Podążaj za Catherine Langford, młodą kobietą, która była świadkiem, jak jej ojciec odkrywa Gwiezdne Wrota w Gizie w 1928 roku, rozpoczynając nieoczekiwaną przygodę, aby odkryć tajemnicę tego, co leży poza Stargate, aby ocalić Ziemię przed niewyobrażalną ciemnością.
Ja również, jak dla mnie najlepszy SF ever. A najlepsze jest to że za dzieciaka oglądałem tylko film i losowe odcinki z serialu co leciały w TV i zapomniałem o tym na lata. Teraz wróciłem i się okazuje że ja prawie nic nie widziałem. Także przede mną do obejrzenia pozostałe sezony serialu, filmy, rimejki spinoffy itd. Tylko ciężko się w tym wszystkim połapać.
Może mi pomożesz z chronologią w jakiej kolejności Gwiezdne Wrota oglądać? Teraz oglądam sezony głównego serialu.Kiedy i w jakiej kolejności oglądać filmy: Gwiezdne wrota: Continuum i Gwiezdne wrota: Arka prawdy. No i co ze spinoffem Gwiezdne wrota: Atlantyda? akcja tego drugiego serialu się jakoś łączy z tym głównym bo były kręcone w podobny czasie więc już nic nie wiem....