przepraszam za swoją ignorancję być moze, ale ogladając nie zrozumiałam skad oni sie wzieli na
Enterprise? Czesto ogladam coś i niestety moje dziecko zawsze coś w miedzy czasie chce. nie
wiem, może coś ominełam, ale raz jeszcze przejrzałam poczatek no i nie rozumiem. Borgowie
atakują Ziemię, załoga z Enterprise leci na Ziemie zeby ratowac Zeframa, ok. i raptem sie okazuje
ze Borg sa na Enterpise. chyba juz nie mam siły ogladac znowu poczatku a bardzo mnie to irytuje
ze nie wiem. dzięki za wyrozumiałość i wyjaśnienie o ile ktoś mi wyjaśni :)))
Teleportowali się. W ST od czasu serialu z lat 60-tych ta technologia jest na porzadku dziennym.
Dzięki za odpowiedz :) Ale czy to bylo w filmie? czy to tylko Twoje logiczne wytłumaczenie? bo że sie tam ciągle teleportuja to rzecz faktycznie nie do niezauważenia.
Nie pokazano, to miało być dla widzów zaskoczenie takie same, jak dla Picarda i załogi ;)
Było tylko wspomniane, że wykorzystali moment przejścia przez tunel, który zakłócił działanie osłon.
Teleportowali się w krzywej czasoprzestrzeni jak Polska po zimnej wojnie USA z ZSRR
Borgowie wiedzieli że załoga Enterprise zniszczy ich statek. Gdy Enterprise miał wyłączone osłony, Borgowie niezauważenie teleportowali sie na Enterprise.
Jean-Luc Picard stwierdza to w okolicach 24 minuty.