Głupie pytanie, wiadomo że Venom. Carnage to tylko jego pochodna i nie ma szans z ,,tatuśkiem".
W komiksie Venom robi sieczkę z tego rzeźnika (Carnage) niewinnych ludzi. Więc odpowiedzi typu: Carnage nie są tu na miejscu
Zdecydowanie Venom:) Venom to moja ulubiona postać ze Spidermana i uważam że Carnage nie ma z nim szans
poczytajcie sobie trochę o Carnage na www.spider-man.pl to dowiecie się że Carnage był silniejszy.
No może Carnage jest silniejszy. Ale wiesz jedni myslą tak a inni tak.
Szczerze mówić trudno powiedzieć który jest lepszy. Obaj są silni.
Jeśli w czwórce bedą obaj to sie przekonamy:)
"www.spider-man.pl to dowiecie się że Carnage był silniejszy."
A ja moge sobie założyć inną strone o Spider-manie i napisać odwrotnie. Venom > Carnage
Mowi sie, że Carnage jest silniejszy od Venoma bo został ulepszony na skutek eksperymentów... ale to nie znaczy nic i nie wiadomo czy to prawda. A Toxin to mix tych dwóch symbiotów i ponoć jest najsilniejszy. Też nie wiem czy to ma sens. Wg mnie Venom jako ojciec tych dwóch symbiotów jest w stanie przewidzieć co mogą zrobić i ich pokonać.
A osobiście bardzo bym chciał, żeby Venom pochłonął mieszanke symbiotów Toxina(czyli swoją i Carnagea) :D Wtedy to by było coś. Najsilniejszy symbiot :D Autorzy komiksów nie mogą i nie powinni robić Venoma gorszego od innych symbiotów. Niech tą postać rozwijają jak najbardziej sie da.
,,poczytajcie sobie trochę o Carnage na www.spider-man.pl to dowiecie się że Carnage był silniejszy"
buahahahhaa, a Kopernik był kobietą też prawda?
w necie moga pisać co chcą, najważniejsze są komiksy, i na nich się chyba opieramy a nie na jakichś plotakch z netu?
Carnage dostał wpie... od Venoma aż się kurzyło, więc jak może być silniejszy Carnage, ktos kto pisał na jakiejś tam stronie takie bzdety musi mieć bujną wyobraźnię
dominid3 poczytaj komiksy, a dopiero później się udzielaj
pffff jasne ze carnage silniejszy jest!!Tu nie chodzi o to czy to tatus czy nie.Chodzi o to ile zla ma w sobie czlowiek a wiecej mial oczyuwiscie Cletus Casidy niz Eddie Brock.Wiec oczywiscie ze carnage i bez zadnych watpliwosci.Z reszta spider z venomem nie mogli sobie poradzic z nim wiec nie gadaj glupot.
No ale gdyby taki Venom opanował ciało jakiegoś super mordercy to wtedy Carnage by nie miał szans.
pffff jasne ze carnage silniejszy jest!!Tu nie chodzi o to czy to tatus czy nie.Chodzi o to ile zla ma w sobie czlowiek a wiecej mial oczyuwiscie Cletus Casidy niz Eddie Brock.Wiec oczywiscie ze carnage i bez zadnych watpliwosci.Z reszta spider z venomem nie mogli sobie poradzic z nim wiec nie gadaj glupot.
Ty poczytaj komiksy, ile ich przeczytałeś 1-2? podałem wam tą stronę bo ona
muwi w prawdziwe informacje.
sorry chodziło mi oczywiście o tą wypowiedz:
,,poczytajcie sobie trochę o Carnage na www.spider-man.pl to dowiecie się że Carnage był silniejszy"
buahahahhaa, a Kopernik był kobietą też prawda?
w necie moga pisać co chcą, najważniejsze są komiksy, i na nich się chyba opieramy a nie na jakichś plotakch z netu?
Carnage dostał wpie... od Venoma aż się kurzyło, więc jak może być silniejszy Carnage, ktos kto pisał na jakiejś tam stronie takie bzdety musi mieć bujną wyobraźnię
dominid3 poczytaj komiksy, a dopiero później się udzielaj
sorry :P ale denerwuje mnie jak ktoś nie umie się pogodzić z tym że jego ulubiony bohater jest słabszy od kogoś innego.
No też tego nie lubie i sam przez to przechodze :P Ale patrząc z innej strony to gdyby Venom miał nosiciela tego samego pokroju co Carnage to Venom by wygrał.
tjaa.... "Wenom" jest z trucizny... powstał z wielkiej kałuży cyjanku potasu wylanej przez doktora Octopusa... o matko :\
hohoho...kiedy ja ostatnio komiksy czytałem?? ^_^...chyba ostatni jaki czytałem od carnage to było "maximum Carnage"...i tam Venom dostał trochę...po tyłku^^... Moim zadaniem gdyby w realu spotkał sie Venom i Carnage...to czerwony psychopata by wygrał^^...bo jak wiemy siła symbiontu zależy do agresji nosiciela(fakt)...ale dlaczego więc Venom zawsze wygrywa^^...prosta odpowiedzi^_^...jak by fani znieśli śmierć Venoma??..pewnie tak samo jak Batmana...jak niektórzy z was wiedzą Bruce Wayne nie żyje i chyba miał już 3 albo 4 zastępców XD i Marvell sporo na tym ucierpiało^^...dlatego Venom zawsze wygrywa bo już w sumie przestał być wielkim złym bossem :D... jest już bohaterem...ale mniej lalusiowatym niż Parker^^...ale to tylko moje zdanie...kolesia co już nie ma czasu na komiksy...chyba że LOBO tam nie trzeba wracać do starszych komików by zrozumieć nowy^^
1.Venom nie jest moim ulubionym bohaterem!!!
2.,,...chyba ostatni jaki czytałem od carnage to było "maximum Carnage"...i tam Venom dostał trochę...po tyłku"
dostał od całej ekipy, a gdy został sam Carnage, to Venom był górą
jak by fani znieśli śmierć Venoma??..pewnie tak samo jak Batmana...jak niektórzy z was wiedzą Bruce Wayne nie żyje i chyba miał już 3 albo 4 zastępców XD i Marvell sporo na tym ucierpiało
Przepraszam, ale z tego co wiem Batman pochodzi z wydawnictwa DC Comics :)))
Pozdrówka.
Wayne nie żyje? Pierwsze słyszę...
Zakładam, że swą "wiedzę" opierasz na Batmanach wydacych w Polsce przez TM-SEMIC....
miałem komiks który był o tym jak powstał Carnage ( bardzo dawno temu :)) i o ile mnie pamięć nie myli to tam najebał i Venoma i Spidera az miło dlatego Carnage jest od Venoma lepszy
zauwazylem ze w kazdym temacie prawie demon82 ma zawsze odmienne zdanie niz wszyscy.Nie wiem chcesz byc jakis najmadrzejszy i wyjatkoway czy jak??
1.Nie najmądrzejszy, ale starszy, więc może wyjątkowy...
2.wszyscy? nie widzę żeby wszyscy stawiali na Carnage'a
3.czytałeś Maximum Carnage?
Trudno powiedzieć... Oni są po prostu inni... :/ Zupełnie inne charaktery, ale wydaje mi się, że Venoma cechowała większa siła fizyczna, Carnage miał z kolei inne "zalety" :P Wbrew pozorom, trudno powiedzieć... Ciężko też wywnioskować, który był potężniejszy na podstawie jednej walki... Np. w Civil War, raz Iron Man spuścił łomot Cap.Ameryce, a potem na odwrót i który z nich jest potężniejszy... :)
Tak mi się wydaje...
Zgadzam się z Greggiem92. Oni są zbyt różni i ciężko ustalić kto jest silniejszy. Jeśli mam jednak stawiać obstawiłbym na Carnage z powodu tego że jego nosicielem jest Cletus Kasady. Siła symbiotu rośnie wraz z emocjami nosiciele, zwłaszcza giewu, a Kasady to po prostu psychol. No i Carnage ma parę innych zdolności których Venom nie ma.
Jednak z drugiej strony, Carnage był tylko jeden a Venomów było 3 (nie wspominam o she-venom). Nie wiem czy to świadczy o tym że nosiciele Venoma byli słabsi, ale na to wydląda. Jednak ostatnim nosicielem czarnego symbiotu został Mac Gargan, czyli inaczej Skorpion. A skorpion już miał własną zmutowaną siłę, a co dopiero po połączeniu się z symbiotem.
Stawiam raczej na remis, choć Carnage wydaje mi się trochę silniejszy
Carnage bylo duuuzo silniejszy od Venoma .. i by go pokonal. Poczytajcie dokladnie komiksy (nie jeden nr) i pozniej sie kloccie
W ogole co za temat (bez obrazy Szajba :P ) Pytanie jest kto by wygral to mi sie wydaje ze chodzi o ta logiczna odp. z komiksow! Bo niby z czego? <??> A tu ludzie ktorzy malo wiedza lub nie czytali komiksow sie kloca z ludzmi obeznanymi w temacie? To lekko dziecinne ale Pozdro
Niekoniecznie miałem na myśli symbioty z nosicielami :P Jak wspomniałem wcześniej gdyby Venom miał nosiciela równie psychicznego co Charnage to uważam, że jest w stanie go pokonać zważywszy na fakt, że po pierwsze nie wiemy tak na prawdę czy Carnage jest silniejszym symbiotem, a po drugie Venom jako bardziej doświadczony jest w stanie przewidzieć to i owo.
Pozatym Pikaczu teoretycznie jest słabszy od Rajczu. A w bajce Pikaczu wygrał z Rajczu. Więc twierdzenia praktyczne nijak sie mają do teoretycznych zasad. :P
Pozdro mistrzu.
OMFG...to porównanie do Pokemonów jest nie do wyjebania XDDDD
w sumie nie wiadomo kto by wygrał...w komiksie Carnage dostaje po głowie bo jest czarnym charakterem^^(takie prawo Dżungli^^)...i ten temat nigdy nie będzie miał końca...każdy jest albo ja czarnym albo za czerwonym...tutaj by trzeba ankietę przeprowadzić^^
Jasne że Carnage :P
dlaczego?...bo żeby go skopać spider i venom musieli połączyć siły:>
Po filmach o Spidermanie które już wyszły moim zdaniem byłby to remis...
Venom i Carnage zabili by sie nawzajem w tej samej sekundzie...
A w komiksie to chyba Venom był lepszy...
skibson o których numerach mówisz?
bo w serii Maximum Carnage to Venom z gęby Carnage'a zrobił sobie worek treningowy
ja to powiem tak...
Dla większości z Was Venom jest ulubionym bohaterem.. nie dziwie sie bo też go lubie... chyba najbardziej ze wszystkich bohaterów Spidera
Co do tego który jest silniejszy ? Venom czy Carnage ?
Canrnage ma wszystkie umiejętności i siłę tylko dlatego ze połączył sie z wyjatkowym psychopatą... Dlatego ma przewage... ale nie zapominajcie ze to jednak Venom był pierwszy... nie pamiętam już kto to powiedział ale fakt ze Venom potrafił przewidziec co zrobi jego " potomek "... mimo ze Brock nie miał w sobie tyle nienawisci to jednak potrafił trzeźwo myśleć... miał uczucia... co jest niby zbędne jeśli chodzi o siłę ale jednak dzieki temu pokonał Carnage'a
Wygrał by Carnage. W komiksie Venom razem ze Spiderem walczyli przeciw Carnage siły były wyrównane. Ostatecznie to Carnage przegrał, ale dzięki podstępowi pająka. Nie przegrałz nimi w walce wręcz.
RYSZARDO FORESTER
Proste ze Carnage... a o to dowód hehe
http://www.samruby.com/History/CarnagePuppet.gif
jaki dowód? czytałeś chociaż ten komiks? bo pierdolisz głupoty
to jest okładka jednej z części Maximum Carnage, a z tego co pamiętam to twarz Carnage'a służyła tam Venomowi jako worek treningowy
Carnage nie miał wielkiego problemu żeby walczyć równocześnie przeciwko Venomowi i Spidermanowi kiedy po raz pierwszy się pojawił w komiksach. Spidy musiał poleciec po pomoc do Venoma, po czym razem, z trudem jakoś dali sobie radę.
Venom jest ciekawszą postacią, ale carnage jest silniejszy.
Według strony Marvela, Carnage ma siłę 7/7, a Venom (Mac Gargan, nie Eddie) 5/7. Nie ma informacji o pierwszym Venomie.
Sądząc po komiksach Venom jest o wiele słabszy od Carnage'a, chyba tylko raz go pokonał w pojedynkę (jak ten walczył z Benem), choć nie jestem pewien.
Carnege by wygral na 100% po 1 to zdjecie moze wam to uswiadomic JEST Z KOMIKSU http://www.samruby.com/History/CarnagePuppet.gif ok ale dalej jezeli komus to nie starcza (czego jestem pewien) to niech sluchaja... po 2 Venom nie umial robic takich cudow jak naprzyklad Carnage naprzyklad czy venom umial zamieniac rece w siekiery? mloty? i takie bajery? NIE nie umial! Nie starcza? ok po 3 w komiksie w bajce gdzie chcecie carnage zawsze klocil sie z venomem nazywal go maly itd i pare razy nawet jak venom po wyzwiskach sie stawial to carnege zalatwial go jednym ruchem ludzie myslcie troche blagam sam czasami pisze glupoty ale najpierw przeczytajcie komiks zanim cos napiszecie aha i wejdzcie na moj temat tam mam pytanko na temat carnage i venoma kazdy ma swoje zdanie i to tu sie przyda zapraszam na dyskusje. Pozdro all
Dla wszystkich niezdecydowanych na kogo postawić:
http://en.marveldatabase.com/Cletus_Kasady
http://en.marveldatabase.com/Venom_%28Eddie_Brock%29
http://en.marveldatabase.com/Toxin
choć to raczej nie rozwieje waszych wątpliwości.
Oczywiście, że Toxin. Poziom siły - klasa 75, Carnage to klasa 50. Ktoś miał wątpliwości? :)