6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119298
7,0 36 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

miłe zaskoczenie

ocenił(a) film na 10

Mnie ten film naprawdę się podobał. Spodziewałam się, że będzie nudny (choć pełen efektów specjalnych), a okazał się sprawnie zrealizowany i chwilami autentycznie zabawny. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Zachary Quinto. Nie znałam go zbyt dobrze, bo nie oglądałam zbyt wielu odcinków "Herosów" (czy jak tam ten badziewny - przepraszam fanów - serial się nazywał), widziałam trailery i zdjęcia i wydawało mi się, że to już nie ten sam Spock. I zgadza się - nie ten sam, może trochę cukierkowy, ale jednak nadal cudowny ;) Udana rola, w dużej mierze też dzięki scenariuszowi, który jednocześnie wydobył z bohaterów Star Treka ich najbardziej charakterystyczne cechy i ukazał ich w trochę innym świetle. I last but not least - nawet Kirk był dla mnie do zniesienia ;) Ale mimo wszystko, żeby nie zrobiło się za słodko, mam nadal trochę mieszane uczucia. Nie dlatego, że zawsze to, co pierwsze i oryginalne jest lepsze (lubię pierwsze serie Star Treka, ale po upływie tylu lat trzeba je traktować z przymrużeniem oka, tak samo jak stare horrory), lecz ze względu na ten ryzykowny pomysł z powrotem do przeszłości i zmianą rzeczywistości. Wolkan zniszczony?! - czy to nie przesada? No nie wiem, chyba trochę za bardzo namieszali. Ale nie żałuję, że wybrałam się do kina :)