http://www.awardsdaily.com/?p=9172 

Kapitalne wideo.Wrzucam to bo jest tu na forum ktoś kto mi kazał stąd znikać ze względu na mój avatar i bardzo dobrą opinię o filmie.El Polaco to dla Ciebie.
Hehe... nic mnie nie podnosi na duchu tak jak hardcore'owi fani Star Treka XD 

"Najbardziej zawiodło mnie to, że ta fabuła była nawet sensowna" albo... "Gdybym chciał zobaczyć młodych ludzi robiących jakieś ekscytujące rzeczy to pooglądałbym kanał sportowy" :P 
... i jeszcze ta Klingońska babcia
Dzięki za dedykację, aczkolwiek chyba nikt mnie nie rozumie na tym forum :). 

Niektórzy z tych Amerykanów całkiem dobrze się wypowiadali trzeba przyznać. jednak ja nie jestem aż takim zapalonym fanem, żeby się przebierać za bohatera filmu i drałować do kina, oj nie :). Świetnie rozumiem, że film ci się podobał, ponieważ stoi na wysokim poziomie, ale po prostu dla nas, fanów, Star Trek to coś ponad efekty specjalne. Czy oglądałeś kiedykolwiek serial Star Trek: Tos? Jeżeli nie to... 

Załóżmy, że oglądasz Zagubionych (może oglądasz, nie wiem). Kojarzysz Locke'a? Tego łysego z blizną? Wyobraź sobie, że LOST zostaje zekranizowany i tam Locke jest kimś, kto przy krojeniu chleba odcina sobie palce i nie potrafi rozpalić ogniska. Bądź też Michael przestaje dbać przesadnie o swojego syna. Charlie nigdy w życiu nie ćpał i jest księdzem. 

Rozumiesz już o czym mówię? Star Trek XI został przeznaczony tej widowni, która z całą serią ma niewiele wspólnego. Jedenasta część dostała ode mnie 7/10, u mnie jest to wysoki wynik, ale w zyciu bym nie dał temu filmowi 10/10, obraziłbym serial. 

I tak na marginesie o twoim avatarze... Nie cierpię tej całej "fazy" na Mrocznego Rycerza, ZWŁASZCZA na postać Jokera. Wszyscy mają go w avatarach, podniecenie śp. Ledgerem, który zagrał o wiele gorzej niż Nicholson. Cholernie mnie to denerwuje, a Mroczny Rycerz sucks i to do potęgi, tyle powiem ;]
Ja Cię rozumiem ale to nie znaczy,że je nie mogę ekscytować się filmem Abramsa.Tym bardziej,że jest on taki nie-StarTrekowski.Sam napisałeś,żebym wracał na forum Mrocznego Rycerza.I tak Ci powiem,że na pierwszym pokazie nowej odsłony Batmana byłem w koszulce z podobizną Jokera :)I uważam,że Ledger zagrał dużo lepiej niż Nicholson.Ale to wszystko kwestie opinii i gustów.Rozumiem też,że fani Star Treka mogą być niezadowoleni z tego co zobaczyli i wcale się nie dziwię,bo Abrams zrobił film bardziej dla mnie nie niż dla Ciebie.Ja się z takiego obrotu spraw bardzo cieszę.