6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119299
7,0 36 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Zacznę od tego, że FANKĄ ST nie jestem, ale serię znam i lubię, a najbardziej Star Trek - Voyager - pamięta ktoś?
Wczoraj byłam w kinie i jestem pod wrażeniem nowego ST. Efekty mi się podobały, postaci pierwszoplanowe - pełnokrwiste (Kirk wg mnie nie jest papierowy, nie gra bohatera tylko wciela w życie swoje szalone plany), sama fabuła – spójna, a te statki kosmiczne .. … Szczególnie upodobałam sobie ten, którym latał stary/młody Spock (w tym widać rękę ILM). Ogólnie coś nowego, coś starego i coś niebieskiego (Ziemia z kosmosu) ;-). Tym którzy piszą, że nie podobał im się wątek skakania w czasie, albo że nowy film to nie stary ST, albo że za mało było technicznego szwargotu - przypominam, że to TYLKO kolejny film, a w każdym filmie sci-fi, każdy znajdzie coś co go będzie drażnić, co nie ma prawa bytu itd. itp. Mnie zastanowił fakt, że stary Spock widział zagładę Vulkanu z planety Delta (? )Vega, na którą trafił „zesłany” Kirk. Czy ot ten sam system planetarny, bo mi się zdawało, że Enerprise przeleciał jakiś kawał kosmosu zanim młody Spock wywalił Kirka.
Ktoś próbował stworzyć coś nowego i porównywanie do starszej serii może i jest logiczne, ale zupełnie niepotrzebne. Więcej luzu i tolerancji ;-)
Ja daję 8/10.
PS. O Star Wars nic nie napisałam, bo i po co. Ile ludzi – tyle opinii. :-))