Nareszcie jakiś film na który WARTO się wybrać! Efekty super, dużo humoru, gra aktorska bardzo dobra. Polecam z całą odpowiedzialnością!:)
Nom, też po tym filmie odczułem że ... TO był film dopiero. Nic nie trzeba dodawać po obejrzeniu
JA natomiast mogę dodać tylko ze film był nudny, syndrom bolącego tyłka murowany, plus wyrzuty sumienia że namówiło się na seans jeszcze paru znajomych. 

Spłoń w piekle heretyku ;P Mimo iż niekanoniczny dobre kino gwarantowane, mam nadzieję że za rok dostanie jakiego Oscara ;D
Powiem szczerze po przeczytania wszystkich pochlebnych opinii zarówno tutaj jak i na nieco bardziej profesjonalnych portalach ( z całym szacunkiem dla filmwebowiczów ;) bez chwili wahania pogalopowałem lub mówiąc żargonem warpowałem się do kina. Świat Star Trek'a jest mi generalnie mało znany jednak po trailerze i komentarzach spodziewałem się solidnego kina. Niestety po raz kolejny sprawdziła się zasady by nie ufać trailerom, albowiem w 2 minuty potrafią pokazać 1/5 najlepszych scen filmu. Film ogólnie rzecz biorąc podobał mi się widać w nim ten klimat Star Treka jednak jak dla mnie był nieco przegadany spodziewałem się mimo wszystko więcej akcji szczególnie jakiś bitew w kosmosie a tutaj tylko jednak i to na początku filmu. Oczywiście błędy w tłumaczeniu to nie winna filmowców więc za to ich nie winię, jednak czy sceny batalistyczne robione w 99% na komputerze są rzeczywiście takie drogie i trudne że jest ich jak na lekarstwo? Przygotowałem się na to, że nie będzie to kino wysokich lotów a coś bardziej dla przyjemności jednak momentami było dość niemrawo. Na plus dodać mogę jeszcze tylko dość dobrą muzykę oraz nadzieję na dalszy rozwój nowej sagi. jak dla mnie 6/10