Spragnieni miłości

Fa yeung nin wa
2000
7,9 29 tys. ocen
7,9 10 1 28735
8,6 48 krytyków
Spragnieni miłości
powrót do forum filmu Spragnieni miłości

rewelacja

ocenił(a) film na 10

tak pieknego filmu o milosci dawno nie widzialam no moze "intymnosc" dorownuje temu filmowi
super kostiumy glownej bohaterki cudowna muzyka zdjecia klimat i glowne role
wspaniale pokazane rodzace sie uczucie niepenosci strach niedomowienia piekne kino

madix

dorównuje?
"Intymność" jest całkowicie przeciwnym filmem do "Spragnionych miłości" i mimo, iż uważam iż za dobre kino to w żadnym razie nie może się ona równać z tym przpięknym filmem. W filmie Wong Kar-Waia uczucie rodzące się w głównych bohaterach jest pokazane bardzo subtelnie, zmysłowo, spokojnie, pięknie, bardzo kolorowo i optymistycznie podczas gdy w "Intymności" to co łączy jej bohaterów jest pokazane w całkowicie przeciwny sposób, a poza tym tutaj relacje między nimi są całkiem inne. Tutaj wszystko jest szare, bure, brutalne, gwałtowne, pesymistycznie i bardzo realistycznie. Nie uważam, że przez to gorsze, absolutnie nie.
Moim zdaniem "Spragnieni miłości" to arcydzieło, a "Intymności" jednak trochę do takiego miana brakuje.

ocenił(a) film na 10
gonia

moze ale ja....
moze masz racje co do kolorow i pokazania milosci ale jak wiesz milosc nie jedno ma imie dla mnie w obu przypadkach pokazane jest rodzace sie uczucie owszem roznie pokazane ale jednaki jest to milosc poza tym w oby przypadkach pokazana jest samotnosc w zwiazku owszem rozna bo rozne sa zwiazki ale nie da sie powtarzac film bo byl by to plagiat ; dla mnie to dwa filmy o roznych rodzajach milosci kobiety i mezczyzny , samotnosci, braku akceptacji w zwiazkupragnieniu ,niespelnieniu ,slabosci ,bojazni poszukiwania siebie ale jednak o uczuciu

madix

łączy je tylko temat
Dla mnie również są to dwa filmy o różnych rodzajach miłości, samotności itd. Pisząc to czym się różnią te dwa obrazy odkryłam, ze są w pewnym sensie swoimi przeciwieństwami ale tylko w sposobie pokazania uczucia. Według mnie to jedyną rzeczą, którą łączy te dwa filmy jest ich temat.
"Intymność" uważam za bardzo dobry film jednak "Spragnieni miłości" to film, który wywarł na mnie ogromne wrażenie i na zawsze pozostanie w mojej pamięci. Dlatego też uważam, że Intymność mu nie dorównuje gdyż nie poruszyła mnie tak bardzo.

ocenił(a) film na 10
gonia

oki ..gusta są różne
No coż trudno się spierać z gustami i odczuciami .Dla mnie te filmy to dwa piękne wyznania o uczuciach .Rzeczywiście bardzo różnych ale poruszjących .Oba te filmy mnie ruszyły i pozostaly w mojej pamieci jako świetne obrazy o ludziach ,samotności niezrozumieniu itp