Podążaj za Catherine Langford, młodą kobietą, która była świadkiem, jak jej ojciec odkrywa Gwiezdne Wrota w Gizie w 1928 roku, rozpoczynając nieoczekiwaną przygodę, aby odkryć tajemnicę tego, co leży poza Stargate, aby ocalić Ziemię przed niewyobrażalną ciemnością.
Ja również, jak dla mnie najlepszy SF ever. A najlepsze jest to że za dzieciaka oglądałem tylko film i losowe odcinki z serialu co leciały w TV i zapomniałem o tym na lata. Teraz wróciłem i się okazuje że ja prawie nic nie widziałem. Także przede mną do obejrzenia pozostałe sezony serialu, filmy, rimejki spinoffy itd. Tylko ciężko się w tym wszystkim połapać.
Może mi pomożesz z chronologią w jakiej kolejności Gwiezdne Wrota oglądać? Teraz oglądam sezony głównego serialu.Kiedy i w jakiej kolejności oglądać filmy: Gwiezdne wrota: Continuum i Gwiezdne wrota: Arka prawdy. No i co ze spinoffem Gwiezdne wrota: Atlantyda? akcja tego drugiego serialu się jakoś łączy z tym głównym bo były kręcone w podobny czasie więc już nic nie wiem....
Aż Ci zazdroszczę, bo sam widziałem wszystko 3 razy i zbyt dobrze wszystko pamiętam, by oglądać 4 raz :(
ChatGPT pomógł to wszystko uporządkować według kolejności:
1. Stargate (1994)
2. SG-1 sezony 1–7
3. SG-1 S8 + Atlantis S1 (naprzemiennie)
4. SG-1 S9 + Atlantis S2 (naprzemiennie)
5. SG-1 S10 + Atlantis S3 (naprzemiennie)
6. Atlantis S4–S5
7. Ark of Truth (film)
8. Continuum (film)
9. Stargate Universe (S1–S2)
10. (opcjonalnie) Stargate Origins
11. (opcjonalnie, niekanonicznie) Stargate Infinity
Powodzenia w tej niezwykłej przygodzie :)