PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469599}

Sprinterki

Fast Girls
2012
6,8 5,5 tys. ocen
6,8 10 1 5486
Sprinterki
powrót do forum filmu Sprinterki

W sumie fajny naprawdę film. Niby sztampowy, bo wiadomo historia sportsmenki to tylko taka, co z nizin społecznych pochodzi i ma niespodziewaną szansę na sukces w sporcie. Jest konflikt, ciężkie życie, wątek miłosny, no ale przez dobór dyscypliny się naprawdę wyróżnia ten film. Nie ma w sumie wiele o lekkoatletyce obrazów, a ten bardzo fajnie pokazuje ją.
No i te całe mistrzostwa świata bardzo fajnie pokazano, może przez to, że w więcej niż jednej konkurencji startowały, to więcej emocji było, więcej realizmu, w każdym razie łatwo się wciągnąć, mimo że nie przepadam za bardzo za lekkoatletyką.

I tylko jedna rzecz mnie wkurzała. Ta w dupę je..ba..na biżuteria. Lisa i Shania biegają z łańcuszkami na szyi. No litości... szkoda, że nie większe. No, ale i tak Shania jest mistrzynią, oprócz tego ma wielkie, okrągłe kolczyki na uszach, rozpuszczone włosy, grzywkę na twarzy. Nie powiem, wygląda super, ale nie o to podczas biegu chodzi. To tak wali po oczach przy każdym zbliżeniu, a przecież wystarczyło ściągnąć trochę żelastwa i po sprawie. Gdyby nie to, byłoby 8 dla naprawdę fajnego, dynamicznego, okraszonego bardzo dobrą muzyką filmu. A tak jest 7. Tym nie mniej Noel Clarke się postarał i zaserwował kolejną, fajną historię.

Roy_v_beck

to moze nastepnym razem sie przyjrzyj z jakimi łancuchami i dodatkami biega wiekszosc ludzi. Przeciez wsrod piłkarzy tez dominuja same łyse pały nie? z afro zadnego nie ma....

ocenił(a) film na 8
Roy_v_beck

Ja również proponuje obejrzeć jakieś lekkoatletyczne zawody tam prawie każdy ma łańcuszek, albo inną biżuterie. Jak już się biega na takim poziomie to nawet latający łańcuszek nie przeszkadza

ocenił(a) film na 8
Roy_v_beck

A oglądałeś kiedyś mistrzostwa w lekkoatletyce? Np ostatnio podczas Olimpiady w Londynie? Bo ja widziałam i zauważyłam wtedy co najmniej dwie zawodniczki z łańcuszkami na szyjach. U męskich biegaczy także. Czyli jednak można, prawda?

ocenił(a) film na 7
xena_4

No dobra, przyznaję, nie oglądam lekkoatletyki, ale kto by chciał to oglądać z własnej woli? Trochę przesadziłem może, ale wciąż Shania wygląda jakby się bardziej z pokazu mody urwała niż bieżni.

ocenił(a) film na 8
Roy_v_beck

Takie larytaski (nawet z lekkim makijarzem) też zobaczysz na mistrzostwach ;P

xena_4

zobaczcie lepiej z jakimi paznokciami biegala Gail Devers, lekkoatletka specjalizujaca sie w biegu na 100 m przez plotki :P

ocenił(a) film na 8
mmamgrigula

Jej w akcji jakoś nie widziałam jeszcze, ale i tak nic już mnie nie zdziwi u lekkoatletek ;D

Znalazłam jej zdjęcie http://www.e-paznokcie.info/wp-content/gallery/zdobienia-slawnych-osob-gail-deve rs/66.jpg długie paznokcie, łańcuszek na szyi, zegarek na nadgarstku ;DDDD Plus mocny makijaż ;D