PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339949}

Stan gry

State of Play
2009
7,2 64 tys. ocen
7,2 10 1 64366
7,4 40 krytyków
Stan gry
powrót do forum filmu Stan gry

Stan gry

użytkownik usunięty

Thriller polityczny z prawdziwego zdarzenia trzymający w napięciu od pierwszej do ostatniej sekundy. Scenariusz pomimo kilku małych uchybień jest sprawnie napisany. Intryga wciąga, a zakończenie obrazu jest zaskakujące z punktu widzenia tego co działo się na ekranie wcześniej przez niemalże dwie godziny. Siłą filmu są dialogi, które nadają w znacznym stopniu tempo filmowi. Jest to idealna pozycja dla ludzi, którzy lubią nie tyle pogłówkować co obejrzeć kino polityczno-sensacyjne, w którym nie będzie masy wybuchów i strzelanin, a zawiła fabuła. Po filmie Pana Kevina Macdonalda mój apetyt w stosunku do brytyjskiego miniserialu o takim samym tytule na podstawie, którego powstawał scenariusz do filmu wzrósł, przynajmniej dwukrotnie.

ocenił(a) film na 9

Trudno się nie zgodzic z poprzednią opinią. Największą moją uwage skupiły dialogi, są błykskotliwe i faktycznie utrzymują tępo. Druga sprawa, to z całą pewnością charakterystyka Crow'a, udowadnia, że główny bohater nie musi byc wypacynkowanym intelektualistą a po godzinach superman'em żeby skraśc sympatię widzów. Wydaje mi się, że to duży plus tego filmu. Oczywiście scenariusz świetny, a zakończenie to już wisienka na torcie. Gorąco polecam!

bunia08

film jest tak niesłychanie nudny, że jest to chyba najnudniejszy film jaki w życiu widziałem :O gusta...
3/10

duzo $ psu w (_._)

prostareposta

To zobacz f.e. "Bogowie muszą być szaleni"

użytkownik usunięty

Ten film to pomyłka, Amerykanie powinni mieć zakaz robienia przeróbek. Film powstał na podstawie scenariusza brytyjskiego serialu - spece z Hollywood zepsuli chyba wszystkie wątki i postacie. I ten udręczony Affleck... Porażka.

ocenił(a) film na 8

jakiego serialu?

użytkownik usunięty
utopia27wawa

"Stan gry", produkcja BBC, 2003 rok, sześć odcinków, polecam. Ale jeśli oglądaliście film, zróbcie sobie jakieś pół roku przerwy :)

http://www.bbc.co.uk/drama/stateofplay/

http://www.imdb.com/title/tt0362192/

ocenił(a) film na 7

Szkoda, że użytkownik piszący tak ciekawe i wyczerpujące temat opinie usunął się z portalu. Chętnie bym się pod tym podpisał, bo sam nic mądrzejszego nie wymyślę. Dodam tylko, że widziałem kilka lepszych w mojej ocenie filmów z przewrotnym końcem, co nie zmienia faktu, że "Stan gry" był dobry.
7/10