebaczenie, rozpacz wyglądałyby naturalnie, a nie wciąz ta samam mina) do tego Venom w roli głównej, duuużo akcji, więcej fabuły, a nie siedzenia na łóżku Petera, kilka fajnych, potrzebnych np. do nast. części wątków. Niepotrzebne wywalić, zrobić porządek, nie chcemy żadnej beksy tutaj! Ryczeć to sobie może MJ, a Peter raz/dwa a nie lać łzy przez cały film...

Nigtingale

"Właśnie trupa nie ma i nie było żadnego tekstu w stylu "to koniec Eddiego Brocka itp..."

No tak ale tak samo było w przypadku Octopusa... bo tylko w ciemną głębie wody odpływał ;p ...i takie tam... a zrobiono tak bo wiadomo, że Octopus nie zginął w komiksie więc i w filmie nie może to być 100% pewne.
I rzeczywiście podobnie może być z Venomem, bo Raimi lubi niedopowiadać historie, vide sprawa z M.J. w jedynce... pamiętam jak moi narzekali, że jak to, przecież oni powinni być razem skoro nie ma Gwen. Ale Raimi wiedział co robi i złączył ich (tak jakby) dopiero w SM2 choć nie do końca, bo i SM3 są te ich miłosne perypetie.
Tylko z Venomem to jeśli tego sensownie nie zrobia to bedzie naciągane i tyle.

"Coś mi się wydaje, że to przez Arada taka chu... się zrobiła... bufon się za bardzo szarogęsi :/"

Wystarczy obejrzeć dodatki do wydania DVD z Fantastyczną Czwórka, gdzie tak "pieknie" sam we własnej osobie ;p zapowiadał X-Men3, a nic z tego nie było, bo podobno film miał być przerażający (używał słowa "scary" i paru innych), jak thriller czy coś, a tak tylko dostalismy zastrzyki adrenaliny w niektórych momentach... a to i tak nie na każdym zrobiło wrażenie.
Cóż Avi Arad jak dla mnie jest szarą eminencją w środowisku producentów ekranizacji komiksów, i nawet Spiderman nie uchronił się przed jego łapami.

Do "Marii":

No tak, jak to jest że filmowcy którzy ukończyli szkoły czsem partaczą, co nie.
Akurat tu może zaważyły tylko kwestie żądań producentów, bo np. gra Franco jest dobra to jednak mogło byc lepiej.

ocenił(a) film na 6
van_Gregorian

Wiesz no części ma być 6 więc mi się wydaje, że zobaczymy jeszcze w którejś z nich Octopusa...a co do Venoma, to on będzie na 100%.

ocenił(a) film na 6

Tak wróci... tylko, że niektórzy już wyrosną z opowiastek o superbohaterach i będą tak zniesmaczeni 3 częścią, że mogę nie pójść do kina...
Tak czy siak czas pokaże ;]a ja na pewno nie przestane być fanem człowieka pająka i do kina na 4 część pójdę (jak dożyję oczywiście :D).

Dextromethorphan

No ja też pójdę na 4 część :) ...fan to fan ;)
Wiadomo Venom pewnie i tak będzie... a Doc Octopus to kto wie... szkoda tylko że za wcześnie szarpnęli się na takie royal battle, mogli to dać póżniej jakąś taką wielką bitwę nawet, jakby już chcieli...

ocenił(a) film na 6
van_Gregorian

Mi się wydaje, że przez 5 części będziemy poznawali wrogów pająka, a w 6 będzie mega battle z nimi... to by było ciekawe rozwiązanie ;]

ocenił(a) film na 6
Dextromethorphan

poznawać*** sorki

Dextromethorphan

No ja też tak myślę.

A wcześniej miało być "battle royale" a nie "royale battle"...
Hmmm, a może jednak było dobrze :]

ocenił(a) film na 9
van_Gregorian

No i wspólnymi siłami żeście udowodnili wielu osobom ze Venom zyje:D:D:P;) hehehe:D:P

ocenił(a) film na 9
van_Gregorian

No i wspólnymi siłami żeście udowodnili wielu osobom ze Venom zyje:D:D:P;) hehehe:D:P

Darth_Carnage

Mama nadzieję D.S., że Tobie też ;p :DDDDDDD
Wierzysz nam tak ^^ bo my prawdę mówimy ;p :D

ocenił(a) film na 6
Darth_Carnage

Żyje??? pisze z nami na forum :D

Dextromethorphan

Zgadza sie i to właśnie ja.. we własnej osobie ;D

jeżeli Venom zginął, to kto teraz spłodzi Carnage'a ?? :P

ocenił(a) film na 7
RealBadMisiek

Moze ten kawałek u Connorsa? Tylko trzeba poczekać az dorośnie:D:D:D:D

ocenił(a) film na 9
Nigtingale

maria to kiedy na obiad albo kolacje...??:D:D:D..dzisiaj to nie bo u mnie pada deszsz;/:P...

ocenił(a) film na 6
Nigtingale

Z tego kawałka u Connors'a, to może sie Carnage narodzić... nie zdziwiłbym się i tak już tyle rzeczy zmienili, że taki myk jest bardziej prawdopodobny niż to, że do 2012 autostrady wybudują :D

ocenił(a) film na 9
Dextromethorphan

Weź nawet nie mów mi z tym stadionem...gdzie ja bede skarpetki kupował:D:D:D hahahahahah:D:D:D

Darth_Carnage

Dobra dobra żeby tylko skarpetki ;p ;DDD

ocenił(a) film na 9
van_Gregorian

a co masz na mysli??:D:D:....ja tam nie mieszkam jak cos:P:D

Darth_Carnage

No ja nie wiem... dużo rzeczy przychodzi mi teraz do głowy... nie bedę wymieniał ;DD
A nie chodzi mi o to że tam mieszkasz... tylko czemu się tak tłumaczysz ;-) czy jest coś na rzeczy ;DDD

ocenił(a) film na 7
Darth_Carnage

No może akurat do tego 2012 to dorośnie, to będzie w SM5 pewnie bo SM4 za dwa lata;) HURAAA! Tylko żeby nie spiprzyli sprawy bo zabiję!

ocenił(a) film na 6
Nigtingale

Myślę, że już tym razem nic nie spieprzą (ahh ten optymizm)... jeżeli teraz coś skopią, to fani Spidera ich zlinczują ;]

ocenił(a) film na 6
Darth_Carnage

Nie padaj duchem :} po ME stadion zaś zamieni się w pchli targ ;] w końcu, to Polska :(

RealBadMisiek

jezeli producenci choc troszke mysla,a jezeli chca zarobic mnustwo pieniedzy(bo napewno tylko o to im chodzi:))to powinni sobie wziac nasze uwagi do serca!!bo to wkoncu dla nas te filmy prawda:)a nie dla ich satysfakcji!!przedstawienie venoma w tym filmie bylo poprostu zalosne!!5 minut na caly film(moze przesadzilem troche)to jednak troszke za malo!!ogolnie uwazam watek venoma jako nie dokonczony!!miejmy tylko nadzieje ze raimi ktory badz co badz jest ambitnym rezyserem,naprawi blad cenarzystow i w 4 odslonie cyklu(bo napewno taka powstanie)zobaczymy nie tyle co venoma..ale i carnage!!!w pelnej krasie!!:))bo to bylby kontrowersyjny temat na przeciwnikow spidera!!i mogliby jeszcze wprowadzic skorpiona albo sepa!!a poza tym to nie sadzicie ze raimi chyba pomylil gatunki filmowe!!osbiscie to uwazam serie o spider-manie za udana,a nawet na tle innych ekranizacji..za najlepsza,aczkolwiek kino akcji,sf nie powinno znajdowac wiekszosci czasu trwania filmu na watki milosne itp!!!to jest AKCJA przez duze "A"!!i nie wiem jak wy ale mi sie wydaje ze w spider-manie 2 tez troszke przesadzili z ta miloscia!!:(tylko pierwsza czesc byla w miare dobra(pod wzgledem pelnej akcji,ktorej i tak troszke zabraklo)!!a tak mamy tu dosc dobre kino milosne a pomiedzy nim przeplatajace sie watki akcji,walki,i nie udanego przedstawienia niektorych bohaterow(Venom oczywiscie!!!)...ogolnie spider-man 3 jest dobrym filmem choc mialem nadzieje na lepszy!!po pocieszaniu nas tymi trailerami ktore ponoc zwiastowaly swietne kino akcji,zapewne wszyscy fani na to czekali!!a tu co...i wychodzi na to ze te zwiastuny byly tylko po to zeby zaciagnac nas do kina,ogolocic nas z kasy i pozostawic z niedosytem ktorego skutkami sa wlasnie takie dyskujse jak ta!!!dlatego w pelni sie z wami zgadzam ze jest to kino dobre...ale niestety nie swietne(jak na swoj gatunek)a takim powinno byc...bo zapowiadalo sie dobrze!!!!:(((((

ocenił(a) film na 6
Funny_Man

A może Venom specjalnie był tak krótko żeby rozgrzać nasze apetyty? Nie zdziwię sie jeśli za jakiś czas usłyszymy, że Venom wraca w kolejnej części, to byłby w sumie dobry chwyt marketingowy żeby ściągnąć ludzi do kina ;] Nie powiem, że ucieszyłbym się z tego bardzo mocno :D

ocenił(a) film na 9
Dextromethorphan

Sorry ale mnie Venom nie rozgrzewa:P:D:D:D ...mysle ze kazdy Fan Spidera chciałby ze Venom był w Sm4...a wracając do tamtego ''ze wiele osob przekonaliscie ze Venom zyje''....to mnie tez:D:D..ale sami przyznajcie ze troche dziwnie by było ze taka postac 15min w filmie;/:D:D

ocenił(a) film na 6
Darth_Carnage

Heh nie z czaiłeś tego z tym rogrzaniem albo tylko się nabijasz :P
Przyznajemy, że 15 minut z zegarkiem na ręku, to za mało dla takiej postaci jak Venom.

ocenił(a) film na 9
Dextromethorphan

Nabijam nabijam....wiem przeciez o co chodziło:D:D:P

ocenił(a) film na 4
Darth_Carnage

Serio sie dziwie ze ktos sie kloci na ten temat, zamieszcza filmik w kiepskiej jakosci kinowej, pierwszej jaka sie ukazala i pisze ze "tam szkieletu nie ma .. bo ja nic nie widze A wy?" Czlowieku nic nie widac bo jakosc ch***wa !!! Zamiescilem dwa swoje filmiki z yotuba gdzie to widac, a ludzie ciagle sie kloca :|

ocenił(a) film na 6
skibson

Odnoście szkieletu, to każdy tu ma swoją koncepcje do tego co się tam stało;] Ja swoją przedstawiłem i chciałbym żeby tak właśnie było bo mam zajebisty niedosyt tego Venom'a :(.

ocenił(a) film na 7
Darth_Carnage

Niestety trochę was rozczaruję, bo kiedyś gdy jakiś dziennikarz zapytał Raimiego co będzie dalej, to on powiedział, że Peter ma dziewczynę i bardzo duże problemy " There is allways all about the girl" to są jego słowa (może nie za dokładne, ale mniej więcej) W następnych częściach też bedzie dużo romansu, o to się nie martwcie:(

ocenił(a) film na 6
Nigtingale

Srać na ich romans... oby nie było tyle niepotrzebnych bzdetów co w tej części i będzie git ;]

ocenił(a) film na 4
Dextromethorphan

Aha a co do bomby rzuconej w Harrego :] to widac jak bomba go obrzoca (wybucha przy twarzy a pozniej go wyrzuca w prawa strone) Wiec to do osoby ktora napisala ze przy "wybuchu bomby Harry zniknal i nic nie bylo pokazane, a zyl dalej w filmie Tak samo pewnie bedzie z Venomem" ...Czy mam filmik wstawic z ta sekwencja? heheh zartuje oczywiscie Pozdro

ocenił(a) film na 7
skibson

Zgadzam się z wszystkimi i mam wielką nadzieję że Venom powróci, ale było widać szkielet,było widać że symbiot wyparował. Nie wiem jak ludzie od spidermana 4 to wytłumaczą i wsadzą Venoma do kolejnej części przygód o człowieku pająku.

ocenił(a) film na 6
grygu

Jeżeli go wsadzą, to być może będzie tak jak pisałem we wcześniejszym poście ;]

ocenił(a) film na 7
Dextromethorphan

Ej taka prośba z mojej strony i paru osób. Ten sam temat jest na stronie o spidermanie 4 moglibyście tam odpowiadać i tam zakładać nowe tematy o różnych plotkach itp?..

ocenił(a) film na 7
grygu

chociaż sory nie ten temat, mój błąd :D to akurat odwołuje się do 3 części. Pomyliłem tematy :D A co do Venoma to mam jeszcze inną teorie, brock był nosicielem symbiota, który łączył się z jego DNA, możliwe że jak przetrwała jakaś część venoma to może się w niego przeistoczyć ponownie. Nie wiem czy to naciągane czy nie ale może być wg mnie ;d

ocenił(a) film na 10
grygu

spokojnie ja juz zaczalem

prace na forum Spider mana 4

ocenił(a) film na 10

a co się stało z kawałkiem symbiotu który badał dr.Connors,może w 4 części spider-mana będzie jeszcze venom albo chociaż carnage.
co o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 6
patryk_25

Chodzą słuchy, że z tego kawałka w 4 części ma powstać Carnage, a czy Venom będzie - nie wiadomo :)

ocenił(a) film na 10
Dextromethorphan

Przeciez Venoma nie będzie!był szkelest......................................................... A gdyby był to by to była kaszanka party

ocenił(a) film na 10
Kudii11

A Carnage jest bardzo,ale to bardzo prawdopodobny....................................