6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119298
7,0 36 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Zadko chodze do kina (taki lajf) no ale na Treka nie wypadalo nie isc..no i bylem dzisiaj.. multikino w Zlotych Tarasach, sala nr 1, ponoc najlepsza - THX bla bla bla.. no dobra i co my tu mamy ?? Obraz jak upscalowane DVD, napisy drżą, dzwiek a i owszem ale bez jakichs rewelacji.. no ja juz nie wiem czy stalem sie zbyt wymagajacy odkad upowszechnil sie HD dla domowego uzytku.. wydawalo mi sie ze taka produkcja powinna zmiarzdzyc jakoscia a wcale tego nie odczulem.. czy kino musi spelniac jakies specjalne standardy (cos tam reklamowali, jakas "cyfrowa jakosc" w kinach ale myslalem ze w multipleksach to juz od dawna standard)

a reasumujac - gdzie polecacie sie wybrac w Warszawie na nowego Terminatora zeby to wygladalo jak nalezy ?
pzdr

ocenił(a) film na 9
sen

Wiesz w pełni się zgadzam. Niestety choć film niczego sobie, jakość kopii pozostawia wiele do życzenia (oglądałem w Gdańsku).Mam nadzieję, że to jednorazowa wpadka.

ocenił(a) film na 9
sen

To ze napis drza, to nie wina kina, tylko kopii - po prostu jak film jest na tasmie to nie ma bata, by przy projekcji tasma nie drzala... Miej pretensje do dystrybutorow, ze nie ma tego filmu w jakosci cyfrowej :].

ocenił(a) film na 8
Shagohad

No wlasnie tak myslalem...wiec jesli taki sam numer odwala z nowym Terminatorem to juz na pewno nie dam im zarobic..wole poczakac na Bluray`a

sen

Cyfrowa projekcja to żaden standard. To nowość w Polsce. Na razie w multipelksach są pojedyncze projektory cyfrowe i puszczają na nich niemal wyłącznie filmy 3D. Cała reszta jest cały czas puszczana z taśm.

ocenił(a) film na 9
sen

Dziwne, ja byłem 2 dni przed tobą w złotych także w sali nr 1 i byłem zaskoczony tak dobrą jakością kopi, obraz powalał już się do HD przyzwyczaiłem i nie poczułem większej różnicy, naprawdę ostry obraz a napisy nie podskakiwały ani nic z tych rzeczy, dźwięk też bardzo czysty, głęboki i mocny.

Teraz zacząłem się zastanawiać, czy od własnego widzimisię nadają rózne kopie?