6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119299
7,0 36 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Srednia filmu nieco ponizej 8...........
Nie wiem jak ten film moze sie nie podobac.......

ocenił(a) film na 7
dybus_3

na imdb jest 8.5 i 71 miejsce na liście najlepszych filmów w historii

ocenił(a) film na 8
dybus_3

bo:
klimatem to to nie przypomina starego ST przez co niektórym fanom może się nie podobać, co jest zrozumiałe
nie każdy gustuje w popcornowych hitach, które nie niosą ze sobą głębszego przesłania, a niestety ten film, przy całej swojej wspaniałości, jest ciut pustawy, ew. pełny wytartych frazesów o tym by podążać za swoim przeznaczeniem czy coś :)

ocenił(a) film na 7
diana6echo

Ehhh gdzie się podziały stare ST.... skryły się za gwiazdami i czarnymi dziurami.... dla mnie ten film zasługuje tylko na 8 ;P Bo - przedmówczyni uzasadniła

ocenił(a) film na 8
Archimod

oby w kolejnym filmie oprócz nowej ekipy i super efektów była jeszcze jakaś treść - wtedy będę mogła umrzeć spokojnie^^

ocenił(a) film na 9
diana6echo

Ja z kolei obawiam się, że jakby do ST zaczęli dodawać jakąś głębię i niewiadomo jakie mądre 'frazesy' to by się skończyło wielką katastrofą :)
A tak mamy bardzo dobry film SF.
Mnie osobiście patos w tym filmie nie przeszkadzał.
Ponadto ST powstał jakiś czas temu więc frazesy w nim prezentowane musiały się nieco wytrzeć :)

ocenił(a) film na 9
dybus_3

nigdy nie oglądałam star treku i fanom tego filmu radzę spojrzeć na ta nowość logicznie, jak to robi Spock :D 9/10

ocenił(a) film na 7
evinx

Eeee logicznie?? Ja patrze całkiem logicznie. Gdyby nie to że Abrams przez ten film zaprzecza starym ST to zaprzepaszczenie wieloletniego dorobku który był tworzony raz lepiej a raz gorzej. Abrams nawet jakby stanął na głowie i zaklaskał uszami to nigdy nie zastąpi ktp. Pickarda i starej załogi, bo oni dla mięli to coś.....