PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9756}

Star Trek VIII: Pierwszy kontakt

Star Trek: First Contact
1996
7,1 11 tys. ocen
7,1 10 1 11045
5,8 6 krytyków
Star Trek VIII: Pierwszy kontakt
powrót do forum filmu Star Trek VIII: Pierwszy kontakt

przepraszam za swoją ignorancję być moze, ale ogladając nie zrozumiałam skad oni sie wzieli na
Enterprise? Czesto ogladam coś i niestety moje dziecko zawsze coś w miedzy czasie chce. nie
wiem, może coś ominełam, ale raz jeszcze przejrzałam poczatek no i nie rozumiem. Borgowie
atakują Ziemię, załoga z Enterprise leci na Ziemie zeby ratowac Zeframa, ok. i raptem sie okazuje
ze Borg sa na Enterpise. chyba juz nie mam siły ogladac znowu poczatku a bardzo mnie to irytuje
ze nie wiem. dzięki za wyrozumiałość i wyjaśnienie o ile ktoś mi wyjaśni :)))

ocenił(a) film na 9
kichigai_ushi

Teleportowali się. W ST od czasu serialu z lat 60-tych ta technologia jest na porzadku dziennym.

Awdar

Dzięki za odpowiedz :) Ale czy to bylo w filmie? czy to tylko Twoje logiczne wytłumaczenie? bo że sie tam ciągle teleportuja to rzecz faktycznie nie do niezauważenia.

ocenił(a) film na 9
kichigai_ushi

Nie pokazano, to miało być dla widzów zaskoczenie takie same, jak dla Picarda i załogi ;)

kichigai_ushi

Było tylko wspomniane, że wykorzystali moment przejścia przez tunel, który zakłócił działanie osłon.

ocenił(a) film na 10
kichigai_ushi

Teleportowali się w krzywej czasoprzestrzeni jak Polska po zimnej wojnie USA z ZSRR

ZHK572

Hahaha ! To wiele wyjaśnia :D

kichigai_ushi

Borgowie wiedzieli że załoga Enterprise zniszczy ich statek. Gdy Enterprise miał wyłączone osłony, Borgowie niezauważenie teleportowali sie na Enterprise.

Jean-Luc Picard stwierdza to w okolicach 24 minuty.

raju69

dzięki!