Jest to drugi film po, którym słyszałem brawa na sali.
Poprzedni to Mroczny Rycerz.
Czy na Waszych seansach było podobnie?
Na mrocznym Rycerzu nie było, na Star Treku, owszem ;)
Po Popiełuszce również się zdarzyło.
Mroczny Rycerz i Star Trek są dobrym kinem, tyle ze kinem akcji. Jak widzę niektórzy nadal nie rozróżniają gatunków i to co najlepsze to ciężkie pouczające kino. To dopiero jest ignorancja.
Ojojojoj... Bić brawa po najnowszym Star Treku i Mrocznym Rycerzu? :(. Ja biłbym brawa chyba tylko na Milczeniu owiec, albo na Foreście Gumpie, ale na takich kinach akcji? ST w miarę podpadł mi do gustu, ale nie zasługuje na owacje. A o siekance, Mrocznym Rycerzu nie wspominam.
"Ja biłbym brawa chyba tylko na Milczeniu owiec, albo na Foreście Gumpie, ale na takich kinach akcji?"
Tym zdaniem pokazałeś, że nie jesteś obiektywny. Szufladkujesz wszystkie filmy do jeden półki, bez żadnych istotnych przy ocenianiu podziałów.
Co jak co, ale nazwanie Mrocznego Rycerza "siekanką" to kompletne nieporozumienie. Chyba inny film oglądałeś.
Akurat Milcyenie Owiec czy Forest niewiele sie roznia od Star Treka czy Dark Knight - wszystko hollywoodzkie produkcje nie przedstawiajace jakichs wielkich wartosci poz czysta rozrywka...
Jeśli to uwaga do ST/BK to się nie zgodzę, jeśli do pochwalnego gniota - owszem.
nie rozumiecie pojęc jakimi są rożne gatunki Mrocznemu Rycerzowi należa się brawa za kino akcji a Forest Gump za przejmującą życiową historię jak można porównywac filmy tego typu.
Jak ja byłam na jednym seansie Mrocznego Rycerza, to kilka osób usnęło, wybudzały się na sceny z Jokerem, a potem zajmowały się analizą coca-coli -.-''
hehe ja usnąłem na Mrocznym Rycerzu. Ale to raczej dlatego że bylem zmęczony, film mi się podobał w sumie. Lepszy od tej mega chały Batman Begins
Na żadnym nie klaskano. I niezbyt rozumiem powody, dla których ktokolwiek to uczynił.
Obydwa filmy były solidne, niezłe w wielu momentach, ale oklaski? Przesada.
Nie róbmy jaj, co było fajnego w Mrocznym Rycerzu poza Ledgerem? Film do bani, z błędami i naćiągany jak mało który...
Ludzie co wy tylko ambitne filmy oglądacie?!!!(sory jeżeli jesteście emerytami) Jak macie krytykować dobre filmy to lepiej wogóle nie zabierajcie się za filmy akcji. Zobaczcie sobie oceny na http://www.rottentomatoes.com/, gdzie oceniają krytycy i wtedy podejdźcie do filmu "obiektywnie" skoro uważacie się za takich ekspertów. Tam Forrest Gump wcale nie jest arcydziełem. Ja do kina idę, aby zaczerpnąć rozrywki, a rozrywka nie musi koniecznie polegać tylko na oglądnięciu seansu filmu ambitnego lub też filmu akcji.
W Polsce zwykło się widocznie bić brawa jedynie przy filmach WIELKIEJ klasy(czyt. tych które mieszczą się w filmwebowskiej 100), reszta jest do kitu.
Moi drodzy, bądźcie tak łaskawi rozróżniać gatunki i nieszufladkować filmu dlatego bo zrobił go Abrams a nie Almodovar,Zemeckis,Polański czy Spilberg.
Wszyscy KOHAMY Bergmana?
nie, ale kupa ludzi została do końca napisów :)
no i wyjątkowo nie był chrupania, mlaskania, ślinienia i dryndów do cioci bo sie ziemniaki zapomniało zestawić z kuchenki
no chyba, że po prostu na premiery i do multikin chodzą tylko kulturalne szympansy :D
'jak samolot wyladuje'
dobre
mozna klaskac ale na jkis specjalnych pokazach
a ST zwyczajna gwiezdna historyjka
klaskać to można na premierze, gdy na sali jest reżyser. a tak to komu
klaszczesz? temu panu że tak ładnie taśme obsługiwał?
Klaskanie po tym jak wyladuje samolot badz po seansie dlamnie jest cholernie durne!
A co do Foresta Gumpa , ten film jest arcydzielem , moze w tych czasach stracil troche uroku przez nowsze filmy ale nadal zachwyca. Wszystko jest pieknie ujete , az sie lezka w oku kreci , jest troszke komedii(nawet wiecej niz troszke) , watek dramatyczny jest wdlg. mnie no idealny ze tak powiem , do tego aktorzy tez fajnie graja! Ah i ta historia :D moze ciut naciagane ale tam :)
Mroczny Rycerz to cholernie dobre kino akcji! Ledger oczywiscie dodal tej pikanterii , zagral wysmienicie , muzyka tez super zrobiona (chyba Zimmer tym sie zajmowal). I ten kto nazwie Mrocznego Rycerza zwykla sieczka dlamnie jest chory umyslowo =)
A konczac wypowiedz! Polecam Star Treka , moze nie znajdziecie tam wielce intelektualnych watkow wymagajacych duzo "myslenia" od widza ale na pewno warto obejrzec :)
Pozdro =D czekam na krytyke haha
Powiedzcie mi gdzie wy do kina chodzicie, że tam ludzie klaszczą ekranom o_0
Nigdy w zyciu nie słyszałem oklasków w kinie(wg mnie idiotyczne) i nigdy nie widziałem by ludzie zostawali przez napisy, a staram sie być w kinie średnio raz na miesiąc (zależnie od interesujacych mnie seansów)
się zostaje na napisach bo czasem reżyserzy umieszczają dodatkowe sceny, jak to było w X3
witaj. na moim seansie w kinie w południe było 6 osób więc mogłem sobie sam poklaskać.Film moim zdaniem dobry+. Lubię te klimaty. pozdro