PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433433}

Spirit - Duch Miasta

The Spirit
2008
5,4 22 tys. ocen
5,4 10 1 21909
4,9 16 krytyków
Spirit - Duch Miasta
powrót do forum filmu Spirit - Duch Miasta

Mówcie co chcecie, dla mnie film rewelka (tzn. daję mu ocenę 7/10, bo, muszę to przyznać z bólem serca, Macht zagrał... drętwiasto).A najbardziej właśnie spodobał mi się sposób, w jaki film został zrobiony - te wszystkie... jakby to powiedzieć... graficzne wstawki (?) itp. No ogólnie cały klimat filmu idealnie podpasował się pod moje gusta (a jak wiadomo, o gustach się nie dyskutuje ;) ). Teraz możecie mnie zjechać, że się nie znam, zdania i tak nie zmienię :P

ocenił(a) film na 8
dreamhunter_5

Zgadzam się z przedmówcą :) Mnie się też film bardzo, bardzo podobał, i marudźcie sobie jeśli chcecie, dla mnie było w nim wszystko, czego oczekiwałam+ świetny Jackson, nie ma to jak antybohater wzbudzający śmiech (przynajmniej we mnie), także ja wbrew wielu gorąco polecam :)

ocenił(a) film na 7
Bibelinka

Też mam pozytywne odczucia na temat tego filmu. :) Grafika od Sin City, ale cały film jednak gorszy od pierwszego obrazu Millera, nie podobała mi się Scarlett Johansson. W Sin City postacie były mocne, wyraziste, tutaj niestety tego zabrakło. Ode mnie 7/10. :D

ocenił(a) film na 7
dreamhunter_5

Zgadzam sie. Rowniez dalam 7/10 bo mogl byc lepszy. Gra aktorow calkiem dobra,swietna gra kolorow-to wg mnie bardzo istotne dla tego filmu. Wiele za i troche przeciw. Ogolnie ok :)
Ps. Ciekawostka...
Wychodzac z kina slyszalam jak rozmawialy dwie osoby "co to mialo byc? dla kogo? dlaczego ludzie nie ogladaja ambitych filmow jak my... jak np. ten.. yyy... to jest kraj dla starych ludzi? moze im sie poprawi i zrozumieja sens zycia,bo tu ja sensu glebszego nie widze. A moze jak sie zastanowimy to on ma jakies przeslanie,hmm? "
Masakra,plakac czy sie smiac,no nie wiem...hmm... Hahahahaha!

ocenił(a) film na 7
CatBlack

tez 7/10 :D
Pierwszy raz byłem na filmie tego typu,
jak dla mnie: b. ciekawe odstąpienie od reguły,
i jeden wniosek: musialbym zobaczyc Sin city :P

ocenił(a) film na 7
fakedeth

Ja powiem inaczej: MUSISZ zobaczyć Sin City. Jeśli podobał Ci się Spirit, dopiero wciągniesz się w Grzeszne Miasto. :)

ocenił(a) film na 7
fakedeth

Sin City to pozycja obowiazkowa :) Mi sie bardziej podobal niz Spitit i napewno wielu sie ze mna zgodzi.

Pozdrawiam!