6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119296
7,0 36 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Nie ważne jakie kino lubisz nie ważne czy jestes duży,mały,stary czy młody na nowym Star Treku bedziesz sie świetniej bawił! To sie nazywa kino rozrywkowe z najwyższej pólki!

Glock

Są dziesiątki lepszych

ObiWanKenobi444

LOL
A czy ja napisałem że to jest najlepszy film na świecie? Troche dystansu

ocenił(a) film na 10
Glock

up

ocenił(a) film na 10
Glock

nie jest najlepszym filmem ale mogę polecić z czystym sumieniem . 9/10 ( nieco słabsza fabuła niż w serialu )

ocenił(a) film na 9
Glock

Jeden z najlepszych w tym gatunku jaki widziałam.

ocenił(a) film na 7
rena1971

boże i po co to zakładać kolejny zbędny temat?? ..tylko po to by czuć się ważnym że sie temat założyło??...masakra ...no a film 7/10 ta fabuła mało oryginalna i spodziewałem się więcej wartkiej akcji ...

Tommy_Filmweb

Tommy chyba nie widziales jeszcze bzdurnych tematów typu:

Super Polecam
Świetny podobał mi sie
Super Kino polecam!

Jeśli dla ciebie w filmie nie bylo akcji to nie wiem co mogloby ciebie zadowlić.Jakaś wybredna "panienka" z ciebie.

ocenił(a) film na 7
Glock

przeczytaj ostatnie zdania głównej recenzji filmu a będziesz wiedział o co mi chodzi...No jestem jestem wybredna....:p

rena1971

strasznie musiało być tego !!! :)))))))))))

rena1971

MAŁO oczywiscie :)

ocenił(a) film na 3
Glock

ten film to wrzód na dupie całej serii Star Treka

ocenił(a) film na 1
mikolaj15

Dobrze powiedziane! A ja myślałem, że po ,,Enterprise" nie może być już gorzej... :(

ocenił(a) film na 9
Glock

Właściwie zgadzam się z założycielem wątku :)
Bardzo ciekawa fabuła i doskonałe efekty to zaledwie ułamek tego, co mnie zachwyciło. Tak naprawdę chciałem poczuć znów starego "Star treka". I - wbrew temu, co wielu pisze - poczułem. Mamy tego samego "starego" łapiducha, tego samego "starego", choć dopiero kształtującego się Spocka. Całkiem sporo ze "starego" Scotiego i panny kochliwej Uhury.
Mamy też ciekawy pomysł na to, jak to się zaczęło.

Gorzej - niestety - jest z pozostałymi postaciami i sytuacjami. Trochę nie przemawia do mnie J.T. Kirk, a wcale - Sulu i Czekov.
Wygląd mostka na USS Enterprise to już zupełne nieporozumienie. Nawet Lucas rozumiał, że po 20 latach trzeba pokazać sprzęt taki, jaki już widzieliśmy i dlatego statki z 3 epizodu przypominają to, co 20 lat wcześniej stworzono w 4 epizodzie.... Tutaj.... totalny rozjazd.
O ile mi wiadomo (chyba, że mi na mózg padło) - w serii TV Volkan istniał. Tymczasem w tym filmie został zniszczony - praktycznie na samym początku sagi... Podobnych nieścisłości jest jeszcze kilka...

Czy zatem warto obejrzeć ten film ? Moim zdaniem - BARDZO. Pomimo nieścisłości - dostajemy tu nie tylko brawurową akcję, ale też możliwe przyczyny przyszłych zachowań całej załogi. W tym filmie wszystko się zaczyna, zawiązuje....

Dla mnie to bardzo dobry sequel. Bardzo.

ocenił(a) film na 8
alex44_2

Alex44_2, mogę rozwiać Twoje wątpliwości dotyczące zniszczenia Volkan już na początku.
Zaznaczam, że nigdy nie oglądałem "Star Trek'a". Ani jednego odcinka. Ten film jest pierwszym jaki widziałem. Powiedziano w nim jednak, że w momencie cofnięcia się Romulan w czasie, ich ingerencja spowodowała, zaburzenie kontinuum czasowego, owocujące powstaniem alternatywnej rzeczywistości. I to właśnie jest ten film- alternatywna rzeczywistość, cokolwiek wiesz o tych postaciach i ich przygodach z serii TV, tutaj nie obowiązuje. Muszę przyznać, że jest to dla reżysera filmowa karta "wyjście z więzienia", bo wyczyścił sobie konto i może teraz opowiedzieć dowolną historię, nie oglądając się na serial. Ale może, to nie tak źle, bo przyciągnie dzięki temu nowych odbiorców, bez konieczności oglądania dziesiątek odcinków w celu zrozumienia całości.