6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119299
7,0 36 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Czy puszczają gdzieś w polskich kinach ten film w HD ?

ocenił(a) film na 10
gob

To co do Media Markt Cię nie wpuszczają?

Wojtek_dpo

pozjadales wszystkie rozumy czlowieku ;o

gob

Kino HD? Chyba Ci chodzi o cyfrowe. Wszystkie są "HD" a nawet mają większą rozdzielczość (na nalog zrzucali nawet Katyń w 4K).

Jeśli chodzi o cyfrowe to z tego co słyszałem w Polsce tej wersji nie ma...

ocenił(a) film na 9
Kazioo

No niestety nie ma... Ubolewam nad tym faktem, ale coz zrobic.

ocenił(a) film na 10
gob

a ja widziałem cyfrówkę w Kopenhadze, tyle żew nie mam jej z czym porównać ;) w każdym bądź razie film miażdży :D polecam gorąco

ocenił(a) film na 8
gob

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/kinowa_doskonalosc_cyfrowa_33229.html

ocenił(a) film na 8
gob

http://www.heise-online.pl/news/Projektory-o-rozdzielczosci-8-8-megapiksela-wkro tce-w-kinach--/1663

saper83

@Saper
Bardzo dużo kin w polsce ma projketory cyfrowe. Praktycznie wszystkie kina Cinema-City, Multikino czy Helios!
Jednak na nic nam te projektory, skoro nie ma w Polsce kopii filmów w wersjach cyfrowych. Głównie puszcza się tak bajki 3D (ze wzgledu na nową technologię 3D która chyba wymaga cyfrowej wersji) zapominając o reszcie.
Jedynie Helios wybił się w tym względzie puszczając cyfrowego "Szybko i wściekle".

Pisałem niedawno w tej sprawie do Cinema-City. Oto odpowiedź:

"(...)uprzejmie informuję, iż projektory cyfrowe służą nam również do zwykłych projekcji. Jak Pan zauważa, kino cyfrowe to przyszłość projekcji i jest tylko kwestią czasu, że takie filmy pojawią się również w [nazwa_miasta](...)"

Czyli możemy liczyć, że wkrótce będziemy co raz więcej filmów oglądać w tej jakości. No chyba, że UIP znowu sobie będzie jaja robiło :P

Piorun 3D, Krwawe walentynki 3D itd. jeśli oglądaliście w okularach do 3D, to widzieliście te filmy w "HD"( ;P ), czyli cyfrowo(z dysku twardego, a nie z taśmy).
Wkrótce cyfrowo zobaczymy trójwymiarowe "Potwory kontra obcy".

ocenił(a) film na 9
Kazioo

Helios pod tym wzgledem kroluje. Do tej pory cyfrowe bylo:

-Iron Man
-Indiana Jones: Krolestwo Krystzalowej Czaszki
-Beowulf (3D)
-Szybko i Wsciekle
-Gra dla Dwojga
-Najprawdopodobniej Terminator - Ocalenie
-Piorun (3D)
-Koralina (3D)
-U23D
-Krwawe Walentynki (3D)
-Teraz poleca Potwory kontra Obcy (3D)

Nie wiem jak inne kina, ale Helios naprawde daje rade :)

ocenił(a) film na 9
Kazioo

Szybko i Wściekle oglądałem na cyfrówce w krakowskim kinie kijów.Efekt powalający,zero irytujących wyskakucjących czarnych plamek czy kreseczek.Po prostu HD na Giga ekranie...Takie kijów gdyby miało star trek jescze w cyfrówce,to gwarantuje że ludzie by sie w tłumach zabijali o bilety...

Rrrr

Anioły i Demony będą również w kopiach cyfrowych.