Może ktoś wyjaśnić o co w tym chodzi?
Czemu ten film nie poleci w Cinema-city? Filmy na licytacje? Kto da więcej? Może UIP taki cwany to samo zrobi z Terminatorem i Transformers 2? ;/
Jeszcze niedawno Filmweb oferował możliwość wygrania biletów na przedpremierowy pokaz Star Treka w CC...
Ciekawe czy te osoby, co wygrały są teraz bez biletów ;p
Mi się wydaje że to raczej wina Cinema City...cóż bez komentarza. Mam tylko szczere nadzieje że film za granicą zarobi kupe kasy (a wszystko na to wskazuje póki co) i wyjdą im oczy na wierzch.
Paranoja! No cóż, kina nie zarobią. I jak w takim przypadku wytłumaczyć skalę piractwa? Do Multikina nie będę jeździł 50km w cenie biletu na film. Pobiorę kinówkę i na miesiąc odcinam dostęp CC do mojego portfela.
Współczuję Ci oglądania filmu w wersji kinowej. I wyobraź sobie, że ja zawsze jeżdżę 50km do kina bo pierwsze dobre kino jest właśnie 50km ode mnie.
Współczuję Ci oglądania filmu w wersji kinowej divx. I wyobraź sobie, że ja zawsze jeżdżę 50km do kina bo pierwsze dobre kino jest właśnie 50km ode mnie.
chciałbym to przemilczeć ale sie nie da;/ nie chce mi sie 170 km jechac na star trek a obejrzec musze wiec nie pozostaje nic innego jak sciagnac troche zal mi tych polskich dystrybutorów, a tylko jak zostanie wybudowane u mnie mutikino cczyli mniejwiecej jakos za rok to do cinema city nie wejde juz nigdy!
Ale naprawdę nie jestem w stanie tego sensownie wytłumaczyć... Czemu sieć kin Cinema City zrezygnowała z takiego kasowego filmu? Z tego co pamiętam, to puszczali nawet zwiastuny Star Treka przed innymi filmami przez jakiś miesiąc.
faktycznie troche przeginają, ale z drugiej strony nie ma się co dziwić wystarczy popatrzeć na polski box office, żadna z ostatnich premier nie odnisła wielkich sukcesów jeśli chodzi o oglądalność a ten nowy star trek nie zapowiada się rewelacyjnie to nie będzie to samo co dawne filmy z Patrickiem Stewartem. Mimo wszystko strzelają sobie w kolano, oby to był jednorazowy incydent. Aha o transformersów nie ma sie co martwić sądząc po sukcesie 1 części gorzej z terminatorem, ale pożyjmy zobaczymy.
to nie jest jednorazowy incydent, w poprzedni piątek ''olali'' inny potencjalny hit ''Gra dla dwojga'' z Julią Roberts i Clivem Owenem. Jaki wielki żal ogarnia, że Cinema City przejęło poznańskie Kinepolis i stopniowo je degraduje.
Dodam, że tylko wbrane kina sieci Multikino i Helios będą wyświetlać ten film. Star Trek dla wybrańców. Miliony Polaków nie mają nawet możliwości zobaczenia tego filmu w kinie.
Dostałem odpowiedź od Cinema-City.
Cytuję fragment listu:
(...)rzeczywiście tym razem nie będzie nam dane zaprosić Państwa na Star Treka, ale liczę że jest to jednorazowa sytuacja i że nie będzie Pan w przyszłości zdany wyłącznie na sąsiednie kina.
Tłumacząc na nasz: "Mamy głęboko w d*** osoby chcące zobaczyć ten film. Przecież w Polsce nikt tego badziewia nie ogląda." Żadnego podania przyczyny. Gratuluję specom od marketingu. Mam nadzieję, że ST okaże się przebojem w Polsce i kina które nie zdecydowały się na emisję będą liczyć straty.
Uff. Sorry... Się wkurzyłem...
Usiądz i oddychaj. Odpowiedź była uprzejma, a ten odrazu wyskakuje ze spiskiem.
Wiesz co? Najlepiej ściągnij pirata! Albo jeszcze lepiej, ściągnij go wszystkim w Polsce, wtedy im pokażesz...
Totalna olewka, takie przeprosiny to niech sobie w cztery litery wsadzą :/
Ze znajomymi w Lublinie od miesięcy czekaliśmy na premierę ST a tu się oakzuje wszystko na darmo, bo nigdzie tego filmu w mieście nie puszczą :/
"Oficjalnym powodem takiej decyzji jest chęć, aby obraz był pokazywany przy najlepszej technice"
Cinema City na 100% nie podjelo takiej decyzji z prostego powdu : kasa - z wlasnej woli nie zrezygnowaliby z tak kasowego filmu... Pozatym trailery byly puszczane juz jakies 2 msce temu. Jeszcze kilka tygodni temu zapraszali na pokazy przedpremierowe... to jakos bardziej zlozona sprawa..
Zabawne jest to ,ze Multikino zarobi sobie tylko na tych Warszawskich czy Krakowskich widzach ktorzy zwykle chodza do CC .. Strasznie sie zawiodlam.. Mieszkam w WOJEWODZKIM miescie i nie mam dostepu do premier filmowych.. :/
(naszczescie w czerwcu bede przejazdem w Wawie ;P)
A jesli chodzi o TRANSFORMERS - mi bez roznicy czy bedzie w Lublinie czy nie, wazne zeby CC mialo dostep - 2kę obejrze w IMAXiE ;] !!
widze ze tu duż☻o ludzi z lublina :D mam ten sam rpoblem czekalem na Star Treka już długo a tu klops albo ściągnąć albo jechać do Warszawy i może tak zrobie. Wszyscy z Lublina łączmy sie w żalu i smutku i bojkotujmy CC :D no i miejmy nadzieje ze to multikino nam szybko wybudują
Wina UIPu nie CC. Nie idę na ten film mimo, że mam mnóstwo kin, które go pokażą. Ale Multikina to w Warszawie kina najdroższe, więc niech się chrzanią.
Uzasadnianie tego kwestiami jakościowo-technicznymi to kompletna bzdura, chociażby dlatego, że polski dystrybutor nie załatwił kopii cyfrowej, która najlepszą jakość gwarantuje. W Warszawie jest mnóstwo wspaniałych kin, gdzie filmy można obejrzeć w najlepszej jakości: chociażby Nove Kino Praha. To, co zrobił UIP to po raz kolejny pokazał, że lubi mieć wszystko w garści.
Wow. Poważnie macie tylko jedno kino w Wojewódzkim mieście Lublinie? To nawet w Bielsku-Białej mamy dwa(od 20.05 będziemy mieć)
I ty i yasioo chyba jednak nie mieszkacie w BB...
Teraz już są dwa a od któregoś tam maja faktycznie to będą 3
1. Kinoplex w Sferze
2. Studio - studyjne na Cieszyńskiej
3. Cinema będzie w gemini parku
Jeśli jednak jesteście z BB to radzę Wam czasami wyjść z domu/mieszkania :)
Hehe. Jednak jestem z Bielska(okolic) i tej wersji będę się trzymał. Nie wspomniałem o Studio bo nigdy nie wyświetla premierowych filmów i się nie liczy w walce z takimi sieciami jak helios czy cc. (Wyświetla dobre filmy ale w żaden sposób z nimi nie konkuruje[inaczej padłoby jak Rialto, Apollo i Złote Łany]).
http://film.gazeta.pl/film/2,23804,,Star_Trek,,116422024,2925.html - fajny spis recenzji. Jedyną negatywną dał oczywiście Polak.
Dla mnie to dobrze.
W Multikinach leci zawsze syf dla masy. Doskonałe sito, gdy chcesz się wybrac do kina.
Kina studyjne rulez.:)
Dziwna sytuacja. Szkoda, bo CC mam koło siebie, a tak to do Silvera trzy razy dalej :/ Jako konsument nie lubię, gdy narzuca mi się wybór. Co to za przetargi na filmy?!
Kinepolis (Poznań) to było kino, CC to kpina jak nic, marnują cały dorobek Kine. Multikino ma beznadziejne nagłośnienie, fotele, a i obraz jest 5x mniejszy - bo Multi jest o wiele mniejsze niż Kine. Ile razy byłem w Multi, tyle x zaprzysięgałem sobie "nigdy więcej!". O samych kolejkach do kasy (2 czynne) i marnej (o żółwim tempie) obsłudze nie wspominając.
Porażka straszna. Równocześnie czytamy wielkie premiery dzisiejszego dnia - na stronie CC... Na pewno zarobią więcej, jasne...
Ehh... Co zrobić...
Pozostaje zapłacić więcej za marną jakość, bądź poczekać na dvd i obejrzeć kinie domowym - rzutnik i mocne kolumny.
Polska to jednaj kraj, w którym więcej osób woli by był zacofany niż dorównał reszcie świata :|
Myślę, że ten link ucieszy niektórzy fanów Star Treka.
http://www.filmweb.pl/Kolejne+kopie+%22Star+Trek%22,News,id=51302