6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119297
7,0 36 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Wlasnie wrocilem z seansu i musze powiedziec, ze jestem bardzo mile zaskoczony. Nie jestem moze zacietym fanem serii Star Trek ale napewno fanem dobrego filmu.
Od pierwszej minuty film rzuca nas w niemala akcje i tak trzyma juz do konca. Ogladajac go nie mysli sie o niczym innym. Jest naprawde filmem godnym polecenia. Odwzorowanie postaci (ich charakter) jest naprawde na wysokim poziomie. W filmie nie zabraknie zaplatania fabuly, wartkiej akcji, wielu efektow specjalnych, ani dobrego humoru. A wiec do kin! ;)

merl1988

Ja również wracam z kina i stwierdzam ,że tak dobrych efektów specjalnych nie widziałem od III epizodu Gwiezdnych Wojen.
Niezależnie czy ktoś jest fanem Star Trek-a czy też nie powinien być zadowolony z filmu. Laicy bez problemu zrozumieją fabułę a znawcy mimo pewnych nieścisłości też będą zadowoleni.
Film trzyma tempo i jest logiczny co coraz rzadziej się zdarza w wypadku amerykańskich super produkcji.
Trudno powiedzieć o tym filmie coś złego ,ja bardzo polecam jako dobre kino akcji.

MAG_4

Wróciłem właśnie z kina. Uprzedzam, że to jest mój pierwszy film jaki obejrzałem z nazwą "Star Trek" w tytule. Moje wrażenia są mieszane. Jeżeli chodzi o efekty specjalne to są dobre, ale szału nie ma. Fabuła mnie nie zachwyciła. Jedyne co było naprawdę dobre to...śmieszne dialogi. Po filmie doszedłem do wniosku, że potencjału Star Treka nie da się ukazać w blisko dwugodzinnym filmie. Nie dziwię się, że jest wielu fanów tej serii bo sam pomysł jest bardzo dobry. Moim zdaniem takich filmów nie da się spakować. Star Trek jest kolejną nieudolną próbą ściśnięcia długiej, zawiłej, ale nie mówię, że nie ciekawej fabuły w jednym filmie. Moja ocena to 5.