PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=324810}
6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119128
7,0 44 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Cóż to była za parodia i żart. Ktoś mi wytłumaczy dlaczego żadna z planet, łącznie z Ziemią, nie miała żadnej ochrony, absolutnie nic? Statek górniczy przylatuje i niszczy całą planetę, super. O czarnych dziurach, które raz przenoszą w czasie, a raz niszczą planety, nawet nie wspomnę. Makabra. Albo wybuch, który ma wyrzucić statek z pola grawitacyjnego czarnej dziury. To wszystko jest tak bezsensowne, że naprawdę, żal pisać coś więcej.

ocenił(a) film na 10
boulevard7

wielki fan i nie zaczaił filmu? Że to poczatek, że to na nowo, że nie mają jeszcze takich technologii

ocenił(a) film na 1
UPADLY_WIDZ

Upadły - właśnie twórcy filmu strzelili sobie sami w stopę bo umieścili w swoim ,,dziele" scenę, w którym ten zły torturuje kapitana Pike'a aby wydobyć z niego informacje o obronie Ziemi. I co? I nic - nigdy już więcej nie wspomina się o systemach obronnych Ziemi. W ogóle to gratuluje twórcą filmu, że nie dali swoim bohaterom odrobiny rozumu i żaden z nich nawet nie myśli o tym by ewakuować się kiedy jego planecie grozi zagłada. Przeciwnie: gdy twoją planetę zjada, od środka czarna dziura to co robisz? Zamiast uciec z powierzchni planety leziesz do jaskini, zbliżając się tym samym do zagrożenia. Idioci!

ocenił(a) film na 3
UPADLY_WIDZ

Nie wiem, skąd pomysł, że jestem wielkim fanem - czy fanem w ogóle. Nie przepadam za star trekiem, a ten film obejrzałem z czystej ciekawości.
Wracając do pytania - nawet jeśli Ziemia nie miała żadnej obrony (choć to śmieszne, nawet gdyby dzisiaj przyleciał do nas ten statek górniczy i zaczął zamiatać ogniem powierzchnię, to zaraz w jego stronę pomknęły by głowice nuklearne), to co z planetą Volcano, czy jak ona się tam nazywała. Zaawansowana obca rasa też nie mogła nic zrobić, ba, nawet nie zdawali sobie sprawy, co się dzieje.

ocenił(a) film na 1
boulevard7

Ja natomiast jestem wielkim fanem od przeszło 11 lat i dla mnie ten film ma jeszcze MNIEJ sensu niż dla Ciebie boulevard7 ! :) Wulkan - tak nazywała się ta planeta - to ojczyzna rasy będącej jednym z ojców-założycieli Federacji. Ziemia natomiast jest stolicą owej Federacji. mamy więc dwie najważniejsze planety w całej Federacji i nikt ich nie broni, nikt nie ewakuuje z ich powierzchni zagrożonych zagładą mieszkańców! Co śmieszniejsze Wulkanie słynęli ze swojej logiki, w tym filmie natomiast zostali pokazani jak banda debili: o chowaniu się do jaskiń, w sytuacji gdy planetę pożera czarna dziura już pisałem, ale co z tym, że nawet nie wiedzieli co się dzieje z ich planetą?! Wysłali wezwanie o pomoc związane z aktywnością sejsmiczną - hmmm, ciekawe czy ten wielki, ostrzeliwujący Wulkana statek, który widać było gołym okiem z powierzchni planet, może mieć z tym coś wspólnego? Nie, to pewnie tylko zbieg okoliczności! ;) DEBILE! To samo tyczy się zagłady Romulusa - stolica Imperium Romulańskiego, też jedna z najważniejszych planet w uniwersum ST - : ,,ten zły" ma swój własny statek, ale o zabraniu ciężarnej żony na pokład nie pomyślał, nawet jeśli wie, że planecie, na której przebywa grozi zagłada. I czemu statek górniczy jest uzbrojony po zęby? Naprawdę ten film, nie mógł być już głupszy...

ocenił(a) film na 3
Picard

Łał, więc ten film jest jeszcze gorszy i bardziej bezsensowny, niż myślałem.

ocenił(a) film na 1
boulevard7

A no jest, niestety. :( A przecież nie każdy remake musi myś taki co pokazał Nolan od nowa kręcąc Batmana, ale Abramsowi, Orciemu i Kurtzmanowi w głowie nie tworzenie dzieł sztuki, tylko szybkie zarabianie łatwych pieniędzy. :(