Według mnie pod koniec filmu zginie Mary Jane(np.ratując życie Peterowi),przec co pajączek całkowicie utraci swą moc(w drugiej części widzimy związek pomiędzy mocą spidera a miłością do MJ,są to momenty,,blokowania"się mocy petera,naprzykład wtedy gdy głowny bohater dowiaduje się o zarenczynach ukochanej),takie zakończenie ukazywałoby głębie spidermana.A co wy o tym myślicie??
Nie zginie bo spidermanów jak kiedyś słyszałem miało być około 9, to co słyszałem to przesada a może kto wie, spiderek to długi i szeroki temat choćby za sprawą komiksów i kreskówek.
Według oficjalnych informacji będzie siedem części Spidermana. Prawdopodobnie wystąpią w nich między innymi: Blade, Punisher (Mściciel), Baron Mordo, Doktor Strange, Creaven Myśliwy, Daredevil. Ostatnia część to będzie albo wątek Daredevila i King-Pina albo Kapitana Ameryki i Reda Scala.
MJ zginie dlatego, ze nie Dunst nie jest juz zainteresowana ta rola i nie podpisala kontraktu na przyszle czesci. Zostalo, wiec tylko jedno logiczne rozwiazanie = smierc...
ja to gdzieś przeczytałem, że aktorka, która gra M.J. ma kontrakt na 3 filmy i odmówiła udziału w kolejnych.
Na początku miało być 9 części. Taka była mowa.
Na niektórych newsach to straszą, że to ostatnia część.
Ale to bez sensu. Zresztą ich sprawa. Jak nie chcą zarobić to trudno.
A Dardevil i inni bohaterowie komiksów jak np. Blade czy Kap. Ameryka nie wystąpiął w Spider-Manie bo tak ustaliło szefostwo Marvela już dawno temu. Ze nie będzie żadnych crossoverów czyli Spider to Spider, Blade to Blade i żadnych spotkań różnych bohaterów komiksów w jednym filmie jak bzdura w stylu komoiks Batma nad Metropolis. Jedyny co w tym mogło być fajne to kontrast dwóch postaw. Batman działający na pograniczu prawa. I Superman zawsze właściwe decyzje itp. co nie uważam, że jest złe. Ale Batmana wole bardziej. A co do crossoverów to jedyne co mi się podobało to Tajne Wojny - Secret Wars.